Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Η 1η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

* Δεν πρόλαβαν να ξεκινήσουν οι εργασίες του δρόμου των Αγράφων και όπως πληροφορήθηκα σταμάτησαν λόγω τάχα του Χειμώνα προκειμένου να αποφευχθούν οι όποιες καταπτώσεις δημιουργήσει η κακοκαιρία. 
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Βασίλη Καραμπά, οι εργασίες θα ξεκινήσουν πάλι την ερχόμενη Άνοιξη. Για να δούμε γιατί εγώ έμαθα ότι μέσα στα τόσα προβλήματα προστέθηκε και αυτό με τον ανάδοχο του έργου που δεν είναι καθόλου συνεργάσιμος με τις αρμόδιες υπηρεσίες. Μακάρι να πέσω έξω, όμως κάτι μου λέει ότι όλο και κάποιο νέο πρόβλημα θα προκύψει για να έχουμε και πάλι κωλυσιεργίες. 

*Μπράβο στην Δημοτική αρχή που βρήκε την ιδανική οικονομική λύση για την φωταγώγηση του γηπέδου Καρπενησίου. Η τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ανέλαβε τον εξωτερικό φωτισμό και έτσι, εκτός από την αναβάθμισή του επιτυγχάνεται και η φύλαξή του, ενώ για αργότερα έχει προγραμματιστεί και η συντήρηση των κερκίδων που παραμένουν σε άσχημη κατάσταση. Βήματα, σταθερά και δημιουργικά.

*Μπράβο και στην Δημοτική αρχή του Δήμου Αγράφων, που προχώρησε στην δημιουργία 15 νέων θέσεων εργασίας στον Δήμο. Σε μια πολύ δύσκολη εποχή, η κίνηση αυτή είναι πραγματική ανάσα για τον Δήμο.

*Σύγχυση έχει δημιουργήσει η περίπτωση του ΧΑΔΑ της Δαφνούλας. Ας προσέξουν μερικοί τι λένε γιατί στο τέλος θα εκτεθούν και μάλιστα ανεπανόρθωτα.

*Την επιθυμία του να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό ο οδικός άξονας Λαμία-Καρπενήσι, εξέφρασε από το Καρπενήσι ο βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταικούρας. Συμφωνούμε μαζί του και περιμένουμε τις δικές του ενέργειες. Το απόλυτα όμως πετυχημένο για τον δρόμο αυτό ήταν αυτό που είπε ο Καραμπάς, ότι όποιοι ψάχνονται ακόμη, οι εθνικοί δρόμοι να περνούν από το κέντρο των πόλεων «επενδύουν σε ξεπερασμένα μοντέλα ανάπτυξης της δεκαετίας του ΄70». Έτσι είναι και κάπως έτσι την πάτησαν πολλά χωριά μέχρι τώρα…

* Φως από την Περιφέρεια Στερεάς περιμένει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ευρυτανίας για τις οφειλές από τα μαθητικά δρομολόγια 2010 και 11, αφού πλέον οι οδηγοί έχουν εξαντλήσει τις οικονομικές δυνατότητές τους και θα κάνουν Γιορτές χωρίς χρήματα.
Επειγόντως το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εφαρμόσει το νόμο της ενίσχυσης των ασθενέστερων ΚΤΕλ από το ταμείο αλληλεγγύης, αλλιώς… κλάψτα Χαράλαμπε…