Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Και η απάντηση του Λεωνίδα Παπαδόπουλου


Κύριε Διευθυντά,
Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορήθηκα ότι στον διαδικτυακό τόπο του διαβόητου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με την ονομασία www.zougla.gr δημοσιεύεται λίστα πολιτικών προσώπων που ερευνώνται από το Σ.Δ.Ο.Ε.,
στην οποία περιλαμβάνεται και το όνομά μου με την ιδιότητά μου ως (πρώην) Αντιδημάρχου Καρπενησίου. Ομολογώ ότι με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη, αλλά και λύπη μου, είδα να αναδημοσιεύεται αυτούσια η σχετική «είδηση» και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας (evrytanikospalmos.blogspot.gr) με σχετική ανάρτηση την 6η-10-2012.
Από την πλευρά μου, αναγνωρίζω το επιβεβλημένο των ελέγχων που διενεργούνται από το Σ.Δ.Ο.Ε. και κάθε άλλο ελεγκτικό μηχανισμό της Πολιτείας, ιδίως σε πρόσωπα που εμπλέκονται ενεργά στο δημόσιο βίο. Επιπλέον, και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι, όπως ενημερώθηκα από το Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας, ο έλεγχος στο πρόσωπό μου διενεργείται μετά από ανώνυμη καταγγελία στην Κεντρική Υπηρεσία του Σ.Δ.Ο.Ε. στην Αθήνα στις 28-12-2011 (ήτοι, ένα χρόνο μετά τη λήξη της θητείας μου ως Αντιδημάρχου), σας δηλώνω ότι αποδέχομαι κάθε έλεγχο και μάλιστα, όχι μόνο για το χρονικό διάστημα που διετέλεσα Αντιδήμαρχος Καρπενησίου, αλλά και για κάθε άλλη περίοδο ανάμειξής μου στη δημόσια ζωή του τόπου μας.
Τα ανωτέρω ουδόλως βέβαια σημαίνουν ότι συμφωνώ με τον τρόπο, αλλά και το γεγονός αυτό καθεαυτό της (ανα)δημοσίευσης εκ μέρους σας της εν λόγω λίστας, και μάλιστα πριν καν ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα. Επισημαίνω δε, ότι το δικαίωμα του τύπου να πληροφορεί το κοινό, που ασφαλώς θα επικαλεστείτε, υπόκειται σε περιορισμούς ή κυρώσεις, που προβλέπονται από το νόμο και αποτελούν αναγκαία μέτρα σε μια δημοκρατική κοινωνία, εκτός των άλλων, για την περιφρούρηση της θεμελιώδους συνταγματικής αρχής της προστασίας της προσωπικότητας του ατόμου.
Με την βεβαιότητα για την αυτούσια δημοσίευση της παρούσας στην ηλεκτρονική, αλλά και έντυπη έκδοση της εφημερίδας σας.

Καρπενήσι, 9-10-2012
Λεωνίδας Στεφ. Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Καρπενησίου


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το blog www.evrytanikospalmos.blogspot.com, στα πλαίσια της συνεργασίας του με άλλες ιστοσελίδες, αναδημοσίευσε αυτούσιο το ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα zougla.gr, που αφορούσε την εντολή ελέγχου που δόθηκε από το ΣΔΟΕ με λίστα από ονόματα αυτοδιοικητικών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και μεταξύ αυτών του πρ. Αντιδημάρχου Καρπενησίου κ. Λεωνίδα Παπαδόπουλου, χωρίς κανένα σχόλιο από τη δική του πλευρά.

Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες, από το μέχρι τώρα έλεγχο, δεν βρέθηκε κάτι επιλήψιμο για τα αναφερόμενα πρόσωπα της λίστας.

Ωστόσο συμφωνούμε ότι τα δημόσια πρόσωπα και όσοι διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, πρέπει να ελέγχονται αυστηρώς με την μόνη διαφορά να τηρούνται από τη Πολιτεία οι τύποι και η μυστικότητα και να εξασφαλίζεται η προστασία της προσωπικής αξιοπρέπειας του καθενός.