Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Νηρέας Λαμίας-Πανιώνιος 8-6 Έγραψε ιστορία στο Καρπενήσι



Ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στο Καρπενήσι. Στην ευρυτανική πρωτεύουσα και πιο συγκεκριμένα στο Κολυμβητήριο, διεξήχθη ένας σημαντικός αγώνας πόλο μεταξύ του Νηρέα Λαμίας και του Πανιωνίου. Οι Λαμιώτες με ψυχή λεόντων επικράτησαν των κυανέρυθρων με σκορ 8-6 παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση για το Final 4 της διοργάνωσης.



Ο Νηρέας του Κώστα Λούδη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και επέβαλλε από νωρίς το ρυθμό του. Έπαιξε αρκετά καλό πόλο στα πρώτα 2 8λεπτα και κατάφερε να θέσει τις βάσεις για την σπουδαία πρόκριση στους «4». Στην συνέχεια έκανε συντήρηση δυνάμεων, η ψαλίδα έκλεισε στο φινάλε, αλλά η πρόκριση έμεινε στους Λαμιώτες. Σημαντική ώθηση στους Φθιωτούς έδωσε η παρουσία των εκδρομέων τους από την Λαμία, οι οποίοι αποτέλεσαν τον 8ο παίκτη.
Ο Πανιώνιος του Αλέκου Βάσσου φάνηκε αρκετά κουρασμένος από τα συνεχή και δύσκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Α1΄, όπου μάχεται για την σωτηρία του λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε. Άργησε πολύ να μπει στον ρυθμό του παιχνιδιού και δεν εκμεταλλεύτηκε την δύναμη του, που ήταν οι γρήγορες επιθέσεις. Πάντα η Λαμία είχε καλές επιστροφές και δεν του δόθηκε η ευκαιρία να χτυπήσει εκεί. Επιπλέον ήταν άτυχος και είχε 6 δοκάρια και βρήκε απέναντι του τον εξαιρετικό Κώστα Φλέγκα. Οι Νεοσμυρνιώτες έπεσαν θύμα έκπληξης και ίσως υποτίμησαν τον αντίπαλο, αφού για 1η φορά μετά το 1999 ομάδα της Α2 φτάνει στο Final 4.
Η αστυνομική διεύθυνση Ευρυτανίας ήταν σε ετοιμότητα. Από νωρίς το απόγευμα βρέθηκε στο κολυμβητήριο Καρπενησίου και φρόντισε, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Συνόδεψε τις αποστολές των δυο ομάδων, τους Πολύς κόσμος
Εκτός από τους εκδρομείς έντονο ήταν το ενδιαφέρον και των φιλάθλων της πόλης μας, οι οποίοι είδαν από κοντά ένα σπουδαία αγώνα. Συνολικά γύρω στα 500 άτομα είδαν τον προημιτελικό, καθώς για πρώτη φορά διεξάγεται μια τέτοια διοργάνωση στο Καρπενήσι, καθώς η πισίνα του ΤΕΙ Λαμίας αντιμετωπίζει προβλήματα. Έτσι ο Δήμος Καρπενησίου φιλοξένησε το παιχνίδι και όλα ήταν στην εντέλεια.
Οι μικροί μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Καρπενησίου δημιούργησαν πανό, στο οποίοι έγραψαν «Λέμε ναι στον αθλητισμό». Οι μικροί μαθητές βρέθηκαν στο κολυμβητήριο και παρακολούθησαν τον αγώνα.
Το Final4 στο Καρπενήσι;
Η Λαμία έχει αναλάβει από την Κ.Ο.Ε. να διοργανώσει το Final 4 και εάν δεν είναι έτοιμο ως τις 18 Μαΐου το κολυμβητήριο του ΤΕΙ Λαμίας η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο Καρπενήσι. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει με δηλώσεις του και ο Αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Γιώργος Κατσαρός (Φωτογραφία), που παρακολούθησε το ματς. Εφόσον η διοργάνωση γίνει στο Καρπενήσι πρόκειται για άλλο ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός, που θα φιλοξενηθεί στην Ευρυτανική πρωτεύουσα.
Τα δυο τελευταία 8λεπτα του αγώνα παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης. Βρέθηκε στις εξέδρες μαζί με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Σουλιώτη, ενώ στην κερκίδα ήταν επίσης οι αντιδήμαρχοι Δήμου Καρπενησίου Δημήτρης Σταμάτης και Μένιος Λάππας, όπως και η αντιδήμαρχος Δήμου Αγράφων Βάσω Φεγγούλη.
Πανηγυρισμοί
Μετά το τέλος του αγώνα οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν την νίκη τους, μαζί με τον κόσμο τους. Ευχαρίστησαν τους φιλάθλους για την βοήθεια και την στήριξη τους.
Τα 8λεπτα
4-1, 2-1, 2-1, 0-3
Η διακύμανση του σκορ
Λύκαρης 0-1
Κοκκινάκης 1-1
Μονιούδης 2-1
Χατζής 3-1
Χατζηθεοδώρου 4-1
Χατζής 5-1
Γαβαλάς 5-2
Χατζηθεοδώρου 6-2
Μονιούδης 7-2
Αλβέρτης 7-3
Εμμανουηλίδης Ι. 8-3
Σάκιτς 8-4
Αλβέρτης  8-5
Καρακάσης 8-6
Συνθέσεις Ομάδων
Νηρέας Λαμίας (Κώστας Λούδης): Φλέγκας, Εμμανουηλίδης Β., Σαλπαδήμας, Κοκκινάκης 1, Χατζηθεοδώρου 2, Εμμανουηλίδης Ι. 1, Μονιούδης 2, Μαρούλης, Πασλής, Γκρεμήλας, Χατζής 2, Κωνσταντουδάκης, Πουλλής, Παπαδημητρίου, Παπαγρηγορίου
Πανιώνιος (Αλέκος Βάσσος): Τζωρτζάτος, Αναστασιάδης, Λύκαρης Λ. 1, Κουτσιαλής Χ., Θωμάκος, Τζαμαντάκης, Φούτρης, Σάκιτς 1, Αλβέρτης 2, Φωτίου, Αλεξάκης, Γαβαλάς Γ. 1, Γαρταγάνης, Καρακάσης 1, Κουκής
Διαιτητές: Μιχάλης Κουρέτας & Νίκος Μπουρδαμής - Αλυτάρχης: Γιώργος Κατσαρός