Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Συνάντηση – ενημέρωση για το Ίδρυμα Γ. Καφαντάρη

Συνάντηση εργασίας του Προέδρου και των μελών του Ιδρύματος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ που εδρεύει στην  Ανατολική Φραγκίστα, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 30 Απριλίου 2011.
Μετά τον ορισμό του νέου Δ.Σ του Ιδρύματος από τον Δήμο Αγράφων, ο Πρόεδρος Κώστας Κωστόπουλος, κάλεσε στην σύσκεψη αυτή, τα νέα μέλη, προκειμένου να τα ενημερώσει για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του Ιδρύματος αλλά και για να προγραμματιστούν οι επόμενες κινήσεις.
Στην σημαντική αυτή συνάντηση που έγινε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, παραβρέθηκαν, ο Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος και Αντιδήμαρχος Αγράφων Νίκος Φούκας και τα μέλη αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αγράφων, κ.κ. Λεωνίδας Τελώνης, Παναγιώτης Γκορόγιας και Βασιλική Φεγγούλη.

Ο κ. Κωστόπουλος ενημέρωσε τα μέλη για τα οικονομικά του Ιδρύματος και κατέθεσε πρόταση στο Δ.Σ. για την διοργάνωση εκδήλωσης που δρομολογείται για να γίνει στην Αθήνα, προς τιμή του αειμνήστου τέκνου της Ανατολικής Φραγκίστας Γεωργίου Καφαντάρη. Μάλιστα ο  Πρόεδρος γνωστοποίησε στα μέλη ότι σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. θα αναφερθεί με περισσότερες λεπτομέρειες, τόσο για τα οικονομικά στοιχεία του Ιδρύματος, όσο και για την διοργάνωση αυτής της πολύ σημαντικής εκδήλωσης που πρόκειται να γίνει στην πρωτεύουσα. Μάλιστα επ΄ αυτού ζήτησε την συνδρομή του Δήμου, προκειμένου να διοργανωθεί μια πολύ καλή εκδήλωση αντάξια του βεληνεκούς του μεγάλου πολιτικού άνδρα και  πάλαι ποτέ Πρωθυπουργού της Ελλάδας.
Επίσης στην διάρκεια της συνάντησης αυτής, έγινε συζήτηση για τον εξωραϊσμό του αύλιου χώρου του κτιρίου που στεγάζεται το Ίδρυμα και πιο συγκεκριμένα του χώρου, όπου προβλέπεται να δημιουργηθεί το αμφιθέατρο, αλλά και για την επέκταση του υπάρχοντος κτίσματος και την ένωσή του με διπλανό δημοτικό κτίσμα,  προκειμένου αυτό να γίνει πιο λειτουργικό για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του. Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί, ότι ο περισσότερος χώρος του κτιρίου ήδη έχει καλυφθεί, τόσο από την μεγάλη βιβλιοθήκη που βρίσκεται στον επάνω όροφο, όσο και από το λαογραφικό Μουσείο, που λειτουργεί εδώ και καιρό στο ισόγειο.
Τόσο ο Αντιδήμαρχος, όσο και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τόνισαν ότι θα συνεισφέρουν από την μεριά τους για να γίνουν οι επιβεβλημένες εργασίες στο Ίδρυμα, που ως έχει επίσημα έσοδα, 700,00 ευρώ το χρόνο από τον Δήμο !!!! αλλά και για την διοργάνωση της εκδήλωσης. Η πρώτη αυτή συνάντηση του Προέδρου και των μελών, ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο Ίδρυμα.