Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

2η ΔΟΣΗ ΕΞΩ ΑΠ ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ


* Αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση με το επίδομα θέρμανσης που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως και της Ευρυτανίας εμφανίζεται ο Κώστας Κοντογεώργος. Μακάρι Βουλευτά μου γιατί ο επερχόμενος χειμώνας φαντάζει βαρύς και το επίδομα θέρμανσης, το οποίο επεξεργάζεται το Οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, σκέπτεται να το δώσει από την νέα χρονιά και αφού θα έχει περάσει ο μισός Χειμώνας.


* Μετράω τις μέρες λες και είμαι φαντάρος και περιμένω να απολυθώ! Ήδη πέρασε ένας μήνας και δεν βλέπω πολλά πράγματα στον έτερο Δήμο τον λεγόμενο ΜΕΓΑΛΟ. Αν θυμάμαι καλά μας είπαν ότι σε δυο μήνες θα είναι έτοιμο, αλλά όπως το κόβω θα χρειαστούν κι άλλοι δύο και τρεις και τέσσερις μήνες… Μακάρι να βγω ψεύτης!

* Την σύλληψη των βουλευτών για αυτόφωρα κακουργήματα,  καθώς και την αναγκαιότητα αποτροπής τους από την τέλεση πλημμεληματικών αδικημάτων, ορίζει με εγκύκλιο που απέστειλε στις Εισαγγελίες και τα αστυνομικά τμήματα της χώρας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες. Μακάρι η εγκύκλιος αυτή να μην ήταν μόνο για κάποιους βουλευτές που αναποδογυρίζουν πάγκους, αλλά και γι’ αυτούς που αναποδογύρισαν και συνεχίζουν να αναποδογυρίζουν ολόκληρη την Ελλάδα.

* Στην Ευρυτανία βρίσκονται οι πιο ...φτωχοί σύμφωνα την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, για το 2011. Σιγά το νέο. Πάντα οι Ευρυτάνες ήμασταν οι πιο φτωχοί αλλά και πιο τίμιοι στην Ελλάδα. Για το 2ο όμως καμία στατιστική δεν ασχολήθηκε.

* Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παρόν», η είδηση ότι στους επόμενου μήνες το ΔΝΤ, θα αποχωρήσει από την Ελλάδα, δημιουργεί πολλές απορίες και ερωτήματα για ποιο λόγο πήρε αυτή την απόφαση. Ίσως η αιτία να βρίσκεται στο γεγονός ότι η Γερμανία εξακολουθεί να μπλοκάρει την επιμήκυνση του ελληνικού προγράμματος, ενώ το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει σε έκθεσή του ότι χωρίς επιμήκυνση το ελληνικό Μνημόνιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Είναι επίσης πολύ πιθανό η απόφαση να αποχωρήσει το ΔΝΤ από την Ελλάδα να είναι αποτέλεσμα πιέσεων μεγάλων χωρών του αναπτυσσόμενου κόσμου, που έχουν ξεσηκωθεί κατά της εμπλοκής του Ταμείου με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ στα προγράμματα διάσωσης πλουσίων χωρών της Ευρώπης. Όπως και να είναι ώρα τους καλή και να μας στέλνουν κανένα γράμμα έτσι για να μαθαίνουμε τα νέα της πανέμορφης κ. Λαγκάρντ και εκείνου του λεβεντόπαιδου του Τόμσεν!

* Γνωρίζετε αδέλφια ότι η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία τώρα είναι εκπρόσωπος της χώρας στον ΟΟΣΑ στο Παρίσι αμείβεται με 7.500 ευρώ το μήνα συν 1000 ευρώ, που λαμβάνει για το επίδομα τέκνου, καθότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού. Σύμφωνα πάντα με το «Πρώτο Θέμα», για τη διαμονή της στην πρεσβευτική κατοικία και σε διαμέρισμα 300τ.μ. σε μια από τις καλύτερες συνοικίες στο Παρίσι, «απαιτούνται» 8.000 ευρώ το μήνα από τα χρήματα του φορολογούμενου, ή αλλιώς 100.000 ευρώ το χρόνο. Κρίση, κατα
ραμένη κρίση κατά τ' άλλα!

* Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, με νομοθετική ρύθμιση καταργείται η καταβολή ειδικής σύνταξης λόγω συνδικαλιστικής ιδιότητας από την 1η Νοεμβρίου 2012.
Πρόκειται για θεσμοθετημένο δικαίωμα από το 1937 (με τον αναγκαστικό νόμο 971/1937) σύνταξης που έχουν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι.
Aφορά τους πρόεδρους και γενικούς γραμματείς πρωτοβάθμιων, δευτεροβάθμιων συνδικαλιστών οργανώσεων καθώς και τα μέλη της διοίκησης της ΓΣΕΕ με 12ετή θητεία οι οποίοι είχαν αποκτήσει μία από τις παραπάνω ιδιότητες μέχρι και το 1999. Η σύνταξη αυτή, που χορηγείται από το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ και χρηματοδοτείται με ποσοστό επί των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται στο ΙΚΑ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η παραπάνω απόφαση, εντάσσεται στις προσπάθειες εξορθολογισμού του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Κρίμα, πως θα τα βγάλουν τώρα πέρα όλοι αυτοί οι εργατοπατέρες;