Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Dancing on ice στο Καρπενήσι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Χριστούγεννα όπου να ‘ναι φτάνουν και οι Καρπενησιώτες το τίμησαν δεόντως με τη φαντασμαγορική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που έγινε την περασμένη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου.

Το βασίλειο των πάγων άνοιξε τις πύλες του και το παγοδρόμιο έκλεψε τις εντυπώσεις, που στήθηκε στην πλατεία, κάνοντας πραγματικά την πόλη αγνώριστη,  ενώ δεκάδες παιδιά έσπευσαν για την πρώτη εμπειρία στο παγοδρόμιο, κάνοντας εντυπωσιακές φιγούρες και τούμπες, αποδεικνύοντας ότι είχαν ακονίσει καλά τα παγοπέδιλά τους.
Το φως των Χριστουγέννων έλαμψε, όταν με εντολή του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη, φωταγωγήθηκε όλη η πλατεία, αλλά και τα δύο μεγάλα φυσικά έλατα, που στέκονται αγέρωχα στην αριστερή πλευρά της πλατείας, όπου υπάρχει το μνημείο των πεσόντων.
Όσοι βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην Κεντρική Πλατεία έγιναν πάλι παιδιά και μαζί με τους μικρούς μας φίλους ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων με τους ζογκλέρ, τους ξυλοπόδαρους, τα ξωτικά και φυσικά τη Βασίλισσα των Πάγων, που μοίραζαν καραμέλες και ζαχαρωτά
Στην πλατεία είχαν στηθεί και πάγκοι. Το Παζάρι Αγάπης με χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και ξεχωριστά δώρα που φτιάχτηκαν με μεράκι από τα παιδιά και τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ). Στο Ζαχαρένιο πάγκο οι ζαχαροπλάστες της πόλης κέρναγαν τους θεατές χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα, ενώ στη Ζεστή Γωνιά ο Εμπορικός Σύλλογος προσέφερε ζεστό κρασί και τσίπουρο.
Χριστουγεννιάτικα τραγούδια ακούγονταν από τα μεγάφωνα, ενώ η παιδική χορωδία και η φιλαρμονική του Δήμου, έψαλλαν κάλαντα και έπαιξαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες αντίστοιχα.
Να σημειωθεί δε ότι το Βασίλειο των Πάγων κατασκευάστηκε από το Σύλλογο Εικαστικών και Καλλιτεχνικής Ανάπτυξης Ευρυτανίας και εθελοντές δημότες. Την επιμέλεια είχε η κ. Ελένη Δασκαλάκη.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όσους δούλεψαν σκληρά για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία αυτή η φαντασμαγορική εκδήλωση, αλλά και οι υπόλοιπες γιορτές που θα πραγματοποιηθούν σε όλο το Δήμο Καρπενησίου, στα πλαίσια των φετινών Γιορτών Χειμώνα.
Καλά Χριστούγεννα!!!