Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Παραμυθένια μουσική βραδιά από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος την εμφάνιση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, το βράδυ της Παρασκευής 21 Δεκεμβρίου 2012.

Σε μια ατμόσφαιρα άκρως γιορτινή, οι μελωδίες της Κρατικής ορχήστρας και η συγκλονιστική αφήγηση του δημοφιλούς ηθοποιού Γεράσιμου Γεννατά, ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους, που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου, σε Χριστούγεννα παραμυθένια.
Η συναυλία, που χωρίζονταν σε δύο μέρη, την παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, η μητέρα του και Βουλευτής κ. Ντόρα Μπακογιάννη, επίσημοι και εκπρόσωποι φορέων και φυσικά αρκετοί δημότες, αλλά και επισκέπτες, που γέμισαν, όπως προείπαμε, το Συνεδριακό Κέντρο. 
Το πρώτο μέρος, ήταν αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την γέννηση του Καρόλου Ντίκενς, όπου ο Γεράσιμος Γεννατάς αφηγήθηκε την ιστορία του τσιγκούνη Εμπενέζερ Σκρούτζ, ενώ στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκαν δημοφιλή αποσπάσματα από το πλέον καθιερωμένο για την περίοδο των Χριστουγέννων μπαλέτο του ΠΙΟΤΡ ΙΛΙΤΣ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΥ, Καρυοθραύστης, (Σουίτα από το μπαλέτο «Καρυοθραύστης», έργο 71a), υπό τις οδηγίες του μαέστρου Ανδρέα Τσελίκα.
Η εκδήλωση έκλεισε με το πιο ζεστό χειροκρότημα - με το οποίο αποδείχτηκε ότι όλοι απήλαυσαν αυτή τη μαγική μουσική βραδιά – στο μαέστρο και στους μουσικούς της Κρατική Ορχήστρας Αθηνών, όπου για πρώτη φορά  στην εβδομηντάχρονη ιστορία της βρέθηκε στο Καρπενήσι.