Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Α΄ 549


*Το κλουβί με τις τρελές το ξέρετε, το έχετε δει; Πολλοί από σας θα μου πείτε ναι. Έ έχω να σας πω πως δεν ξέρετε και δεν είδατε τίποτα εάν δεν παρακολουθήσατε τη τελευταία συνεδρίαση του Δήμου Αγράφων.
Όλα τα είχε ο μπαξές, το αστυνομικό όργανο για να επιβάλλει τη τάξη μας έλειπε. Βλέπετε κάποιοι φοβήθηκαν μην φάνε ξύλο, από τους αγανακτισμένους δημότες που περίμεναν να ακούσουν ότι θα εγκριθούν, τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμός μπας και πάρουν τα λεφτά τους. Αλλά μην ανησυχείτε, ούτε ξύλο έπεσε, αλλά ούτε και συζήτηση των θεμάτων έγινε, καθώς η συνεδρίαση αναβλήθηκε για την ερχόμενη Κυριακή, όπου ευχόμαστε να μην συμβούν τα ίδια.

*Έξω απ’ τα δόντια τα είπαν δύο νέα παιδιά που είναι πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, στους συμβούλους του Δήμου Αγράφων. Αγανακτισμένοι, πικραμένοι και  θυμωμένοι ζήτησαν από τους συμβούλους να συνετιστούν και να αφουγκραστούν τα προβλήματα του τόπου και όχι να αρνούνται να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό για να κερδίσουν εντυπώσεις. Τέτοια νέα παιδιά χρειάζεται ο τόπος και όχι παλιές γανωμένες καραβάνες, τις οποίες απ’  όπου κι αν τις πιάσεις λερώνεσαι.

*Έτσι που λέτε έγινε αδέλφια. Εγώ πάντως εάν ήμουν σύμβουλος και μου μιλούσαν κατ’ αυτόν τον τρόπο, μια νεαρή κοπέλα και ένα παλικάρι από τον τόπο μου, το λιγότερο που θα είχα να κάνω ήταν να σκύψω το κεφάλι, να ζητήσω συγνώμη και να αφήσω στις άκρες τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες, προκειμένου να δουλέψω σκληρά για τον τόπο και γι’ αυτά τα νέα παιδιά, ούτως ώστε κάποια στιγμή στο μέλλον να μπορέσω να τα κοιτάξω και πάλι στα μάτια.

*Αρκετές ώρες κράτησε το «φροντιστήριο» που έγινε την περασμένη εβδομάδα από τον «μικρό πρίγκιπα» στους αντιφρονούντες και ανταρτόπληκτους του Δήμου Αγράφων. Όπως μου ανέφεραν έγκυρες πηγές από τον «δάσκαλο» έγινε παράδοση στο μάθημα «καλής συμπεριφοράς» αλλά και στο μάθημα «ολικής επαναφοράς». Οι «μαθηταί», όπως αναφέρουν οι ίδιες έγκυρες πηγές, ως καλά παιδιά τα πήγαν καλά στον πρώτο μάθημα με τους περισσότερους μάλιστα να γράφουν πάνω από 18 στο τέστ που έπεσε. Βέβαια κατά την διάρκεια του διαγωνίσματος, παρουσιάστηκε πρόβλημα με δυο μαθητές να συλλαμβάνονται από συνεργάτες του καλού δασκάλου, να αντιγράφουν και με τον έναν εξ αυτών να πιάνετε στα πράσα με το σκονάκι στο χέρι. Αρνητικές ήταν οι επιδόσεις των ανταρτόπληκτων, στο 2ο μάθημα, αυτό της «ολικής επαναφοράς» όπου άπαντες κινήθηκαν κάτω από τη βάση, γεγονός που εκνεύρισε τον δάσκαλο με αποτέλεσμα να πάνε τα 5αρια σύννεφο. Δύο μέρες αργότερα στον «δάσκαλο» προσήλθε και ο μαθητής που απουσίαζε από το πρώτο φροντιστήριο. Και αυτός κινήθηκε στα ίδια επίπεδα, με την διαφορά ότι στο 2ο μάθημα έγραψε πάνω από τη βάση.  Παρά την απογοήτευση του δασκάλου και την διαμορφωθείσα κατάσταση, τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέχρι τέλη Μαΐου, με τις δυο πλευρές να αισιοδοξούν ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη. ΙΔΩΜΕΝ…  

*Ξεκινάει σε λίγο η ανάπλαση της Ζηνοπούλου. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πόλης θα αλλάξουν και πάλι και τα νεύρα των οδηγών θα χτυπήσουν κόκκινο. Επειδή δεν θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά, συνιστώ σε όλους υπομονή, αλλά θα παρακαλέσω τους αρμόδιους να κάνουν τις απαραίτητες βελτιώσεις ούτως ώστε το νέο κομμάτι της ανάπλασης να είναι καλύτερο από το προηγούμενο.

*Δεν περίμενα τέτοιο άδειασμα στον Μπαμπαλή από τον “δικό του τον Θ. Κατσιάδα. Λέω άδειασμα γιατί διαπιστώνω πως σε μια ακόμη σοβαρή περίπτωση αντί να βγει ο αρχηγός να ενημερώσει και να εξηγήσει τη στάση της Αντιπολίτευσης, βλέπουμε τον Θοδωρή Κατσιάδα να παρεμβαίνει και μάλιστα δυναμικά για τα συμβαίνοντα τελευταίως στον Δήμο Αγράφων και κυρίως για όσα έγιναν στο προηγούμενο Δ.Σ. Δεν ξέρω τι συμφωνία υπάρχει στην ομάδα και αν υπάρχει. Βλέπω όμως ότι ο κόσμος άρχισε να καταλαβαίνει ότι ο νέος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ότι πράττει το πράττει με σοβαρότητα και προσοχή.

*Άφωνα έμειναν τα μέλη του ΔΣ Καρπενησίου από το πόρισμα των ορκωτών λογιστών για την πρώην ΔΕΥΑΚ, στην οποία, στα 15 χρόνια λειτουργία της δεν έγινε ποτέ έλεγχος με αποτέλεσμα να παρουσιάζει ζημιές 2,5 εκατομμυρίων ευρώ καθώς και έλλειμμα 143.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών Δημήτρη Σταμάτη, τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη που θα ελέγξει όλες τις διοικήσεις της «αμαρτωλής» πρώην Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καρπενησίου. Πολύ δουλειά έχει η δικαιοσύνη με τα συμβαίνοντα στους Δήμους.