Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Λαμπρή παρουσία της Ευρυτανίας στο 15ο Τουριστικό Πανόραμα


Η 15η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ» η οποία τελούσε υπό την αιγίδα και την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του ΕΟΤ πραγματοποιήθηκε από τις 29 Απριλίου έως 2 Μαΐου 2010 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα. Το ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ αποτελεί τα τελευταία χρόνια το πλέον καταξιωμένο βήμα προβολής του Ελληνικού Τουριστικού Προϊόντος και τυγχάνει μεγάλης επισκεψιμότητας από πλήθος επισκεπτών.
Η Ευρυτανία φέτος έδωσε σημαντικό παρόν με έντονη παρουσία σε αυτή την επιτυχημένη Διεθνής Έκθεση. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Τουριστικής Προβολής Νομού Ευρυτανίας διέθετε το δικό της περίπτερο πλήρως στελεχωμένο από τους: τον κ. Αριστείδη Τασιό (Υπεύθυνο Τουριστικής Προβολής), τη κα. Γιαννιώτη Ουρανία του Τμήματος Τουρισμού της ΝΑ Ευρυτανίας, τη κα. Τσούκα Κατερίνα του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Καρπενησίου, τον κ. Ζαρμακούπη Νίκο Πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Ευρυτανίας και τον Ιωάννη Μαντζούφα ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου ΕΛΒΕΤΙΑ ως εκπρόσωπο των Ξενοδόχων Ευρυτανίας.
Την έκθεση και το περίπτερο της Ευρυτανίας τίμησαν με τη παρουσία τους η κα Διώτη Όλγα Νομαρχιακός Σύμβουλος, η κα. Πάζιου Μαρία πρόεδρος της ΚΕΠΠΑΔΗΚ, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λιάπης Σεραφείμ, όλα τα μέλη του συμβουλίου της Πανευρυτανικής Ένωσης και πλήθος ευρυτάνων.
Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο Υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κος Γερουλάνος Παύλος.
Στο περίπτερο της ΝΕΤΠ Ευρυτανίας καθ' όλη την διάρκεια της έκθεσης, προβάλλονταν, με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό το τουριστικό προϊόν του Νομού, ενώ σημαντική ήταν και η προβολή των τουριστικών επιχειρήσεων του νομού μας οι οποίες διέθεσαν στο περίπτερο οπτικοακουστικό υλικό και πλήθος ενημερωτικών φυλλαδίων για την άμεση ενημέρωση του κοινού.
Φέτος, ενισχύοντας μια νέα προσπάθεια προβολής, προσφέρθηκε στους επισκέπτες σπιτικό λικέρ (προσφορά από την Αγραφιώτισσα και ιδιοκτήτρια του καταστήματος Konstantino κα Παναγίτσα Κούλα) δίνοντας έτσι σε όλους τη δυνατότητα να γευτούν ένα τοπικό προϊόν του Νομού και ιδιαίτερα το αγραφιώτικο μεράκι.