Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια στην Ευρυτανία

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνια σε όλη την Ευρυτανία. Ανήμερα της μεγάλης αυτής γιορτής της Χριστιανοσύνης , σε όλα τα χωριά του τόπου μας τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και ακολούθησε ο Αγιασμός των Υδάτων.


Ο αγιασμός των υδάτων στο Καρπενήσι
Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνια και ο αγιασμός των υδάτων στο Καρπενήσι. Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου και παρουσία του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, του Βουλευτή Κώστα Κοντογεώργου, του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά και άλλων εκπροσώπων και αρχών του τόπου, όπως και πλήθος Ευρυτάνων έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο κολυμβητήριο Καρπενησίου.

Ο αγιασμός των υδάτων στη Λίμνη Κρεμαστών
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποιήθηκε στην Γέφυρα Επισκοπής η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων της Λίμνης Κρεμαστών.  Για πρώτη φορά στα παγωμένα νερά της λίμνης έπεσαν τρεις θαραλέοι κολυμβητές για να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό που έριξαν οι ιερείς από την Γέφυρα. Στην τελετή παραβρέθηκαν Ιερείς των παραλίμνιων χωριών, ο Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Παναγιώτης Ζαχαράκης, ο Διοικητής του ΑΤ Αγίου Βλασίου, οι Πρόεδροι των χωριών Χαράστης, Επισκοπής, Αγαλιανού και Ψηλοβράχου, κ.κ. Γιάννης Κουκουνιάς, Δημήτρης Καρατζούνης και Νίκος Τσούλος, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ψηλοβράχου κ.κ. Σπύρος Τσούλος και Ηλίας Γερνάς, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επισκοπής Βαγγέλης Βασιλόπουλος, που κέρασε τους παρευσρισκόμενους ντόπιο τσίπουρο, δικής του παραγωγής και αρκετοί δημότες και των δύο όμορων δήμων. Μετά τις ευχές των Ιερέων και την ρίψη του Σταυρού στα νερά της Λίμνης ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας και κέρασμα γλυκού και τσίπουρου σε όλους, στα παρακείμενα  καφενεία του χωριού.