Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Όλγα Οικονόμου: Μια δυναμική γυναίκα στο χώρο της Υγείας


Κάθε μέρα είναι η μέρα της γυναίκας. Μια φορά το χρόνο, όμως, η γυναίκα τιμάται ιδιαιτέρως! Στις 8 Μαρτίου γιορτάζει η γυναίκα, η κόρη, η σύζυγος, η μάνα. Η γυναίκα της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου, η γυναίκα της καριέρας, η νοικοκυρά και η άνεργη. Ανήμερα αυτής της γιορτής, είθισται σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται, να τιμούνται κάποιες ξεχωριστές γυναίκες για την δράση, την προσφορά και το έργο τους.
Στα πλαίσια αυτής της εορτής, εμείς σήμερα μέσα από τις στήλες του ΕΠ θα αφιερώσουμε λίγες αράδες για μια ξεχωριστή ευρυτάνισσα, για μια γυναίκα που έχει προσφέρει πολλά στο χώρο της Υγείας, που έχει αγωνιστεί για τα πολιτικά της πιστεύω, που έχει δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια, αλλά που ποτέ δεν ξέχασε την ιδιαίτερη πατρίδα της, την γενέθλια γη, την Ευρυτανία.
Μιλάμε για την κ. Όλγα Οικονόμου, την Dr Φαρμακολογίας, τη Διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, την Πολιτευτή του Νομού Ευρυτανίας, μια αεικίνητη γυναίκα, που ειλικρινά είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων.
Το τελευταίο 1,5 χρόνο η κ. Οικονόμου τελεί χρέη Διοικητή στο Σισμανόγλειο Γεν.Νοσοκομείο Αττικής, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ενταχθεί στις αρμοδιότητές της και η Διοίκηση του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ Αθήνας.
Τα προηγούμενα χρόνια η κ. Οικονόμου, για όσους δεν γνωρίζουν, διατέλεσε Διευθύντρια του Φαρμακευτικού Τμήματος του ΓΝ Αλεξάνδρα και είναι από τα σημαντικά εκείνα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, που διατηρεί από χρόνια προσωπική σχέση με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Το 2004 έθεσε υποψηφιότητα για Βουλευτής Ευρυτανίας με το ΠΑΣΟΚ, και παρότι κατήλθε στο στίβο της πολιτικής για πρώτη φορά και η προεκλογική της εκστρατεία κράτησε μόνο λίγες ημέρες, η ανταπόκριση του ευρυτανικού κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, που τις έστειλε το μήνυμα ότι τη χρειάζεται και πως τη θέλει κοντά του.
Η κ. Οικονόμου πάντα είχε ανοιχτεί την πόρτα του γραφείου της για τους Ευρυτάνες, και για όσους την χρειάζονταν. Κάποιος που την γνωρίζει καλά, θα την παρομοίαζε ως ένα κομμάτι μάλαμα, ως μια γυναίκα θησαυρό, η οποία θέλει και έχει να δώσει ακόμα πολλά και στο χώρο της Υγείας και γιατί όχι και στην Πολιτική.
Να της ευχηθούμε υγεία, μακροημέρευση και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της.

Λίγα λόγια για την Όλγα Οικονόμου
Διευθύντρια Φαρμακοποιός ΕΣΥ, Διδάκτωρ Ιατρικής Παν/μίου Αθηνών.
Αντιπρόεδρος και Προεδρεύουσα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (2001-2004)
Επιστημονική Συνεργάτης Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών και Επιστημονική Συνεργάτης στην Έδρα των Οικονομικών Υγείας (Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας),
Μέλος Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.), Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Α΄ Περιφερειακού Συστήματος Υγείας, Πρόνοιας (2001-2004), Πρόεδρος Ασφαλιστικού Ταμείου Τ.Ε.Α.Υ.Φ.Ε. (1995) και Μέλος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (1995- 2003).
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Επιστημονικής Εταιρείας Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.), Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών (1993-2003), Μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αναμόρφωση του Συστήματος Υγείας στην Ελλάδα (1994). Εθνικός εκπρόσωπος στην Ευρ.Ένωση για την φαρμακευτική εκπαίδευση. Mέλος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ασφάλεια των ασθενών Eunetpass και μέλος της European Society of oncology pharmacy και της European association of hospital pharmacists. Μέλος της Επιτροπής Συγγραφής Νοσοκομειακού Συνταγολογίου του Υπουργείου Υγείας. Ανακοινώσεις και ομιλίες σε εκπαιδευτικά σεμινάρια - συνέδρια (ελληνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή), που αφορούν θέματα φαρμάκου, φαρμακοοικονομίας και διοίκησης υγείας.