Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Επίσημη επίσκεψη της Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς


σε Καρπενήσι, Δομνίστα, Ποταμιά και Προυσού
Σημαντικές συναντήσεις με τον Νομάρχη, τον Πρόεδρο της και Δήμαρχο Καρπενησίου και τους Δημάρχους Δομνίστας, Ποταμιάς και Προυσού
Στο Καρπενήσι βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή 30 Απριλίου 2010, η Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κατερίνα Διαμαντοπούλου, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Νομάρχη Κώστα Κοντογεώργο, τον Μητροπολίτη κ.κ. Νικόλαο, τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ και Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Βασίλη Καραμπά και τους Δημάρχους Δομνίστας, Ποταμιάς και Προυσού.

Συνάντηση στη Νομαρχία με τον Νομάρχη
Πρώτος σταθμός της επίσκεψής της ήταν η Νομαρχία Ευρυτανίας. Ο Νομάρχης κ. Κώστας Κοντογεώργος υποδέχτηκε την κ. Διαμαντοπούλου και τους συνεργάτες της και παρουσία του Βουλευτή του Νομού κ. Ηλία Καρανίκα συζήτησαν για τα φλέγοντα θέματα του νομού, ενώ έθεσαν και στόχους για ζητήματα που άμεσα θα πρέπει να υλοποιηθούν.
Η κ. Διαμαντοπούλου δεν ήρθε με «άδεια χέρια» στο Καρπενήσι, καθώς μαζί της έφερε την οριστική έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την Κατασκευή ΧΥΤΑ, ένα από τα μεγαλύτερα έργα στο Νομό μας. Όπως δήλωσε η ίδια για το θέμα αυτό έγιναν εντατικές προσπάθειες και σε χρόνο ρεκόρ εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι, έτσι ώστε το έργο να μπει σύντομα σε τροχιά υλοποίησης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Νομαρχία, συζητήθηκαν ακόμη η επέκταση του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου –παρόν στην συνάντηση ήταν και ο νέος Διοικητής κ. Χαλιάσος - αλλά και η συνέχιση έργων ενταγμένων σε διαφορετικά προγράμματα, των οποίων είχαν μπλοκαριστεί οι χρηματοδοτήσεις και με ενέργειες της Περιφέρειας έχουν «ξεμπλοκάρει».
Συζητήθηκε, επίσης, η ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου και το μεγάλο ζήτημα των φυσικών καταστροφών που έπληξε το περασμένο διάστημα το Νομό Ευρυτανίας. Επ΄ αυτού έγινε ιδιαίτερη μνεία στα δύο σοβαρά προβλήματα που έχουν προκληθεί από τις κατολισθήσεις τον περασμένο Φλεβάρη, τόσο στο δρόμο Προυσός – Αγρίνιο όσο και σε πολλά σημεία του Εθνικού δικτύου από τη Σήραγγα Τυμφρηστού μέχρι τη Γέφυρα Επισκοπής.
Τέλος, όσον αφορά το δρόμο Λαμία – Καρπενήσι – Αγρίνιο, προτάθηκε να δημοπρατηθούν τα τμήματα του δρόμου για τα οποία υπάρχουν μελέτες, ούτως ώστε να ξεκινήσει και αυτό το τόσο σπουδαίο έργο για την Ευρυτανία.
Μετά το πέρας της σύσκεψης στην Νομαρχία, στην οποία παραβρέθηκε και ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας, η κ. Διαμαντοπούλου επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο, με τον οποίο είχε ολιγόλεπτη εποικοδομητική συζήτηση.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ
και Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Β. Καραμπά

Ακολούθησε η επίσκεψη της Περιφερειάρχης σ το Δημαρχείο Καρπενησίου.
Η κ. Διαμαντοπούλου στην συνάντησή τους με το Δήμαρχο κ. Βασίλη Καραμπά, συζήτησαν για τα έργα του Δήμου που πρέπει να γίνουν και αφορούν το περιβάλλον και την αστική ανάπλαση, η πορεία των οποίων βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Ακόμη έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα κατολισθητικά φαινόμενα που έπληξαν πολλές περιοχές του Δήμου με βασικότερο το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον κόμβο.
Μετά το πέρας της σύσκεψης οι δυο πλευρές δήλωσαν ικανοποιημένοι από τα όσα συζητήθηκαν και όπως τόνισε ο κ. Καραμπάς υπήρξε μια ουσιαστική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με θετική ανταπόκριση από την πλευρά της Περιφέρειας.

Επίσκεψη στους Δήμους Δομνίστας, Ποταμιάς
και στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου

Η κ. Διαμαντοπούλου συνοδευόμενη από το Βουλευτή του Νομού κ. Καρανίκα επισκέφτηκαν το Δήμο Δομνίστας και συζήτησαν με το Δήμαρχο κ. Γιάννη Σταμάτη για έργα που αφορούν το Δήμο και για την υποβολή τους στο ΕΣΠΑ, αλλά και για τα κατολισθητικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στην περιοχή.
Κατά την επιστροφή της στο Καρπενήσι η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου, όπου είδε από κοντά τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στις κτιριακές εγκαταστάσεις και γενικότερα σε όλο το Αθλητικό Κέντρο. Επειδή το Α.Κ. Καρπενησίου είναι για την Ευρυτανία, ένας από τους βασικότερους πόλους έλξης κορυφαίων ομάδων και αθλητών της Ευρώπης και όχι μόνο, θα πρέπει τόσο η Περιφέρεια όσο και το αρμόδιο Υπουργείο να κινηθούν άμεσα έτσι ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις πριν είναι αργά.
Τελευταίος σταθμός της κ. Διαμαντοπούλου και των συνεργατών της, ήταν ο Δήμος Ποταμιάς, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Γιάννη Ίβρο και φορείς του τόπου, με τους οποίους συζήτησε σημαντικά θέματα που αφορούν τον Δήμο.
Την επομένη, Σάββατο 1 Μαΐου 2010, η κ. Διαμαντοπούλου συνοδευόμενη από συνεργάτες της και στελέχη της Περιφέρειας, επισκέφτηκε τον Δήμο Προυσού. Ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Φέγγος αφού ενημέρωσε την Γενική Γραμματέα για θέματα του Δήμου την οδήγησε στο σημείο της κατολίσθησης.
Εκεί η κ. Διαμαντοπούλου διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από την μεγάλη καθίζηση που υπέστη τόσο το οδόστρωμα όσο και η εν γένει περιοχή στα βόρεια του χωριού.
Όπως δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου, άμεσα θα ξεκινήσουν από την Περιφέρεια οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε μέχρι το Σεπτέμβρη ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου να αποκατασταθεί. Μάλιστα για να εκπονηθούν όσο το δυνατόν συντομότερα οι σχετικές τεχνικές μελέτες για το έργο αυτό, τόνισε ότι θα υπάρξει συνεργασία της Περιφέρειας τόσο με το Δήμο όσο και με τη Νομαρχία Ευρυτανίας.
Αντιδράσεις από Δημάρχους και φορείς γιατί η κ. Διαμαντοπούλου δεν επισκέφτηκε την κεντροδυτική Ευρυτανία. Πολύ σημαντική και ουσιαστική χαρακτηρίστηκε και ήταν η επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος στην Ευρυτανία. Ωστόσο όμως οι αυτοδιοικητικοί της κεντροδυτικής Ευρυτανίας εξέφρασαν την δυσφορία τους, για το γεγονός ότι η κ. Διαμαντοπούλου, στην πρώτη της επίσκεψη στην Ευρυτανία, δεν προγραμμάτισε να συναντηθεί με τους Δημάρχους Βίνιανης, Φραγκίστας, Αγράφων, Απεραντίων και Ασπροποτάμου. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται η επίσκεψη αυτή να γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα, θεωρούμε όμως ότι θα πρέπει να προγραμματιστεί άμεσα διότι οι προαναφερόμενοι Δήμοι αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και γενικότερα να δρομολογηθούν προγράμματα ανάπτυξης σε μια περιοχή από τις καλύτερες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος. Αν λοιπόν δεν δει από κοντά τους Δημάρχους και δεν περιδιαβεί αυτόν τον υπέροχο τόπο η κ. Διαμαντοπούλου, πως θα μπορέσει να έχει άποψη για τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν.