Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Εορτασμός Πρωτομαγιάς


Εορτασμός Πρωτομαγιάς
Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς ξεπέρασε το συνήθη επετειακό χαρακτήρα, αποτελώντας για τα συνδικάτα την απαρχή νέων κινητοποιήσεων ενάντια στα νέα μέτρα που φέρνει η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης ΔΝΤ και ΕΕ. Σήμερα Τετάρτη 5 Μαΐου, πραγματοποιείται η 24ωρη απεργία, ενώ προγραμματίζονται και νέες κινητοποιήσεις για τη επόμενη εβδομάδα, με πιθανή ημερομηνία της επόμενης 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 12 Μαΐου.
Στην Ευρυτανία μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Ευρυτανίας, ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς έλαβε χώρα στην Πλατεία της Καρίτσας του Δήμου Ποταμιάς.
Στην εκδήλωση – εορτή της εργατικής Πρωτομαγιάς παραβρέθηκαν, ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου κ. Κώστας Χούπας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ κ. Νίκος Μαρούλης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου κ. Πάνος Καραγιάννης, ο Δήμαρχος Δομνίστας κ. Γιάννης Σταμάτης καθώς και εκπρόσωποι άλλων συλλόγων και φορέων και αρκετοί εργαζόμενοι.
Λόγω των τελευταίων γεγονότων (εξαγγελίες – απεργίες), ο Ευρυτάνας Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Σπύρος Παπασπύρου δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στον εορτασμό της πρωτομαγιάς στην Ευρυτανία.