Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Δημήτρης Τάτσης υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων: «Εμείς μιλάμε καθαρά πάνω από το τραπέζι ούτε συναλλαγές κάναμε ούτε συνδιαλλαγές είχαμε»


Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στον Δήμο Απεραντίων και ούτε χρέη προς εργολάβους και εργολήπτες, τονίζει με έμφαση στην αποκλειστική του συνέντευξη που παραχώρησε στην Βάσω Φεγγούλη ο Δημήτρης Τάτσης. Ο Δήμαρχος Απεραντίων, απαντώντας σε όσα κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα, με την επιστολή του στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, ο πρώην Βουλευτής Ευρυτανίας και υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων Δημοσθένης Τσιαμάκης, ξεκαθαρίζει ότι στον Δήμο Απεραντίων «όλα τα θεσμικά όργανα λειτουργούν κανονικά, όπως και οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου», ενώ αν υπάρχουν κάποιες μικροοφειλές «αυτές υπάρχουν λόγω ΣΑΤΑ». Όσον αφορά για το δάνειο που επιθυμεί να πάρει ο Δήμος ύψους 1.500.000,00 ΕΥΡΩ, για να μετατραπεί το τυροκομείο Λιθοχωρίου σε Δημοτικά Σφαγεία, ο κ. Τάτσης απαντά ότι «δεν έχουμε πάρει καμία έγκριση μέχρι τώρα, έτσι να μην υπάρχει παραπληροφόρηση. Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν στο δημοτικό συμβούλιο».
Αυτά καθώς και άλλα πολύ ενδιαφέροντα στην συνέντευξη που ακολουθεί και θα συζητηθεί ιδιαίτερα.


Κ. Τάτση την περασμένη εβδομάδα με ανοιχτή του επιστολή του, που δημοσιεύτηκε στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων κ. Δημ. Τσιαμάκης, αναφέρεται σε ανεξόφλητα χρέη του Δήμου προς εργολάβους και άλλους καθώς και στο θέμα του Τυροκομείου που βρίσκεται στο Λιθοχώρι. Τι απαντάτε σε αυτά τα δημοσιεύματα;


Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο Δήμο, ο δήμος λειτουργεί κανονικά, όλα τα θεσμικά όργανα λειτουργούν κανονικά, οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου είναι ανοικτές, οι αποφάσεις παίρνονται εκεί και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για τίποτα. Δημοκρατικότατα όλα λειτουργούν στο δήμο μας. Δεν υπάρχουν στο δήμο μας οφειλές, μικροοφειλές μπορούν να υπάρχουν λόγο της ΣΑΤΑ. Ήμαστε ο μόνος δήμος που δεν έχουμε πάρει κανένα δάνειο, λειτουργούμε όλα αυτά τα χρόνια με νόμιμες διαδικασίες και να σας ενημερώσω για όσους δεν γνωρίζουν, σύμφωνα με Μελέτη του Πανεπιστημίου της Κρήτης του 2005, ο Δήμος μας βρίσκεται στην 10η θέση μεταξύ των Δήμων της χώρας, όσον αφορά την οικονομική διαχείριση.
Τώρα όσον αφορά τα όσα γράφτηκαν για το Τυροκομείο στο Λιθοχώρι, θέλω να σας πω ότι εμείς υποβάλαμε αίτημα για δανειοδότηση και δεν έχουμε πάρει τίποτα ακόμη στα χέρια μας. Ότι θα γίνει θα περάσει από το δημοτικό συμβούλιο με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με μελέτες οικονομικές και μελέτες σκοπιμότητας. Δεν έχουμε πάρει καμία έγκριση μέχρι τώρα, έτσι να μην υπάρχει παραπληροφόρηση. Τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν στο δημοτικό συμβούλιο.

Ποιο είναι το μεγάλο κίνητρο που σας οδήγησε στην απόφαση να διεκδικήσετε το νέο Δήμο Αγράφων;

Όλα αυτά τα χρόνια ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι δημότες με τίμησαν 3 τετραετίες στο Δήμο Απεραντίων και μάλιστα με αρκετή μεγάλη πλειοψηφία. Εγώ και οι συνεργάτες μου πιστεύουμε ότι υπηρετούμε σωστά τον τόπο και ως εκ τούτο φίλοι και από άλλους δήμους μας ακολουθούν και μας εμπιστεύονται για τον ευρύτερο δήμο Αγράφων. Βεβαίως ζητάμε την στήριξη του κόσμου και από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το νεοσύστατο δήμο Αγράφων, όποια και αν είναι η επιλογή τους.

Πιστεύετε πως έχετε και άλλα αποθέματα δυνάμεων για να προσφέρετε στον τόπο και ως Δήμαρχος του διευρυμένου Δήμου Αγράφων;

Φυσικά και έχουμε και άλλες δυνάμεις. Είμαστε νέοι άνθρωποι ακόμα και έχουμε και πολλές δυνάμεις αλλά και οράματα να προσφέρουμε σε αυτόν τον τόπο. Εγώ θα είμαι επικεφαλής μιας ευρύτερης ομάδας συνδημοτών μας και πιστεύω ότι θα προσφέρουμε το ότι καλύτερο σε αυτόν τον τόπο και με αυτό το σκεπτικό κατεβαίνουμε στις εκλογές.

Τι θεωρείτε ότι λείπει από το νέο Δήμο Αγράφων και πως θα το αντιμετωπίσετε;


Πολλά προβλήματα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο νεοσύστατο Δήμο Αγράφων. Κυρίαρχο αυτών ο οδικός άξονας, που μπήκε μεν σε κάποιο δρόμο, όμως θέλει ακόμη πολλές προσπάθειες για να γίνει και το δεύτερο κομμάτι των Αγράφων. Πάνω εκεί θα επιμείνουμε να τελειώσει αυτό το θέμα και να ολοκληρωθεί ο άξονας αυτός. Ένα άλλο θέμα είναι η σύνδεση της λίμνης Πλαστήρας με τη λίμνη Κρεμαστών και η αξιοποίηση των μνημείων της περιοχής. Πέρα από εκεί πρέπει να υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη σε τρεις τομείς, στη γεωργία, στην κτηνοτροφία και στην αιολική ενέργεια, αν θέλει ο δήμος να είναι και οικονομικά ισχυρός.

Τι δεσμεύεστε απέναντι στους δημότες σας αν εκλεγείτε;

Δεσμεύομαι όπως πάντα να τους υπηρετώ με τον καλύτερο τρόπο, όπως υπηρέτησα όλα αυτά τα χρόνια το Δήμο Απεραντίων. Έτσι θα υπηρετήσω και το νεοσύστατο Δήμο Αγράφων. Αγαπώ όλον τον κόσμο, δεν έχω με κανένα να μοιράσω τίποτα. Όλοι μαζί και εγώ και οι συνεργάτες μου θα συμβάλλουμε προς αυτή την κατεύθυνση και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Μετά από την δωδεκάχρονη παρουσία σας στο Δήμο Απεραντίων τι είναι αυτό που θα σας μείνει αξέχαστο;

Η αγάπη του κόσμου. Δεν λέμε ότι ήμασταν τέλειοι και ότι τα κάναμε όλα τέλεια. Εξάλλου δεν μπορεί κανείς να τα κάνει όλα τέλεια, αλλά αυτό που μένει είναι η αγάπη του κόσμου. Περνάμε από όλα τα διαμερίσματα με το κεφάλι ψηλά, έχουμε επιτελέσει έργο παντού, ο κόσμος μας αγαπάει ανεξαρτήτως τι ψήφισε τις προηγούμενες εκλογές, ποτέ δεν κατατάξαμε τον κόσμο σε κατηγορίες. Η αγάπη είναι αυτή που μας ωθεί ξανά να είμαστε υποψήφιοι και να διεκδικήσουμε το Δήμο Αγράφων μαζί με τους πολίτες.

Αυτό που σας πίκρανε περισσότερο τι είναι;

Δεν υπάρχουν πικρίες. Μπορεί κάποια στιγμή με κάποιους να είχαμε κάποιες διαφωνίες, αλλά αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα. Υπάρχει η έντονη αγάπη του κόσμου και αυτό βλέπω και στους άλλους δήμους που πήγα και εμείς μιλάμε καθαρά πάνω από το τραπέζι ούτε συναλλαγές κάναμε ούτε συνδιαλλαγές είχαμε. Μιλάμε πάνω από το τραπέζι με τον κόσμο, ξεκάθαρα θα πούμε και το πρόγραμμα μας. Όταν έρθει η ώρα θα ανακοινώσουμε και το συνδυασμό μας ξεκάθαρα και δεν θα κάνουμε κινήσεις κάτω από το τραπέζι. Αυτά μακριά από εμάς.

Όλα αυτά τα χρόνια στο Δήμο Απεραντίων έχουν γίνει αρκετά έργα ανάπτυξης μπορείτε να μας αναφέρεται τα πιο σημαντικά;

Το σημαντικότερο έργο που έγινε στο Δήμο Απεραντίων είναι τα δυο δίκτυα ύδρευσης που από τις δυο πηγές του Πόντου, πόντος 1 και πόντος 2 που υδρεύεται όλος ο δήμος και όλα τα διαμερίσματα. Πιστεύω ότι ήταν το πιο σημαντικό έργο. Πέρα από εκεί δημιουργήσαμε και άλλες υποδομές και κυρίως στο οδικό δίκτυο. Όλα τα διαμερίσματα συνδέονται με άσφαλτο, ενώ κάναμε σε χώρους αναψυχής αρκετά έργα. Εάν δεν υπήρχε και η οικονομική κρίση που μαστίζει αυτή τη στιγμή τη χώρα μας, θα προχωρούσαμε και σε άλλα έργα, καθότι είχαμε προς δημοπράτηση 4.000.000,00 ευρώ, τα οποία αυτή τα στιγμή είναι στάσιμα. Ελπίζω όταν ξεπεραστεί η κρίση, να προχωρήσουμε και τα υπόλοιπα έργα στην περιοχή μας.

Αν δεν εκλεγείτε τι σκοπεύετε να κάνατε την επόμενη ημέρα;

Θα υπηρετήσω τον κόσμο από όποια θέση με κατατάξει. Έχω πολλά εύσημα στην πλάτη μου πριν ασχοληθώ με τα κοινά και ως εκ τούτο δεν έχω κανένα πρόβλημα και δεν είναι αυτός σκοπός το να εκλεγείς δήμαρχος. Ασχολούμαι με τα κοινά αρκετά χρόνια, έχω εκλεγεί κοινοτικός σύμβουλος στη Γρανίτσα το 86-90, νομαρχιακός σύμβουλος, δήμαρχος στη συνέχεια και πάντα προσφέρω στον τόπο, έχω ακόμα δυνάμεις, εξάλλου είμαι νέος ακόμα.

Για το συνδυασμό είναι όλα έτοιμα ή έχετε ακόμα δρόμο μπροστά σας;

Το ψηφοδέλτιο θα είναι πολύ σύντομα έτοιμο με πολύ κόσμο. Υπάρχει συμμετοχή και προθυμία από πολλούς δημότες. Το κάλεσμα που κάναμε στις 3 Αυγούστου απευθύνονταν προς όλες τις κατευθύνσεις. Σε όλες τις εκλογές που κατέβαινα υποψήφιος δήμαρχος, συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιό μου πρόσωπα απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους που είχαν όρεξη για τα κοινά.

Πως σχολιάζετε την υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη στο νέο Δήμο Καρπενησίου;

Θέλω να πιστεύω ότι ήταν ότι καλύτερο για το Δήμο Καρπενησίου στη συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε. Ο Κώστας είναι ένα νέο παιδί, βεβαίως φέρει ένα βαρύ όνομα του αείμνηστου Παύλου Μπακογιάννη και πιστεύω πως θα προσφέρει στον τόπο αν εκλεγεί Δήμαρχος κάτι το οποίο του το εύχομαι ολόψυχα.

Ένα μήνυμα σας στους Δημότες του νεοσύστατου Δήμου Αγράφων.

Καλώ όλους τους δημότες του διευρυμένου Δήμου Απεραντίων ζητάω τη στήριξη τους, με γνωρίζουν πάρα πολλά χρόνια πριν ασχοληθώ με τα κοινά, έχω ξεκινήσει από μικρός και δούλευα παντού και έχω ασχοληθεί με πάρα πολλά πράγματα στο Νομό και δεν είμαι άγνωστος.