Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

*Σύλληψη  για χρέη προς το δημόσιο είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη μας. Αρκετοί μας ρωτούσαν ποιός είναι πόσα χρωστάει κλπ. Το θέμα  δεν είναι ούτε ποιος είναι ούτε πόσα χρωστάει.
Για εμάς που ζούμε σε αυτήν την μικρή πόλη ,σε αυτόν το μικρό νομό και όλοι λίγο- πολύ  γνωριζόμαστε μεταξύ μας το πρώτο μέλημα μας θα έπρεπε  να είναι η αλληλεγγύη προς αυτόν και την οικογένεια του και όχι  τα ψιθυρίσματα και τα κουτσομπολιά. Δεν γνωρίζουμε εάν για παράδειγμα το δημόσιο του οφείλει  κάποιο ποσό και δεν του το συμψηφίζει, δεν γνωρίζουμε εάν κάποιος ιδιώτης του οφείλει και έτσι είναι αναγκασμένος να αφήσει κάτι απλήρωτο για να επιβιώσει, δεν γνωρίζουμε  εάν του έτυχε κάποια στραβή χωρίς να φταίει και δυσκολεύετε προσωρινά να καλύψει τις υποχρεώσεις του ? ‘Όλα αυτά  και πολλά τέτοια ερωτήματα θα πρέπει να μας  απασχολούν όταν ακούμε τέτοιες ειδήσεις και  ειδικότερα στην σημερινή εποχή που η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει όλες τις οικογένειες και η καπιταλιστική λαίλαπα κατακαίει ότι βρει μπροστά της. Στην θέση  του συνανθρώπου  μας  θα μπορούσε να βρεθεί ο καθένας . Όσο η οικονομική ύφεση βαθαίνει τόσο πιο κοντά  αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη και στην φυλακή για χρέη θα βρεθούμε.   Ας μην χαιρόμαστε λοιπόν και ας μην κρυφογελάμε  γιατί ποτέ και κανείς δεν ξέρει τι του ξημερώνει..

*Με  αφορμή  το παραπάνω γεγονός  μας έρχεται στο  μυαλό το συμβάν με το ΣΔΟΕ τα Χριστούγεννα . Κάποιος φήμες  έλεγαν και μετέδωσε και τηλεοπτικός σταθμός πανελλήνιας  εμβέλειας  ότι στο Καρπενήσι  μαγαζί δεν είχε κόψει καμία απόδειξη. Πολλοί συντοπίτες ρωτούσαν  μήπως είναι ο τάδε ή ο άλλος και οι ειδήσεις ράδιο αρβύλα  έδεναν και ‘έπαιρναν. Τελικά αποδείχτηκε  ότι το όλο σκηνικό δεν ήταν τίποτα άλλο πέραν από προσπάθεια δυσφήμισης του νομού μας εν όψει εορταστικής περιόδου. Όταν μας βομβαρδίζουν με τέτοιες ειδήσεις  ας κρατάμε μικρό καλάθι  αλλά προπάντων  ενωμένοι να αγωνιζόμαστε για το συμφέρον του τόπου  μας  και των ανθρώπων του.

*Επιστολή Μπαμπαλή προς Αγραφιώτες το   ανάγνωσμα ,  υπόμνημα του Τάτση προς  την Γ.Γ. αποκεντρωμένης  διοίκησης κ. Γερακούδη που κατά την ταπεινή  μας γνώμη (μιας και δεν σπουδάσαμε νομικά) δεν απαντάει  στην ουσία των καταγγελιών αλλά προσπαθεί να βρει δικαιολογίες ότι ο υπάλληλος της  Αποκεντρωμένης Περιφέρειας τύγχανε αδελφός υποψήφιου Τ.Σ. με το συνδυασμό του κ. Μπαμπαλή  έχουμε σε αυτό το τεύχος. Ο Αγραφιώτικος λαός ποτέ να μην ησυχάζει και οι εκλεγμένοι να νομίζουν ότι δια των επιστολών λύνονται τα προβλήματα. Λογικό είναι ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης να ενημερώνει δια του τύπου μιας και μέχρι στιγμής δεν έχει ενημερώσει δια ζώσης τους κατοίκους αλλά  ο Δήμαρχος  να νομίζει ότι θα βγει λευκή περιστερά  από τις κατηγορίες ακόμη και εάν αθωωθεί από την Περιφέρεια δεν νομίζω. Στην συνείδηση του κόσμου η έλλειψη της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα του Δημάρχου είναι ηλίου φαεινότερη. Ας απαντήσει ο Δήμαρχος  στην ουσία των καταγγελιών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας  (περιπτώσεις κ. Φουρλίκγας, κ. Μιχόπουλου , Μπαμπαλή) και τυπικές διαδικασίες ακόμη και εάν ευσταθούν  δεν είναι ικανές να κάνουν τον κόσμο των Αγράφων να ξεχάσει. Αλλά εάν υπήρχε νομικό κόλλημα δεν θα έπρεπε ο τότε προϊστάμενης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να το γνωρίζει και να αναθέσει την σύνταξη των κατηγοριών σε άλλο υπάλληλο. Εμείς  απλά ρωτάμε…      

*Εμείς στον Ε.Π είμαστε στη διάθεση του κάθε  εκπροσώπου που θέλει να ενημερώσει . Να γνωρίζουν όμως όλοι ότι  ο Ε. Π. δεν θα σταματήσει ποτέ να έχει άποψη και γνώμη ασχέτως εάν σε μερικούς αυτό αρέσει αλλά  καρτ. Όταν δηλαδή  η άποψη του Παλμού συμβαδίζει με την δική του είναι καλή και όταν δεν συμβαδίζει εξυπηρετεί συμφέροντα .Εξηγούμε τα γεγονότα σύμφωνα με την δική μας λογική και λόγο δίνουμε μόνο στους αναγνώστες μας.
*Αθώος ο κ. Κοντογιώργος  σε λίγο  πιθανώς αθώος και ο κ. Τάτσης. Άντε  μετά  να ξαναγίνουν καταγγελίες κατά αιρετών. Γιατί να ασχοληθεί κανείς ? Για να χάσει το χρόνο του και να χαλάει τις καρδιές του? Τελικά καλό θα ήταν το αθώος να μην το λένε μόνο τα δικαστήρια η μόνοι τους  αλλά η πλειοψηφία του λαού σε κάθε περίπτωση τόσο τοπική όσο και πανελλήνια.

*Για ποιον χτυπά  για το 2013  γίνανε 4000. Και οι κόκκινες γραμμές  πρασίνισαν. Το ότι   αφορά  εργαζόμενους  που υπηρετούν τους πολίτες  λόγο ενδιαφέρει (παιδεία , υγεία, διοικητικούς  υπαλλήλους κλπ).
Και  η ασφάλεια  των ψηφοφόρων  που κλονίζεται? Φυσικά  οι νέοι  θα περιμένουν τον διορισμό….. Αλλά  όπως λέει ο λαός  μας  έχει ο καιρός γυρίσματα……
Αναρωτιέμαι θα τους αφήσουμε……
Υ.Γ. Πάλι  συγχαρητήρια στον κ. Κουβέλη που τελικά πήρε πάνω του το ζήτημα…. Και ο  Πρωθυπουργός  να μας διαβεβαιώνει ότι μπήκαμε  στην …. Ανάπτυξη….
        Ανδρέας  Μπόμπας.