Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Όταν έγραφε ο Ε.Π. ότι δεν πρέπει να κλείσει ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ στην Ευρυτανία, κάποιοι, που υποτίθεται «διακονούν» την παιδεία και την ενημέρωση, γέλαγαν κάτω από τα μουστάκια τους. Πρέπει να ξέρουν όμως οι κύριοι αυτοί ότι γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος και στην προκειμένη περίπτωση οι κάτοικοι του Αη – Γιώργη αλλά και ο Ε.Π. που έδωσε την δική τους «μάχη» για να παραμείνει ζωντανό το Σχολείο σε μια μικρή πατρίδα της Ευρυτανίας, όπως είναι ο Άγιος Γεώργιος, έχουν κάθε λόγο να είναι απόλυτα ευχαριστημένοι και να χαμογελούν με ικανοποίηση.

* Για εκείνους λοιπόν που θεωρούσαν ως δεδομένο ότι το μονοθέσιο σχολείο Αγίου Γεωργίου θα συγχωνεύονταν με το Δημοτικό Σχολείο Δυτικής Φραγκίστας, κάνοντας μάλιστα και τους σχετικούς υπολογισμούς για αποστάσεις κλπ, τους ενημερώνω ότι για μια ακόμη φορά, έπεσαν έξω …

* Όσο περνάει ο καιρός όλο και απογοητεύομαι από την γενικότερη λειτουργία του Δ.Σ. Καρπενησίου. Τις προάλλες λοιπόν, είπα να ακούσω την συνεδρίαση από το ράδιο και παραλίγο να κουφαθώ. Φωνές, γκρίνιες, «σταμάτα», «θα σε βγάλω έξω», λάθη επί λαθών, σαρδάμ και βάλε. Αν σε αυτά προσθέσω και τα πρώτα «μουρμουρητά», θεωρώ ότι σύντομα θα πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις πριν χαθεί η … μπάλα.

* Αλήθεια ποιος θα μπορέσει να μου λύσει τον προβληματισμό πως αξιολογείται ένα πρόσωπο ότι διαθέτει τα προσόντα: εμπειρία, δράση / και ειδικές γνώσεις στο χώρο του Ν.Π.Δ.Δ;

* Ότι η αστυνομία θα είναι στο πλευρό των πολιτών της Ευρυτανίας με όποιες δυνάμεις διαθέτει, δεσμεύτηκε ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Νίκος Στασινός. Μέσα από την στήλη μας να του ευχηθούμε υγεία, μακροημέρευση και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

* Προ ημερών από την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατατέθηκε ερώτηση στον Περιφερειάρχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες σε Θήβα, Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά και Άμφισσα. Καλή η ερώτηση για τις προαναφερόμενες πόλεις, όμως διαπιστώνω ότι ξεχάστηκε από την ερώτηση το Καρπενήσι και αυτό δεν μου αρέσει.

* Το λέω αυτό διότι τελευταία έχω συνηθίσει από Βουλευτές και άλλα στελέχη του ΚΚΕ να ασχολούνται δυναμικά με τα ευρυτανικά ζητήματα. Κάτι ανάλογο θα περίμενα και για το μείζον αυτό θέμα γιατί και στο Καρπενήσι, τα προβλήματα στο χώρο αυτό είναι πάρα πολλά…

* Έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα, είναι ο νέος Πρόεδρος του χωριού του Δήμου Αγράφων που δικαιώθηκε στα αρμόδια Δικαστήρια. Ήδη έπρεπε να είχε παραλάβει, αλλά έμαθα ότι κάπου καθυστερεί το πράγμα και μάλιστα χωρίς λόγο. Αν στις επόμενες μέρες δεν περπατήσει η υπόθεση και δεν γίνει η αλλαγή φρουράς θα έχουμε εξελίξεις και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσες.

* Πληροφορήθηκα από καλό φίλο, ότι κει πάνω στ΄ Άγραφα, τον τελευταίο καιρό, παραχωρούνται εκτάσεις σε ιδιώτες και ο κόσμος άρχισε να ανησυχεί. Ας επιληφθούν του θέματος οι αρμόδιοι γιατί το πράγμα δεν είναι απλό…

* Για την περίπτωση του υδατοδρομίου στην λίμνη Κρεμαστών, έχω πληροφορίες ότι έχουν εκπονηθεί και σχετικές μελέτες από ειδικούς. Ας το δουν το θέμα με σοβαρότητα οι αρμόδιοι, γιατί η περίπτωση αυτή πολλαπλά οφέλη μπορεί να φέρει στον αν όλα δρομολογηθούν όπως πρέπει.