Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΒΕΛΟΥΧΙ - ΤΑΥΡΩΠΟΣ 2-0 - ΑΠΟΚΑΡΑ μου

Την παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα κατέκτησε ο ΑΠΟΚ Βελούχι, που κέρδισε με 2-0 τον Ταυρωπό στο Καρπενήσι. Το συγκρότημα του Παύλου Σερμπέση κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση και παρά τις σημαντικές απουσίες των Μπακαλίδη και Αναστασόπουλου, πήρε σπουδαία βαθμολογική ανάσα αλλά και κουράγιο για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Οι Καρπενησιώτες μπήκαν αποφασισμένοι στο γήπεδο για την νίκη και από νωρίς άσκησαν πίεση στα καρέ του Τσιαντούλα για το γκολ που θα τους έδινε προβάδισμα για το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο από τον Π. Σερμπέση, δημιούργησαν φάσεις και στο 22΄, έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, όμως ο Γεωργακόπουλος δεν βρήκε δίχτυα από τα 11 μέτρα, στέλνοντας την μπάλα άουτ στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Ζάρα. Με το στείρο 0-0, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημιχρόνιο, με τους γηπεδούχους καλύτερους αλλά χωρίς γκολ
Με το ΑΠΟΚ να κυριαρχεί από την αρχή στον αγωνιστικό χώρο κύλησαν τα πρώτα λεπτά της επανάληψης. Στο 54΄ ο Γεωργακόπουλος έφτασε και πάλι στο γκολ, όμως η εκπληκτική κεφαλιά που επιχείρησε μετά την σέντρα διαβήτη του Πασά, σταμάτησε στο δοκάρι του πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Τρία λεπτά όμως αργότερα ο χαρισματικός αυτός ποδοσφαιριστής βρήκε στόχο και με νέα κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του κάνοντας μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 1-0. Η συνέχεια ανήκε στο Βελούχι που επέβαλε ολοκληρωτικά τον δικό του ρυθμό και με το 2ο γκολ στο τέλος του παιχνιδιού έδωσε άλλη διάσταση στην μεγάλη – πρώτη νίκη του εκπροσώπου μας, στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής. Πέρα του Κατσαδούρου που δείχνει στοιχεία μεγάλου μπαλαδόρου, πολύ καλά πήγαν οι Πασσάς, Γεωργακόπουλος και Ζαλοκώστας.
Την ερχόμενη αγωνιστική στο Μουζάκι το Βελούχι θα ψάξει την 2η νίκη του, προκειμένου να ανεβεί και άλλο στον βαθμολογικό πίνακα. 
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ Μέρος -

Οι καλύτερες φάσεις
14΄: Σέντρα του Συγκελόπουλου από αριστερά, κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Ντουφεκιά κόντραρε την τελευταία στιγμή στον Ζάρρα και στην συνέχεια απομάκρυναν οι αμυντικοί.
17΄: Ο Κατσαδούρος έβγαλε σέντρα από αριστερά, ο Γεωργακόπουλος στόπαρε ωραία λίγο πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι, έκανε το δυνατό σουτ, που πέρασε μόλις πάνω από το τέρμα του Τσιαντούλα.
19΄: Καλό σουτ του Γενιτσαρόπουλου λίγο έξω από την περιοχή μπλόκαρε ο σωστά τοποθετημένος πορτιέρο του Ταυρωπού.
22΄: Ανατροπή του Γεωργακόπουλου από τον Ζάρρα και πέναλτι για το Βελούχι. Ο Γεωργακόπουλος εκτέλεσε συρτά άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Τσιαντούλα.
27΄: Σέντρα του Κατσαδούρου από αριστερά, καρφωτή κεφαλιά του Κουτσουπιά στο δεύτερο δοκάρι έφυγε μόλις έξω από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.
35΄: Καλό δυνατό σουτ του Κατσαδούρου εκτός περιοχής έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί «Γ» των φιλοξενούμενων.
Β΄ Μέρος -
Οι καλύτερες φάσεις

54΄: Σέντρα του Πασσά από δεξιά, ο Γεωργακόπουλος σούταρε πάνω στην κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, με την μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ταυρωπού.
57΄: Χτύπημα φάουλ του Γενιτσαρόπουλου από δεξιά, ο Γεωργακόπουλος με καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι άνοιξε το σκορ (1-0).
78΄: Ο Κυριακίδης σέντραρε από δεξιά, γυριστή κεφαλιά του Ντόβα κατέληξε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κατελούζου.
84΄: Πάσα του Τσιαλή στον Παπαδημητρίου, ο οποίος από αριστερά μπήκε στην περιοχή από καλή θέση, αλλά σούταρε έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
88΄: Σε υποδειγματική αντεπίθεση του Βελουχίου, ο ταχύτατος Φλωράκης πήρε την μπάλα στον χώρο του κέντρου πάσαρε δεξιά του στον Πασσά, ο οποίος έδωσε πάλι στον Φλωράκη, ο οποίος λίγο μέσα από την περιοχή με ωραίο πλασέ στην δεξιά γωνία του Τσιαντούλα διαμόρφωσε το 2-0.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΟΚ ΒΕΛΟΥΧΙ: Ρεσίτης, Γενιτσαρόπουλος Α. (86' Φλωράκης), Γεωργακόπουλος, Ζαλοκώστας, Ζαραβέλης (72' Μπόνιας), Κατσαδούρος, Κουτσουπιάς (54' Κουρλός), Ντουφεκιάς, Πασσάς, Πολυτσέρης, Συγκελόπουλος
ΤΑΥΡΩΠΟΣ: Τσιαντούλας, Δανιήλ, Ζάρρας Χ., Καβαλάρης, Κυριακίδης (85' Κόκκινος), Ντόβας, Παπαδημητρίου, Παπακώστας, Παράσχης (70' Κουτσοβέλης), Σάββας, Τσιαλής.