Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Δωρεά φαρμακείων σε σχολεία από την Πανευρυτανική


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανευρυτανικής Ένωσης, ύστερα από την εφαρμογή του Προγράμματος προληπτικής ιατρικής «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ 2010» σε σχολεία των τ. Δήμων Απεραντίων και Ασπροποτάμου κατά τον περασμένο Δεκέμβριο (Διδασκαλία μαθημάτων Α΄ Βοηθειών και προληπτικές εξετάσεις από Ομάδα Παιδιάτρων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης) και μετά από συνεννόηση με τις Δ/νσεις των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Γρανίτσας και Ραπτοπούλου αποφάσισε όπως, αντί για κοπή πίτας, να διατεθεί ανάλογο ποσό για την αποστολή φαρμακείων για τις ανάγκες των Σχολείων αυτών.
Ήδη, εστάλησαν τέσσερα (4) φαρμακεία εξοπλισμένα με φάρμακα ,σύμφωνα με οδηγίες της Διεύθυνσης Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τις ανάγκες των Δημοτικών Σχολείων και των Γυμνασίων – Λυκείων της Γρανίτσας και του Ραπτοπούλου. Η προσπάθειά μας αυτή θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον ώστε να εξοπλιστούν και άλλα σχολεία με ανάλογα φαρμακεία.

ΞΕΦΑΝΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΔΟΜΝΙΣΤΙΑΝΟΙ
Απρόσμενη ήταν η μαζική προσέλευση των Δομνιστιάνων της Αθήνας στη χοροσυνεστίαση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, 13 Μαρτίου 2011 στη ρεμπετάδικη ταβέρνα «Οινοσχολείο», οδός Σπινθάρου, αριθ. 54 στον Νέο Κόσμο (δίπλα στο ΜΕΤΡΟ, στάση «Νέος Κόσμος»). Η προσιτή τιμή (μόλις 15 ΕΥΡΩ κατά άτομο), αφενός, και το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε τις μεσημβρινές ώρες, αφετέρου, πιστεύουμε πως ήταν οι σημαντικότεροι παράγοντες για την επιτυχία της όλης διοργάνωσης.
Η αίθουσα της κοσμικής ταβέρνας «Οινοσχολείο», στις 2 το μεσημέρι ήταν κατάμεστη, από Δομνιστιάνους και φίλους της Δομνίστας. Η ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία κυρίως της νεολαίας. Φαίνεται πως τα μέλη του Δ.Σ. βρίσκουν τρόπους επικοινωνίας με τα σύγχρονα μέσα (ίντερνετ κ.λπ.) να συνεργάζονται και να «βρίσκονται» τακτικά μεταξύ τους. Στην πολιτισμένη ατμόσφαιρα του κέντρου και παρά τη στενότητα, λόγω της αθρόας προσέλευσης, με την άψογη ορχήστρα του γλέντησαν με την ψυχή τους οι Δομνιστιάνοι και οι φίλοι τους μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες. Η εκδήλωση άρχισε με την συντομότατο χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου κ. Γιάννη Παπαδόπουλου και την προσφώνηση των παρισταμένων από την Γραμματέα κ. Ευαγγελία Παπαδοπούλου, τους οποίους και ευχαρίστησε. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε στον παριστάμενο μεγάλο δωρητή του Συλλόγου μας Δομνιστιάνο γιατρό κ. Γιάννη Μήτσου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Ευρυτανίας κ. Ηλίας Καρανίκας, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Δημήτρης Σταμάτης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος έστειλε σχετικό μήνυμα, ο Δημοτικός Σύμβουλος Καρπενησίου κ. Χρήστος Σκαρμούτσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων κ. Βασίλειος Μπάκας (από την Άμπλιανη) ο Τοπικός Σύμβουλος Δομνίστας κ. Γιάννης Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων κ. Γιάννης Ζούμπος (συν τοις άλλοις δεινός τραγουδιστής και χορευτής), οι εκπρόσωποι της Πανευρυτανικής Ένωσης Κ. Παπαδόπουλος, Θανάσης Σταμάτης και Δημήτρης Φαλλής , ο οποίος εκπροσώπησε και το Ιστορικό – Λαογραφικό Κέντρο Ευρυτανίας «Ο ΕΥΡΥΤΟΣ», ο Έφορος του Συλλόγου Απεραντίων κ. Λάμπρος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αμπλιανιτών «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» κ. Νίκος Μπάκας, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου «ΚΑΛΛΙΑΚΟΥΔΑ» κ. Παναγιώτης Ν. Μπούρας, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων της Δημοτικής Ενότητας Δομνίστας κ. Νεκτάριος Παπαδόπουλος κ.ά.
Το κέφι υπήρξε ζωηρό και αμείωτο από την αρχή μέχρι το τέλος, ενισχύθηκε δε ιδιαίτερα από το υπέροχο παραδοσιακό - και όχι μόνο - τραγούδι του κ. Νίκου Μπάκα, προέδρου του Συλλόγου Αμπλιανιτών της Αθήνας, αλλά και με την επίδειξη των χορευτικών ικανοτήτων πολλών εκ των μελών και φίλων του Συλλόγου μας.
Γενικά, μία ακόμα εκδήλωση του Δ.Σ. του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Δομνίστας ήταν άψογα οργανωμένη και με όφελος, από κάθε άποψη, για το Σύλλογο.