Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΔΒΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ


*Πλούσιος είναι,  σύμφωνα με την κυβέρνηση,  όποιος έχει παιδιά. Πώς έχει την δυνατότατα και τα μεγαλώνει;
Πρέπει να φορολογηθεί. Κατά μια έννοια έχετε δίκαιο υπάλληλοι της τρόικας  και ανθρωπάκια που απαρτίζετε αυτό το συνονθύλευμα που ονομάζετε κυβέρνηση  Εθνικού σκοπού. Πράγματι αυτοί που έχουν και μεγαλώνουν στοργικά ,υπεύθυνα και με πολύ κόπο παιδιά είναι πλούσιοι, όχι όμως σε χρήματα,  αλλά στην αγάπη. Εκεί  εάν μπορείτε,  όχι απλά φορολογήστε τους,  αλλά  κρατείστε απευθείας  όση αγάπη μπορείτε, μήπως και ζεστάνει την καρδιά σας και δείτε επιτέλους  με τα  μάτια της αλήθειας τον κόσμο και τους συνανθρώπους μας  και όχι με τα μάτια των αριθμών που μας βλέπετε σήμερα.

*Και μια και μιλάμε για αγάπη  έρχονται και τα Χριστούγεννα. Η μεγάλη γιορτή της αγάπης, που όμως θέλει και δώρα. Όταν το δώρο είναι μικρό μπορεί να παραδοθεί εύκολα. Τι γίνετε όμως  όταν το δώρο είναι μεγάλο και χρειάζεται φορτηγό για να παραδοθεί, αλλά ο οδηγός  δεν γνωρίζει πως θα φτάσει  στον προορισμό του? Ρωτάει και προχωράει. Έτσι ακριβώς και κάποιος πατριώτης  μας πριν λίγες μέρες, μας ρωτούσε  που μένει η πρώην Βουλευτής  του νόμου μας,  κοντά στην Ηρώδη Αττικού  για να τις παραδώσει το δώρο από την μαμά Ευρυτανία, που δεν ήταν άλλο από Χριστουγεννιάτικο  έλατο, ώστε η εν λόγω Εθνοσωτήρας μας να νιώθει και στην Αθήνα  τον Ευρυτανικό φρέσκο αέρα. Που να ήξερε ο καημένος ο οδηγός  ότι αυτοί που ρωτούσε  ήταν δημοσιογράφοι και δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω χωρίς να το σχολιάσουν .

*Ήθελα να ξέρω πόσα ψέματα μας λένε καθημερινά οι Εθνοσωτήρες μας και μεταξύ αυτών και ο δικός μας. Πώς το έλεγε  το «εγώ δεν ξαναψηφίζω νέα μέτρα…»  εντάξει μην ορκίζεσαι  κύριε Βουλευτά σε πιστέψαμε! Το φορολογικό νομοσχέδιο δεν περιέχει νέα μέτρα είσπραξης 2,5 δις ευρώ  από μισθωτούς –συνταξιούχους- πολύτεκνους-ελεύθερους επαγγελματίες ακόμη και ανέργους, εάν έχουν κατά τύχη ένα σπιτάκι στο όνομα τους ? Αυτά δεν είναι  νέα μέτρα που επιδεινώνουν το βιοτικό επίπεδο  των ασθενέστερων? Τι είναι για να καταλάβω και εγώ  που δεν ξέρω  από οικονομοτεχνικά ? Θέλω να μου το εξηγήσετε μπας και τα καταφέρω να τα εξηγήσω και εγώ στον φίλο μου τον Λάκη εκεί στην Κρέντη .

*Στην Κρέντη  και στα άλλα  χωριά του Δήμου Αγράφων που εκτός τις απορίες που έχουν προς τον Βουλευτή μας  με σημαντικότερη πως τόσο ο νυν όσο και πρώην Βουλευτής  εάν και κατάγονται από φτωχές και αγροτικές οικογένειες  ψήφισαν τόσο σκληρά μέτρα εναντίον τους και  ο σημερινός ακόμη και την κατάργηση των δώρων στην πενιχρή σύνταξη  των 350 ευρώ μηνιαίως ρωτούν  και για τα τοπικά πεπραγμένα στην τοπική κοινωνία.

*Οι περισσότεροι έχουν πάρει την απόφαση ότι με την παρούσα Δημοτική αρχή δεν υπάρχει καμία πιθανότητα ανάκαμψης και ότι όσο περνάει ο καιρός τα αλληλοκαρφώματα  και η εσωστρέφεια  θα επιδεινώνουν την κατάσταση.  Αρκετοί άρχισαν να ψάχνουν και άλλοι να διαδίδουν ονόματα που ενδιαφέρονται να ηγηθούν ενός  νέου σχήματος. Αγαπητοί μου Αγραφιώτες  λίγο υπομονή ακόμη και κάτι καλό ψήνεται από ανθρώπους, που πράγματι αγαπούν το μαρτυρικό αυτό Δήμο και τα χωριά του και όχι από όψιμους σωτήρες και  επαγγελματίες πολιτικούς . Από αυτούς χορτάσαμε τόσα χρόνια. Το θέμα σήμερα δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά  τι  όρεξη, τι διάθεση, τι οράματα και τι πολιτικές θα εφαρμοστούν από την καινούρια Δημοτική Αρχή.

*Δεσμευόμαστε όταν θα ξέρουμε κάτι παραπάνω να σας ενημερώσουμε  έγκαιρα και μακάρι αυτή η κίνηση να βρει  πρόσφορο έδαφος  ανάπτυξης,  ώστε  μέσα από πραγματικό διάλογο οι Αγραφιώτες από ουραγοί που είναι σήμερα, να γίνουν πρότυπο λειτουργίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης.   Οψόμεθα……