Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Καθολική στήριξη στον Γιατρό Ταϊσιρ από Συλλόγους και φορείς του Καρπενησίου


Σύσσωμη η τοπική κοινωνία στηρίζει τις ενέργειες του γιατρού κ. Ταϊσίρ, με τον Εμπορικό Σύλλογο Καρπενησίου και το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας να βρίσκονται στο πλευρό του αγαπητού γιατρού τους και  με επιστολές να αποδεικνύουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους.

Το όλο ζήτημα ξεκίνησε με την μετακίνηση της ακτινολόγου για εφημερίες στο Νοσοκομείο της Άμφισσας, μετά από απόφαση του κ. Αγγουρά. Ο κ. Ταϊσίρ, όμως σύμφωνα με την επιστολή του, αναφέρει πως η κ. Προκόπιο, η ακτινολόγος, δεν θέλει να πάει στην Άμφισσα, αλλά αντιθέτως έχει υπογράψει για να μείνει στο Καρπενήσι για 5 χρόνια, αν και η κανονική της θητεία είναι για 2 χρόνια.
Μετά τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν, η κ. Ιωάννα Προκόπιο, θέλοντας να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους που την αφορούν, μιλώντας στον ΕΠ μας δήλωσε πως η επιθυμία της είναι όντως να παραμείνει στο Καρπενήσι, αλλά διάφοροι οικογενειακοί λόγοι την εμποδίζουν. Ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι; Ο σύζυγος της κ. Προκόπιο, κ. Νικόλαος Παπασυφάκης, είναι οφθαλμίατρος και υπηρετεί στο Νοσοκομείο της Άμφισσας. Από τις αρχές του έτους έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε ο κ. Παπασυφάκης να μετακινηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, αλλά δυστυχώς όλες αποβήκαν άκαρπες.
Παρά το γεγονός ότι ζητούσε μετάθεση σε άγονη περιοχή, στην οποία υπηρετεί και η σύζυγός του, από το Υπουργείο του απάντησαν με το υπ’ αριθμ. Υ10α/Γ.Π.οικ.7557-20/1/2012 έγγραφο ότι η μετάθεσή του δεν είναι δυνατή,  μέχρις ότου βρεθεί άλλος ιατρός με μετακίνηση ή απόσπαση με την ίδια ειδικότητα για να καλύψει τη θέση. Μέχρι σήμερα όμως, δεν βρέθηκε καμία άλλη λύση.
Όπως μας έκανε γνωστό η κ. Προκόπιου, τέλη Δεκεμβρίου λήγει η 2ετής θητείας της, αλλά λόγω του παιδιού της που πηγαίνει σχολείο, θα παραμείνει στο Καρπενήσι αναγκαστικά μέχρι τα τέλη Ιουνίου και θα πηγαίνει δυο φορές το μήνα στην Άμφισσα για τις εφημερίες. Εάν μέχρι το διάστημα αυτό, δεν βρεθεί μια λύση, έτσι ώστε να υπηρετεί με το σύζυγό της στην ίδια περιοχή, η κ. Προκόπιου, όπως μας δήλωσε θα αναγκαστεί να δηλώσει την παραίτησή τους.
Ας ανοίξουν επιτέλους τα αφτιά και τα μάτια τους οι ιθύνοντες σε υπουργεία και σε καρέκλες και να δουν ότι κάποια πράγματα θα πρέπει να διορθωθούν σ’ αυτή τη χώρα, αρχίζοντας από τα πιο μικρά, γιατί όλα είναι μια αλυσίδα σ’ αυτή τη ζωή.
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ κ. ΤΑΪΣΙΡ ΑΠΟ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ:
Επιστολή Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίας για την 
παραίτηση του κ. Ταϊσίρ

Με μεγάλη μας λύπη παρακολουθούμε τις εξελίξεις στον τομέα της Υγείας στον τόπο μας, που τις τελευταίες ημέρες περιλαμβάνουν μεταθέσεις και παραιτήσεις γιατρών. Το πρόσφατο γεγονός της προσπάθειας μετάθεσης μιας ακτινολόγου από το Νοσοκομείο Καρπενησίου στο Νοσοκομείο της Άμφισσας, η οποία σημειωτέον έχει οργανική θέση στο Καρπενήσι, δυστυχώς μας θυμίζει ότι ως κάτοικοι της Ευρυτανίας, είμαστε ευάλωτοι σε αποφάσεις που υποβαθμίζουν τη ζωή και την καθημερινότητά μας σε αυτόν τον τόπο. Με την έγκαιρη παρέμβαση του Δημάρχου Καρπενησίου, κ. Μπακογιάννη, καθώς και του Βουλευτή Ευρυτανίας, κ. Κοντογεώργου, η μετάθεση της ιατρού απεφεύχθη τελευταία στιγμή, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα αφού τελικά δεν αποδυναμώνεται μια σημαντική κλινική του Νοσοκομείου μας. Από την όλη διαδικασία, όμως, έμεινε η πικρή γεύση της παραίτησης από τη θέση του Αναπληρωτή Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Καρπενησίου, του Διευθυντή Ακτινολογικού, κ. Ταϊσίρ.  
Ως Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας, λαμβάνοντας υπόψη την εικοσιπενταετή θητεία του κ. Ταϊσίρ στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, καθώς και τη συμβολή του σε θέματα που αφορούν τις γυναίκες και την υγεία τους, τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο θεραπείας, στηρίζουμε την απόφαση του γιατρού να παραιτηθεί από το αξίωμά του εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Ελπίζουμε η κίνησή του αυτή, να συνδράμει στην ενδυνάμωση του συστήματος υγείας του νομού μας, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν με τη λειτουργία του μαστογράφου, και να αποτελέσει σημείο αναφοράς σε μελλοντικές παρόμοιες αποφάσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου και της Περιφέρειας.   

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ   
Καρπενήσι, 1-10-2012
Σχετικά με τις εξελίξεις που ήρθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, μετά από δημοσίευμα των τοπικών εφημερίδων και αφορούσαν την μετακίνηση μιας εκ των ιατρών του Ακτινολογικού Τμήματος  από το Νοσοκομείο Καρπενησίου στο Νοσοκομείο Άμφισσας, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου δηλώνει με κάθε τρόπο ότι στηρίζει ανεπιφύλακτα όλες τις ενέργειες του διευθυντή του τμήματος κ. Ταϊσίρ Ραουάσντε. 
Θεωρούμε ότι η διατήρηση της υφιστάμενης υποδομής του Νοσοκομείου Καρπενησίου τόσο σε υλικό όσο και σε έμψυχο δυναμικό, είναι  απαραίτητη προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία του και την απαραίτητη στήριξή του ενόψει των σαρωτικών αλλαγών που συμβαίνουν στη χώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Οι Ευρυτάνες αγωνιζόμαστε νύχτα και μέρα με τις δυσκολίες που προέρχονται από τη δυσχέρεια πρόσβασης στον τόπο μας, εξαιτίας της ορεινότητάς του και δεν έχουμε περιθώριο να υποστούμε ούτε καν την παραμικρή απώλεια στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας και της ιατροφαρμακευτικής μας περίθαλψης.
Ο κ. Ταϊσίρ είναι από τους πιο αγαπητούς συμπολίτες μας, έχει ενσωματωθεί απόλυτα στην τοπική κοινωνία, γνωρίζει καλύτερα κι από εμάς τους ίδιους τις ανάγκες και τα προβλήματά μας και για πολλά χρόνια τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες του με υποδειγματικό ήθος, αυταπάρνηση και συνεχή επιστημονική κατάρτιση.
Η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, η καθημερινή παρουσία του στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, η ανθρώπινη στάση του και η προσωπική επαφή του με όλους τους ασθενείς, και κυρίως με τους πιο ηλικιωμένους, τον έχουν αναδείξει σε μια εμβληματική προσωπικότητα την οποία κανείς δεν έχει το δικαίωμα, αλλά ούτε και μπορεί να αποδομήσει.
Σήμερα που οι συνθήκες απαιτούν, ολοένα και περισσότερο, ανθρώπους σαν αυτόν, στεκόμαστε δίπλα του στον αγώνα του για διατήρηση των κεκτημένων μας στον χώρο της Υγείας, αλλά και για την παραπέρα βελτίωση των συνθηκών του Νοσοκομείου μας. Οι διοικήσεις και τα στελέχη τους έρχονται και παρέρχονται, εκείνος όμως μένει πάντα εδώ, καθημερινός συμπαραστάτης όχι μόνο στα προβλήματα της υγείας μας αλλά και της απλής μας καθημερινότητας.
Σε κάθε περίπτωση, ζητάμε τόσο από τον Δήμαρχο Καρπενησίου όσο και από τον Βουλευτή Ευρυτανίας, να εξακολουθήσουν να τηρούν την ίδια στάση και να στηρίζουν το Νοσοκομείο με κάθε τρόπο, καθώς αποτελεί το τελευταίο αποκούμπι όλων των Ευρυτάνων.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Παν. Καραγιάννης