Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Μουσική πανδαισία από τους μαθητές της Σχολής παραδοσιακών μουσικών οργάνων της Εν. Ευρυτάνων Αγίων

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 25 Ιουνίου 2011 το απόγευμα η καθιερωμένη συναυλία των μαθητών της Σχολής Παραδοσιακών μουσικών οργάνων του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων Καρπενησίου, επί τη λήξη των μαθημάτων.
Η εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του π. Γεωργίου Χρυσαφογεώργου, εφημερίου του Ι.Ν. Ευρυτάνων Αγίων, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά, στο σημαντικό έργο που επιτελείται στη Σχολή και στο πολλαπλό όφελος των μαθητών.
Επίσης ο π. Γεώργιος Χρυσαφογεώργος, Πρόεδρος και ιδρυτής της Σχολής, εφημέριος της Ενορίας Ευρυτάνων Αγίων, όπου στεγάζεται και λειτουργεί η Σχολή αλλά και εμπνευστής της διοργάνωσης της συναυλίας, στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου για την καθοριστική συμβολή του στην δημιουργία της Σχολής αυτής και στο σημαντικό έργο που επιτελείται. Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στην Δημοτική αρχή Καρπενησίου, στους παρόντες Περιφερειακούς Συμβούλους κ. κ. Λάμπρο Τσιτσάνη και Ταξιάρχη Σκλαπάνη, για την εν γένει συμπαράστασή τους στη Σχολή, τον καθηγητή Τάσο Ηλιόπουλο και όλους τους δασκάλους για το έργο τους και φυσικά στους γονείς και μαθητές για την προσπάθειά τους καθώς και τα μέλη του Εκκλ. Συμβουλίου. Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Νικόλαος, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι δάσκαλοι και οι μαθητές της Σχολής, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην πνευματική διάσταση και την παιδεία, που μπορεί να αποκτήσει ο κάθε μαθητής με την ενασχόλησή του με την μουσική.
Το πρώτο μέρος της υπέροχης αυτής παραδοσιακής μουσικής πανδαισίας ξεκίνησε με την Ειρήνη Νούλα και την Παπακωνσταντίνου Λουκία που έπαιξαν βιολί. Η Ξανθή Τσιούνη, Ελένη Κελέση, Δημήτρης Γερνάς, Παναγιώτης Σκλαπάνης,Οδυσσέας Παυλίδης, Γιώργος Φέγγος, Χρ. Γούλας, Β. Καρφής, Κώστας Φυσέκης και Ίρις Λουρίκα έπαιξαν κλασική και ηλεκτρική κιθάρα. 
Ακολούθησαν οι Σοφία Τσακνιά, Μιχάλης Κότσιεβ και Ζωή Κελέση που έπαιξαν αρκοντεόν, ενώ οι Χριστίνα Νούλα, Κατερίνα Φέγγου, Δημήτρης Μπερμπερής, Αθηνά Ρετζέπη, Νικόλαος Τσιούνης και Δημήτριος Κελέσης και οι Βασιλική Κουτσούμπα, Ελευθερία Κουτσοκώστα, Σοφία Τσακνιά (τρίο) έπαιξαν αρμόνιο και ερμήνευσαν ξένα αλλά και ελληνικά τραγούδια.
Στη συνέχεια του προγράμματος παρουσιάστηκαν μουσικά κομμάτια από ορχήστρα στην οποία συμμετείχαν μαθητές και καθηγητές και ακολούθησαν, η Ελένη Δαράβαλη με το σαντούρι της, ο Θανάσης Σουλιώτης στο ηλεκτρικό μπάσο και ο Κώστας Καραγιάννης στην ντράμς.
Να επισημάνουμε ότι η Διδασκαλία των οργάνων: Αρμόνιο και Ακορντεόν στην Σχολή έγινε από την Καθηγήτρια Μουσικής κ. Γεωργία Πουλοπούλου- Ανδρεάκη. Η διδασκαλία Κλασικής, Ακουστικής, Ηλεκτρικής Κιθάρας και Ηλεκτρικού Μπάσο έγινε από τον Καθηγητή Μουσικής κ. Ιωάννη Συγγούνη.
Το πιάνο και σαντούριδιδάχτηκε από τον Καθηγητή Μουσικής κ. Αναστάσιο Ηλιόπουλο και το Βιολί από την Καθηγήτρια κ. Παναγιώτα Αποστολοπούλου.
Την ωραία αυτή γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, οι προαναφερθέντες Π. Σύμβουλοι, ο Πολιτευτής και γνωστός Νομικός Δημήτρης Καρφής, πατέρες της Ιεράς Μητροπόλεως, αρκετά μικρά παιδιά με τους γονείς τους, καθώς και πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το Συνεδριακό Κέντρο.