Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η 2η ΔΟΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Κάπου άκουσα ότι η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας ζήτησε από το Γηροκομείο Καρπενησίου, να προβεί στα δέοντα για την ίδρυση Γηροκομείου στην ευρύτερη περιοχή του  πρώην δήμου Απεραντίων. Δεν ξέρω στους δύσκολους καιρούς αν θα προχωρήσει το θέμα, θα ήθελα όμως να σας πω αγαπητοί μου αναγνώστες ότι την ίδρυση Γηροκομείου στην κεντροδυτική Ευρυτανία, είχε ζητήσει με επίσημο έγγραφο του εδώ και 12 περίπου χρόνια, γνωστός Νομικός από μεγάλο χωριό του πρώην Δήμου Αγράφων, έχοντας μάλιστα και την σύμφωνη γνώμη του τότε Βουλευτή Ευρυτανίας Δημοσθένη Τσιαμάκη καθώς και του τότε Δημάρχου Φραγκίστας και μετέπειτα Προέδρου του Γηροκομείου Καρπενησίου Βασιλείου Γούλα.
Βέβαια και τώρα το όλο εγχείρημα έχει την υποστήριξη του νυν Βουλευτή μας και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά γιατί και οι ξωμάχοι αλλά λεβέντες γέροντες της Δυτικής Ευρυτανίας έχουν ανάγκη κοινωνικής πρόνοιας. 

* Να επανέλθω στον Δήμο Αγράφων που απέκτησε και επισήμως διαχειριστική επάρκεια από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με το με Α.Π 3487/20-10-2011 έγγραφο ο Δήμος Αγράφων με έδρα το Κερασοχώρι ικανοποιεί τις απαιτήσεις διαχειριστικής επάρκειας τύπου Α  και τύπου Β
Α: για έργα με τεχνικό αντικείμενο
Β: για έργα χωρίς τεχνικό αντικείμενο
Οι Υπηρεσιακές μονάδες του Φορέα είναι:
-Αυτοτελές Γραφείο Προγραμματισμού & Ανάπτυξης
-Αυτοτελές Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών
-Αυτοτελές τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών – Πολεοδομίας & Πολιτικής Προστασίας
Ο Δήμος Αγράφων ορίζεται τελικός δικαιούχος πλέον και συνεχίζει όλα τα έργα που είχαν προταθεί σε διάφορα Επιχειρησιακά Προγράμματα για χρηματοδότηση.
Αξίζουν πολλά μπράβο στην Δημοτική Αρχή που διεκδίκησε και πέτυχε τη διαχειριστική επάρκεια, σε μια εποχή που ο Δήμος πρέπει να σταθεί όρθιος και να επιβιώσει.

* Όμως όπως και να το κάνουμε τα χρήματα που πηγαίνουν στον Δήμο Καρπενησίου είναι πολλαπλάσια αυτών που θα έλθουν στον Δήμο Αγράφων. Το λέω αυτό γιατί διάβασα προχτές ότι ο Δήμος Καρπενησίου θα χρηματοδοτηθεί με 6.314.353,91 ευρώ, για την ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΥΜΑΤΩΝ. Αντίθετα στον Δήμο Αγράφων τα χρήματα που θα έλθουν είναι πολύ λιγότερα καθότι θα δοθούν για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ 224.588,14 ευρώ, για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ 1.ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ Δ.Δ.ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ 2.ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ Δ.Δ.ΒΑΛΑΩΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΠΕΡΑΝΤΙΩΝ 94.350,44 ευρώ και για την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΒΙΝΙΑΝΗΣ 1)ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ Δ.Δ.ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙΟΥ 2)ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ Δ.Δ.ΔΑΦΝΗΣ ΚΑΙ Δ.Δ. ΧΡΥΣΩΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΓΟΥΡΔΕΣΗ 3)ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ Δ.Δ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΣ ΚΑΙ Δ.Δ. ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΚΑΜΝΙΑ , ΚΑΙ ΜΑΚΡΙΝΑΓΚΟ 134.875,96 ευρώ. Λοιπόν όπως και να το κάνουμε 6.314.353,91 ευρώ στον ένα Δήμο και μόλις 450.000,00 ευρώ στον άλλο, είναι άδικο, όπως και να το κάνουμε..