Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Από το να είναι κάποιος ψηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων αλλά και του Προέδρου οποιασδήποτε τοπικής κομματικής οργάνωσης μέχρι να φτάσει στην μεγάλη απόφαση, να θέσει υποψηφιότητα για αυτοδιοικητικός, υπάρχει μεγάλη απόσταση. Έτσι δεν είναι αδέλφια;

* Η ΝΟΔΕ θέλει τον Κώστα Μπακογιάννη για υποψήφιο Δήμαρχο στο Καρπενήσι δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημήτρης Χρυσικός και αυτή η δήλωση όπως ήταν φυσικό έγινε θέμα. Τι λέει όμως ο Πρόεδρος της Ν.Δ Αντώνης Σαμαράς για την υποψηφιότητα αυτή και τι λέει κυρίως ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης θα το μάθετε στις επόμενες μέρες και αυτή η είδηση θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθότι θα είναι ΟΜΟΦΩΝΗ !!!

* Πάντως την περασμένη Κυριακή που συναντήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης με επώνυμο Ευρυτάνα, έδειξε θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο αρεκί να υπάρξουν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις που απαιτούνται σε αυτή την περίπτωση...

* Για μονομαχία Κοντογεώργου – Καραμπά στην Περιφέρεια για την θέση του Αντιπεριφερειάρχη στην πάλαι ποτέ κραταιά και ισχυρή Ευρυτανία, μιλούν κάποιοι κύκλοι και το έχουν δέσει και κόμπο. Μετά μάλιστα και τις δηλώσεις του Νομάρχη ότι ευχαρίστως κατεβαίνει ως συνεργάτης του Θανάση Χειμάρα σε περίπτωση που ο Νομάρχης Φθιώτιδας θέσει και επισήμως υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Στερεάς, το σενάριο αυτό όλο πάει κι έρχεται…

* Αν θέλετε την γνώμη μου, σας λέω και το γράφω για να το θυμάστε, μόνο μονομαχία δεν θα έχουμε μεταξύ των δυο αυτών ανδρών. Εδώ είμαστε και θα τα ξαναπούμε.

* Καλά μωρέ συντρόφια τι θα γίνει με σας; Πότε θα μιλήσετε και σεις; Ποιους θα βάλετε να «κερδίσουν» τους 2 Δήμους και την θέση του Αντιπεριφερειάρχη στην Ευρυτανία; Ήλθε 15Αυγουστος, φτάνουν και τα παζάρια και εσείς ακόμη τίποτε. Έτσι που κάνετε, πάτε να με σκάσετε μέσα στο κατακαλόκαιρο. Τον Ιούνιο το είχα σίγουρο ότι στο Καρπενήσι που έχω κάμποσο σόι, θα ήταν υποψήφιος ο ΚΑΡΑΜΠΑΣ. Δεν πέρασε λίγος καιρός και μου λέτε όχι ο Καραμπάς, αλλά ο Σταμάτης. Στενοχωρήθηκα γι΄ ατή την ανακατωσούρα που έγινε, αλλά είπα μέσα μου, αν είναι για το κόμμα ας το καταπιώ και ας στηρίξουμε τον Γιάννη.
Τι τόθελα όμως. Εκεί που πήγα να ησυχάσω έρχεται η δήλωση Σταμάτη ότι παραιτείται από υποψήφιος και μου κόπηκαν τα πόδια. Τι κάνουμε τώρα στο Καρπενήσι, ποιόν ψηφίζουμε εμείς οι παλιακοί ΠΑΣΟΚΟΙ; Μεγάλη σκοτούρα συντρόφια και σε μια εποχή που όλα είναι δύσκολα. Παρά τα όσα έγιναν όμως δεν άντεξα και πήρα τηλέφωνο στην Αθήνα, τον κουμπάρο μου, που είναι ιδιαίτερος στο Γραφείο μεγάλο στελέχους του κόμματος. «Μη φοβάσαι μου είπε, εκείνος. Και στο Καρπενήσι και στ΄ Άγραφα θα κατεβάσουμε υποψηφίους που θα πάρουν μάλιστα και τις εκλογές. Λίγο υπομονή και θα δεις…» Όμως φίλες και φίλοι ο καιρός περνάει και εγώ φως δεν βλέπω. Αντίθετα από την άλλη μεριά διαπιστώνω, ότι στο μεν Καρπενήσι καλούν τον Κώστα Μπακογιάννη στο δε Δήμο Αγράφων, ο Δήμος το έχει σχεδόν έτοιμο το ψηφοδέλτιο, ενώ ανακοίνωση υποψηφιότητας έκανε και ο Τάτσης. Τι να κάνω εγώ τώρα, μπορεί κάποιος να μου πει;

* Αφού υπάρχουν τόσες αντιδράσεις στην Δυτ. Φραγκίστα για τον πλάτανο, γιατί οι κρατούντες δεν το ξανασκέφτονται το ζήτημα. Εξάλλου νέοι άνθρωποι διαμαρτύρονται και τους νέους ποτέ δεν πρέπει να τους αγνοείς για κανένα θέμα.

* Σοβαρό τραυματισμό ηλικιωμένης γυναίκας προκάλεσε η πτώση της από το φορείο την ώρα που μεταφέρονταν από το Νοσοκομείο Καρπενησίου για το Γηροκομείο με όχημα του ΕΚΑΒ. Το φορείο που μετέφερε την 80χρονη, έσπασε λόγω κακής συντήρησης με αποτέλεσμα να φύγει η ρόδα την ώρα της διακομιδής της ασθενούς. Μετά από αυτό η άτυχη γυναίκα έπεσε στο έδαφος μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ασθενών και τραυματίστηκε σοβαρά στο σώμα και το κεφάλι της και συγκεκριμένα στο αριστερό της μάτι. Αυτά διάβασα σε κάποιο blog και τρελάθηκα. Αν κύριοι είναι όλα τούτα αλήθεια, θα πρέπει να καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά.

* Η Δηλωτή είναι το πιο τεχνικό παιχνίδι τράπουλας που παίζεται στα καφενεία σε πολλές περιοχές της χώρας μας όπως και της Ευρυτανίας.
Στα Άγραφα λοιπόν το ερχόμενο διήμερο 7-8 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το 2ο Τουρνουά Δηλωτής και Τάβλι που διοργανώνει για 2η συνεχή χρονιά ο δραστήριος Σύλλογος Αγραφιωτών. Μεγάλα φαβορί, σύμφωνα με ειδικούς του είδους, είναι ο Δήμαρχος Χρήστος Μπούρας στην Δηλωτή, (πτυχιούχος με μάστερ) και στο τάβλι ο Φάνης Λόζος, γνωστός από τις συμμετοχές του σε διεθνείς αγώνες τάβλι σε πολλά μέρη του κόσμου. Επίσης δυνατοί και με σπάνια προσόντα στην δηλωτή είναι και οι κ.κ. Θύμιος Μιχόπουλος και Παναγιώτης Τσιώλης.
Όλοι λοιπόν στ΄ Άγραφα για να ζήσουμε από κοντά ξεχωριστές μονομαχίες που θα γράψουν ιστορία.

* Δεν πρόλαβε να λειτουργήσει το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην πόλη του Καρπενησίου και άρχισαν τα σχόλια. Σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήγαγε η ερευνητική ομάδα του εργαστηρίου Ραδιοεπικοινωνιών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι η εμπορική τόνωση της αγοράς αλλά και η αποσυμφόρηση του κέντρου, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα προσωρινού πάρκινκ σε όλους τους επισκέπτες της πόλης.
Καλό το σύστημα και ας λένε μερικοί τα δικά τους. Όμως καλύτερο για όλους θα είναι να επισπεύσουν και οι εργασίες για το πάρκινκ, γιατί αυτό το έργο θα δώσει ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα αλλά και θα τονώσει την εμπορική κίνηση στην ευρυτανική πρωτεύουσα.

* Ήθελα να ήξερα τι φρούτα είναι αυτά που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και φτάνουν μέχρι στο σημείο να συγκρίνουν Αγίους της εκκλησίας μας με μυθικά πρόσωπα, όπως ο Ηρακλής με τα φίδια και τις όρνιθες, που δεν υπήρξαν ΠΟΤΕ. Εδώ η έχουμε να κάνουμε με αστοιχείωτους ή με κάποιους που βρίσκονται σε άλλο πλανήτη…

* Δικαιολογημένα ανησυχεί ο εμπορικός κόσμος του Καρπενησίου για το μέλλον του χιονοδρομικού κέντρου. Όπως επισημαίνεται από τους εμπόρους εάν άμεσα δεν τακτοποιηθούν τα οικονομικά δεδομένα του, τότε το χιονοδρομικό, ένας σημαντικός ρυθμιστής της τουριστικής κίνησης της ευρύτερης περιοχής θα οδηγηθεί σε λουκέτο. Αλήθεια που βρίσκονται όλοι αυτοί που έλεγαν ότι θα δώσουν λύση στο θέμα του Χιονοδρομικού και αυτοί που το κουμαντάριζαν τόσα χρόνια;