Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Βόμβα Τσιαμάκη


Προτείνει να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους αυτός και ο Δημήτρης Τάτσης υποδεικνύοτας, 6 άλλα πρόσωπα για τον Δήμο Αγράφων

Να αποσύρουν την υποψηφιότητά τους από τον Δήμο Αγράφων, τόσο ο ίδιος όσο και ο Δημήτρης Τάτσης, ζητά με ανοιχτή επιστολή του, στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, ο Δημοσθένης Τσιαμάκης. Ο πρώην Βουλευτής Ευρυτανίας μετά την δήλωση του νυν Δημάρχου Αγράφων Χρήστου Μπούρα ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα, αφήνοντας ελεύθερους, τους ψηφοφόρους οι οποίοι εξέφρασαν στήριξη σ’ αυτόν, να επιλέξουν με δική τους πρωτοβουλία κάποιον από τους Τσιαμάκη και Τάτση προτρέποντας έμμεσα τους ανωτέρω υποψηφίους Δημάρχους να επιδιώξουν εξεύρεση λύσης για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές (7-11-2010) επειδή ανήκουν στον ίδιο κομματικό χώρο της Ν.Δ, καταθέτει ανοιχτή πρόταση, προηγμένη κατά τα λεγόμενά του, να μην θέσουν υποψηφιότητα στον νεοσύστατο Δήμο Αγράφων οι Τάστης – Τσιαμάκης, προτείνοντας για την θέση αυτοί 6 Ευρυτάνες, σημαντικές προσωπικότητες με επιστημονική, επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική καταξίωση, συνοδευόμενα από κύρια χαρακτηριστικά ήθους και ύφους ταπεινότητας, αξιοπρέπειας, εντιμότητας και ειλικρίνειας. Τα πρόσωπα αυτά είναι οι κ.κ Αβράμπος Απόστολος, Ζαχαράκης Ηλίας, Ζαχαράκης Γιάννης, Κατσιάδας Δημήτριος, Μάκκας Χάρης και Μιχόπουλος Ευθύμιος.
«Όποιος έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ διάθεση για προσφορά, στο κοινωνικό σύνολο, μπορεί να προσφέρει ως έφιππος στρατηγός, αλλά και ως πεζοπόρος στρατιώτης, αρκεί να θέλει, να μπορεί, να γνωρίζει και προπαντός να καταδέχεται» τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Τσιαμάκης. «Προτείνω πολλούς» κλείνει την επιστολή του (δίπλα), ο κ. Τσιαμάκης, «για να υπάρξει ο ένας σε κοινή συστράτευση όλων. Οι ανωτέρω προτεινόμενοι, εξ όσων ο ίδιος γνωρίζω και από την περιρρέουσα κοινωνική ατμόσφαιρα διαδίδεται και αναγνωρίζεται, είναι αξιόλογα άτομα με επιστημονική, επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική καταξίωση, συνοδευόμενα από κύρια χαρακτηριστικά ήθους και ύφους ταπεινότητας, αξιοπρέπειας, εντιμότητας και ειλικρίνειας, τα οποία είναι απαραίτητα στοιχεία και γνωρίσματα για ένα τέτοιο αξίωμα τοπικοαυτοδιοικητικού άρχοντα».
Δεν ξέρουμε αν θα «περπατήσει» η συγκεκριμένη πρόταση του κ. Τσιαμάκη, όμως θεωρείται σίγουρο ότι θα συζητηθεί.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΤΣΙΑΜΑΚΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ

ΠΡΟΣ: Συνδημότισσες και συνδημότες των πρώην Δήμων Αγράφων, Απεραντίων, Ασπροποτάμου, Βίνιανης και Φραγκίστας και Νυν νεοσυσταθέντος Δήμου Αγράφων.

Αγαπητοί μου συνδημότες.
Όλοι σας γνωρίζετε ότι, από τις 14-10-2009 που κυκλοφόρησα γραπτώς και ενυπογράφως ένα μήνυμά μου προς τους τότε δημότες του Δήμου Απεραντίων, εξεδήλωσα την επιθυμία μου να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στον τότε Δήμο.
Δι’ αυτού του μηνύματος αιτιολογούσα πλήρως τους λόγους και τα κίνητρά μου τα οποία με έσπρωξαν σ’ αυτή την απόφασή μου η οποία δεν προέκυψε παρορμητικά, στιγμιαία και αβασάνιστα, αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως και προπαντός με συγκεκριμένο στόχο να υπηρετήσω τον τόπο της ιδιαίτερης καταγωγής μου, ο οποίος στο παρελθόν στάθηκε δίπλα μου με απεριόριστη τιμή, αγάπη, σεβασμό και στήριξη και με ανέδειξε, μαζί με τους υπόλοιπους Ευρυτάνες, Νομάρχη και Βουλευτή Ευρυτανίας και σας ευχαριστώ όλους, για μία Ακόμη φορά από βάθους καρδίας.
Νιώθοντας ότι οι σωματικοψυχοπνευματικές μου δυνάμεις το επιτρέπουν, θέλησα να ανταποδώσω, προς όλους εσάς αυτό το οποίο μου δώσατε απλόχερα, δια της προσφοράς υπηρεσιών τόσο π[ρος τον τότε Δήμο Απεραντίων όσο και περισσότερο προς τον προκύψαντα νεοσύστατο Δήμο Αγράφων με το νομοσχέδιο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».
ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ
Το οποίο έγινε στο χωριό μου Σιβίστα στις 25-7-2010 γνωστοποίησα και επαναβεβαίωσα ενώπιον πολλών παρευρυσκομένων από εσάς, και πάσλι την αποφασή μου μνα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων με
Υπερκομματικό
Ψηφοδέλτιο από εμάς για εμάς και όχι από εμάς για τα κομμάτα
Τονίζοντας
Ότι με το υπερκομματικό ψηφοδέλτιο σφυρηλατείται ακόμη περισσότερο η κοινωνική συνοχή των Δημοτών μεταξύ τους και ότι θα έλθουν στην επιφάνεια, για προσφορά υπηρασιών (δια της συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο), αξιόλογα άτομα τα οποία, πιθανόν, δεν θα συμμετείχαν σε ψηφοδέλτια καθαρώς κομματικά.
Αρχές Αυγούστου με δήλωσή του προς τα ΜΜΕ εξεδήλωσε την επιθυμία να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων και ο νυν Δήμαρχος Απεραντίων κ. Τάτσης.
Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Μπούρας από την αρχή που ψηφίσθηκε ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», κυκλοφόρησε κι’ εκείνος ως εν δυνάμει υποψήφιος Δήμαρχος, κάνοντας με το δικό του τρόπο επαφές, συζητήσεις, προτάσεις κ.λ.π. επιδιώκοντας τις προϋποθέσεις που έθεσε, εξ’ αρχής, έτσι ώστε να οριστικοποιηθεί την μία ή την άλλη απόφαση, δηλαδή εάν θα θέσει υποψηφιότητα είτε θα παραμείνει εφεδρεία στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ευρυτανίας.
Στις 9-9-2010 και σε τηλεφωνική του συνέντευξη προς το τηλεοπτικό κανάλι STAR Στερεάς Ελλάδος, δηλώνει ότι αποφάσισε να μην θέσει υποψηφιότητα, αυτή τη φορά, αφήνοντας ελεύθερους, τους ψηφοφόρους οι οποίοι εξέφρασαν στήριξη σ’ αυτόν, να επιλέξουν με δική τους πρωτοβουλία κάποιον από αυτούς που, κατά δηλωσή τους, είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι για τον Δήμο Αγράφων, δηλαδή μεταξύ Τσιαμάκη και Τάτση.
Μέσα από την ίδια δήλωση που προτρέπει έμμεσα εμάς τους υποψηφίους να επιδιώξουμε εξεύρεση λύση για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές (7-11-2010) προφανώς εστιάζοντας στο μοναδικό κοινό γνώρισμα μας, ως ανήκοντες στον ίδιο κομματικό χώρο της Ν.Δ.
Με αφορμή αυτή την παράγραφό από την δήλωση του κ. Μπούρα και ΕΠΕΙΔΗ πιστεύω, αλλά και υπηρετώ το δημόσιο διάλογο και όχι το παρασκήνιο κυρίως όταν έχει άμεση σχέση με τα κοινά του τόπου μας,
ΕΠΕΙΔΗ ποτέ μου δεν υπήρξα ιντρικαδόρος (υπηρέτης της ίντρικας και παρασκηνίου) ούτε και μπλοφαδόρος (γιατί δεν είμαι άνθρωπος του τζόγου) αλλά πάντοτε ξεκάθαρα και δημόσια λέω αυτά που πιστεύω,
ΕΠΕΙΔΗ πιστεύω σε ένα αξίωμα, βγαλμένο μέσα από την ζωή, ότι όποιος έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ διάθεση για προσφορά, στο κοινωνικό σύνολο, μπορεί να προσφέρει ως έφιππος στρατηγός, αλλά και ως πεζοπόρος στρατιώτης, αρκεί να θέλει, να μπορεί, να γνωρίζει και προπαντός να καταδέχεται,
ΕΠΕΙΔΗ αξιόλογα άτομα με ιδεολογία προσκείμενη στο ΠΑΣΟΚ ανταποκρίθηκαν μερικώς ( περίπου 30% στο σύνολο του ψηφοδελτίου ) στο κάλεσμα μου ενός υπερκομματικού ψηφοδελτίου, αλλά το κόμμα ΠΑΣΟΚ επιδιώκει καθαρώς κομματικό ψηφοδέλτιο,
ΕΠΕΙΔΗ στη φαρέτρα του κοινωνικοπολιτικού κόσμου της Ν.Δ. υπήρξαν και υπάρχουν αξιόλογα άτομα και με περγαμηνές προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο,
ΕΠΕΙΔΗ πιθανόν μερικοί από εσάς ( κυρίως νεοδημοκράτες) να αντιμετοπίζετε δίλλημα ως προς την επιλογή Δημάρχου ( μεταξύ εμού και Τάτση) με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς εσάς, κάνω μία πιο προηγμένη πρόταση η οποία έχει ως εξής:
Προτείνω
Να αποσύρουμε και οι δύο την υποψηφιότητά μας και ταυτόχρονα υποδεικνύω για υποψήφιο Δήμαρχο Αγράφων ένα μεταξύ ίσων από τους συνδημότες μας ( κατά αλφαβητική σειρά):
1.Αβράμπο Απόστολο του Ιωάννη από Επενιανά Οικονομολόγο ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας
2.Ζαχαράκη Ηλία του Θεοφάνη από το Ν. Αργύρι προσφάτως συνταξιούχο Λυκειάρχη.
3.Ζαχαράκη Γιάννη του Γεωργίου από το Ραπτόπουλο. Γεωπόνο και επιχειρηματία.
4.Κατσιάδα Δημήτριο του Θωμά από Λιθοχώρι συνταξιούχο Γραμματέα του Δήμου Απεραντίων από 30-8-2010.
5.Μάκκα Χάρη του Αθανασίου από Κρέντη. Οικονομολόγο και ανώτατο διευθυντικό στέλεχος στο Τραπεζικό κύκλωμα τραπεζών των ΗΠΑ και της Ελλάδος.
6.Μιχόπουλο Ευθύμιο του Γεωργίου από Άγραφα Ταχυδρομικό Υπάλληλο και νυν Αντιδήμαρχο Αγράφων.
Προτείνω πολλούς για να υπάρξει ο ένας σε κοινή συστράτευση όλων. Οι ανωτέρω προτεινόμενοι, εξ όσων ο ίδιος γνωρίζω και από την περιρρέουσα κοινωνική ατμόσφαιρα διαδίδεται και αναγνωρίζεται, είναι αξιόλογα άτομα με επιστημονική, επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική καταξίωση, συνοδευόμενα από κύρια χαρακτηριστικά ήθους και ύφους ταπεινότητας, αξιοπρέπειας, εντιμότητας και ειλικρίνειας, τα οποία είναι απαραίτητα στοιχεία και γνωρίσματα για ένα τέτοιο αξίωμα τοπικοαυτοδιοικητικού άρχοντα.
Πέραν τούτων κανένας τους δεν διετέλεσε, στην Ευρυτανία γενικότερα, πρώην Βουλευτής, Νομάρχης ή Δήμαρχος και τούτο έχει ιδιαίτερη σημασία.
Για να είναι κάποιος Δήμαρχος δεν χρειάζεται να είναι παντογνώστης, αλλά πρέπει να έχει αυτογνωσία και να θυμάται το ρηθέν από τον Αρχαίο Αγάθωνα «Τον άρχοντα τριών δει μεμνήσθαι, ότι ανθρώπων άρχει, ότι κατά νόμον άρχει, ότι ουκ αεί άρχει».
Ευνόητο θεωρείται ότι στον οποιοδήποτε τεθεί επικεφαλής, οι μέχρι σήμερα συνδυασμοί μας θα πρέπει να είναι στην απόλυτη διάθεσή του για να κάνεις τις ανάλογες επιλογές.
Δηλώνω δε ρητά και κατηγορηματικά ότι με κανένα εξ αυτών δεν συζήτησα, πλήν ενός σε ανύποπτο χρόνο και πριν δύο περίπου χρόνια. Η πρότασή μου αυτή δεν προσδιορίζει από τη μεριά μου αδυναμία, αλλά γενναία πράξη για τοπώς μπορεί ο καθ’ ένας μας να υπηρετήσει και να προσφέρει στο γενικό συμφέρον του τόπου μας, πηγαίνοντας ένα βήμα εμπρός, αλλά κάνοντας και δύο βήματα πίσω όταν και όπως χρειάζεται.
Η συνέχεια της παρούσης ανήκει στην άλλη πλευρά προσδιορίζοντας την απόφαση.

14/9/2010
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Δημοσθένης Τσιαμάκης
Πρώην Νομάρχης & Βουλευτής Ευρυτανίας
Υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων