Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑ “ΝΕΑ ΗΘΗ” ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΡΦΗΣ

Για πρωτοφανή περιφρόνηση στους θεσμούς, στους νόμους και στα χρηστά ήθη, καταγγέλει τον Δήμαρχο Καρπενησίου ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Πιο συγκεκριμένα, στην παρακάτω επιστολή του ο κ. Βαγγέλης Καρφής, χαρακτηρίζει την τελευταία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου, που αφορά την παράταση μίσθωσης δύο δημοτικών κτιρίων στο Κεφαλόβρυσο, απίστευτη, απαράδεκτη, περίεργη καθώς και παράνομη.
Η ανοιχτή αυτή επιστολή του κ. Καρφή έχει ως εξής:


“Πολύ γρήγορα απομακρύνθηκε ο Δήμαρχος Καρπενησίου από τις προγραμματικές του δηλώσεις περί δημοκρατίας, διαφάνειας, χρηστής διαχείρισης, ορθολογισμού και τόσα άλλα λόγια που ακούμε συχνά από τον ίδιο και στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια προσπάθειά του να ανατρέψει τα γεγονότα, βαφτίζοντας το μαύρο άσπρο. Γεγονός είναι ότι μέχρι σήμερα στις πολλές καταγγελίες συνολικά της αντιπολίτευσης που αφορούν την διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, τις περισσότερες φορές δεν απάντησε αλλά και όταν απάντησε χρησιμοποίησε τον ξύλινο λόγο της πολιτικής, του αποπροσανατολισμού και της συγκάλυψης.
Ενδεικτικό παράδειγμα των όσων καταγγέλλουμε είναι η τελευταία απόφαση-σκάνδαλο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου  η οποία ελήφθη μόνο από την πλειοψηφία του Κυρίου Δημάρχου και αφορά στην χαριστική παράταση μίσθωσης δύο δημοτικών κτιρίων στο Κεφαλόβρυσο για 12 επί πλέον χρόνια !!!!  Παρατάθηκε λοιπόν η συγκεκριμένη σύμβαση μίσθωσης για τον επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τα δημοτικά καταστήματα,  ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το Δήμο Καρπενησίου  εξαιτίας αγωγής που έχει καταθέσει ο ίδιος ο Δήμος (πρώην δήμος) η οποία είναι σε εκκρεμότητα και αφορά οφειλές προς την Δημοτική Αρχή  πάνω από 65.000 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών επιβαρύνσεων) που προέρχονται από την μη πληρωμή της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος των καταστημάτων για χρονικό διάστημα 10 και πλέον ετών. Το τραγικό όμως της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Δήμαρχος είναι αμετανόητος και  σπεύδει ταχέως να υλοποιήσει την απόφασή του, αφού στις 29 Νοεμβρίου 2011 υπάρχει θέμα στην Οικονομική Επιτροπή περί ορισμού δικηγόρου για την σύνταξη του συμφωνητικού παράτασης μίσθωσης των καταστημάτων του Κεφαλόβρυσου, αγνοώντας κάθε διάταξη περί υποχρεωτικού ελέγχου νομιμότητας της συγκεκριμένης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αυτή λοιπόν η συμφωνία του Δημάρχου, γιατί περί συμφωνίας πρόκειται, ανατρέπει τα δεδομένα και σε ένα βαθμό υποθηκεύει εκτός των άλλων και την εκδίκαση της αγωγής του Δήμου κατά του επιχειρηματία με συνέπειες την πιθανή απαλλαγή του από τα χρέη προς την δημοτική αρχή.
Θεωρούμε την συγκεκριμένη απόφαση απίστευτη, απαράδεκτη και θα έλεγα περίεργη δεδομένου ότι ο επιχειρηματίας που δέχεται την ευεργεσία της παράτασης και εκμεταλλεύεται μέχρι σήμερα τα δημοτικά καταστήματα έχει πολύ στενή συγγενική σχέση με μέλος του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Καρπενησίου που εκλέχτηκε από τον συνδυασμό του κυρίου Δημάρχου.  Πέραν όμως αυτών πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση είναι τουλάχιστον παράνομη για κάποιους λόγους που δεν είναι της ώρας να τους αναλύσουμε, το λόγο όμως από δω και πέρα έχουν οι αρμόδιες αρχές.
Εμείς ως μείζονα αντιπολίτευση είμαστε υποχρεωμένοι να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντα των δημοτών στο διηνεκές και καταγγέλλουμε με την παρούσα επιστολή μας τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής να εξυπηρετήσει συμφέροντα σκανδαλωδώς, χωρίς αναστολές και πάνω απ’ όλα να εξυπηρετήσει τους δικούς της ανθρώπους, δείχνοντας πρωτοφανή περιφρόνηση στους θεσμούς, στους νόμους και στα χρηστά ήθη.

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης
Του Δ.Σ. του Δήμου Καρπενησίου
Βαγγέλης Καρφής