Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Νέα «καμπάνα» στον Τάτση «Κατόπιν εορτής» η νέα πειθαρχική ποινή της 4μηνης αργίας

Νέα ποινή τετράμηνης αργίας επιβλήθηκε στον πρώην Δήμαρχο Αγράφων κ. Δημήτρη Τάτση, από τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη.
Μετά από τις καταγγελίες των δημοτικών συμβούλων Αγράφων Βαγγέλη Κατσιφού και Θοδωρή Κατσιάδα, ο πρώην Δήμαρχος Αγράφων, ξαναπέρασε μέσα σε ένα χρόνο, για δεύτερη φορά, από πειθαρχικό συμβούλιο, όπου και πάλι του επιβλήθηκε τετράμηνη ποινή αργίας 
από τα καθήκοντά του, διότι υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα σοβαρής παράβασης καθήκοντος από δόλο!!!
Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα η νέα «καμπάνα» στον κ. Τάτση κοινοποιήθηκε «κατόπιν εορτής» καθότι η γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου εκδόθηκε στις 24-7-2014 και η απόφαση που υπογράφεται από την  κ. Γερακούδη στις 22-8-2014, δηλαδή το διάστημα που ήταν ακόμη δήμαρχος ο Δημήτρης Τάτσης, καθώς η θητεία του έληγε στις 31-8-2014.
Στις επιστολές – καταγγελίες που κατέθεσαν σε Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Εισαγγελία Ευρυτανίας οι κύριοι Κατσιφός και Κατσιάδας, αναφέρονται λεπτομερώς σε πρόσωπα και καταστάσεις κι όπως δήλωσε στον ΕΠ ο αντιδήμαρχος κ. Κατσιάδας, νιώθει δικαιωμένος για το αποτέλεσμα και είναι σίγουρος πως θα συνεχιστεί η απόδοση των ευθυνών  σε όλους όσους εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους εις βάρος του αγραφιώτικου λαού κι αυτό ήταν μόνο η αρχή.
Ο νέος κύκλος τιμωριών του κ. Τάτση άνοιξε μετά από επιστολή καταγγελία του Βαγγέλη Κατσιφού στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ευρυτανίας τον Μάρτιο του 2013. Τότε ο κ. Κατσιφός με την επιστολή του ενημέρωνε την Εισαγγελία για ζητήματα διοικητικών και οικονομικών παρατυπιών, όπως  συνεδριάσεις οικονομικών επιτροπών, στις οποίες αναγραφόταν παρών στα πρακτικά, αλλά ουδέποτε παραβρέθηκε στις συγκεκριμένες συνεδριάσεις. Σε μία από τις δύο συνεδριάσεις που αναφέρει στην καταγγελία του ο κ. Κατσιφός, ο κ. Τάτσης έχει ήδη τιμωρηθεί πειθαρχικά. Η επιστολή – καταγγελία του Κατσιφού κοινοποιήθηκε και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση τον Μάιο του 2013.
Ο κ. Κατσιφός επανέρχεται τον Οκτώβριο του 2013 με νέα επιστολή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία κατατέθηκε κι αυτή στην Εισαγγελία Ευρυτανίας, όπου αναφέρει πως με αιτήματα του προς το Δήμο Αγράφων ζητούσε να του χορηγηθούν στοιχεία και βεβαιώσεις για την απουσία του από τις επίμαχες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, στα οποία καταγγέλλει ότι ενώ    εμφανίζεται σε αυτές καταγεγραμμένος στα πρακτικά ως παρών δεν παραβρέθηκε και στα οποία πρακτικά, ενώ καταγράφονται ως πρακτικογράφοι  υπάλληλοι του Δήμου, αυτά τηρήθηκαν από τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου.
Στην δεύτερη επιστολή ο κ. Κατσιφός καταγγέλλει επίσης, πως ο κ. Τάτσης δεν εφάρμοσε την αριθμ. 368/08-08-2013 απόφαση του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ με την οποία απορρίφθηκε η αίτησή του για αναστολή εκτέλεσης της επιβληθείσας πειθαρχικής ποινής της αργίας των 4 μηνών, με αποτέλεσμα να συγκαλεί οικονομικές επιτροπές και να «μοιράζει χρήμα».
Οι  καταγγελίες συνεχίστηκαν και από τον τότε Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και νυν Αντιδήμαρχο Αγράφων κ. Κατσιάδα Θεόδωρο, ο οποίος με αναφορά – καταγγελία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας τον Οκτώβριο του 2013 καταγγέλλει ότι ο κ. Τάτσης, παρά την έκδοση στις 08/08/2013 απόφασης του Τμήματος Αναστολών του ΣτΕ περί απόρριψης της προσφυγής του για αναστολή εκτέλεσης της επιβληθείσας πειθαρχικής ποινής της αργίας 4 μηνών από την ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, δεν είχε προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προς αναπλήρωσή του, αλλά συνέχισε παρανόμως να ασκεί τα καθήκοντά του ως Δήμαρχος και να περιφέρεται στις τοπικές εκδηλώσεις οδηγώντας υπηρεσιακό όχημα του Δήμου!!!
Επίσης, και ο κ. Κατσιάδας κατήγγειλε τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία ψηφίστηκαν οι πιστώσεις ύψους 3.100.000 ευρώ, στην οποία προήδρευε ο κ. Τάτσης και ήταν άκυρη, με αποτέλεσμα να κωλυσιεργούν δημοπρασίες και δαπάνες του δήμου που είχαν δρομολογηθεί!!!
Όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία, συν τις απολογίες του Δημήτρη Τάτση, την πρώτη πειθαρχική ποινή στον πρώην Δήμαρχο, όπως και την γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του άρθρου 234 παρ.2 του Ν.3852/2010, όπως αυτή διατυπώθηκε στο αριθμ. 5/24-7-2014 Πρακτικό και σύμφωνα με το σκεπτικό αυτού, στο οποίο ομόφωνα τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου αποφάσισαν την επιβολή της  2ης, 4μηνης αργίας στον κ. Τάτση, η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας λαμβάνοντάς τα υπόψη τα ανωτέρω, επέβαλε στον Τάτση Δημήτριο, Δήμαρχο του Δήμου Αγράφων Νομού Ευρυτανίας, την πειθαρχική ποινή της αργίας τεσσάρων (4) μηνών για το πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από δόλο που προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων και 233,234 του Ν. 3852/2010, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του άρθρου 234 παρ. 2 του Ν..3852/2010, όπως αυτή διατυπώθηκε στο αριθμ. 5-2/24-07-2014 Πρακτικό αυτού.  Εντός τριάντα (30) ημερών από την ημέρα δημοσίευσης της απόφασης, δηλαδή 22-8-2014, ο κ. Τάτσης έχει δικαίωμα προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η ανωτέρω απόφαση της κ. Γερακούδη, κινοποιήθηκε αρμοδίως, στον Εισεγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας, στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, τον κ. Ρακιντζή, που είναι γνώστης όλων των θεμάτων του Δήμου, στον Υπουργο Εσωτερικών, στον Δήμο Αγράφων και φυσικά στους καταγγέλοντας Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Θοδωρή Κατσιάδα και Ευάγγελο Κατσιφό.
Δεν γνωρίζουμε εάν ο πρώην Δήμαρχος προσέφυγε ή θα προσφύγει στο ΣτΕ, καθώς σε προσπάθεια που κάναμε να επικοινωνήσουμε μαζί του δεν τα καταφέραμε διότι ο αριθμός τηλεφώνου που είχε δεν χρησιμοποιείται πλέον. Οι εξελίξεις στον Δήμο Αγράφων είναι πραγματικά αποκαλυπτικές και αποδεικνύουν πλέον στην πράξη, ότι ο Δήμος οδηγήθηκε στην σημερινή του τραγική κατάσταση υπαιτιότητι συγκεκριμένων προσώπων, που δεν νοιάστηκαν και δεν εργάστηκαν ποτέ προς όφελος του Αγραφιώτικου λαού.