Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 557 Α΄ ΜΕΡΟΣ

*Πέρασαν 11 ολόκληρα χρόνια (ΙΟΥΝΙΟΣ 2002) από την ημέρα που έκανε τα πρώτα του βήματα στην Ευρυτανία ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ και το ταξίδι αυτό συνεχίζεται.
Περάσαμε δυσκολίες, αλλά στηριζόμενοι στην δική σας αγάπη, συνεχίζουμε έχοντας κάθε χρόνο αυτή την εποχή και την επίσημη έγκριση του Υπουργείου που μας δίνει περισσότερο κουράγιο να μη σταματήσουμε αυτό το ωραίο σεργιάνι στη στράτα της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. Είμαστε λίγοι, μονιασμένοι και ελεύθεροι και έτσι θα συνεχίσουμε στο διάβα του χρόνου, χωρίς παρεμβάσεις και «νουθεσίες» από κανένα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας.

*Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη διοίκηση η πρόσληψη δέκα τριών (13) ατόμων – τριών (03) ΔΕ Οδηγών και δέκα (10) ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων µε σύμβαση εργασίας δίμηνης διάρκειας, για την κάλυψη κατεπειγουσών και πρόσκαιρων αναγκών ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου και για τις ανάγκες τις πολιτικής προστασίας. Μπράβο στην δημοτική αρχή Καρπενησίου που προγραμματίζει και βρίσκει πάντα λύσεις για να λειτουργεί ο Δήμος όπως πρέπει.

*Αναβαθμίζεται όπως διάβασα το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου με την εξασφάλιση χρηματοδότησης που προβλέπει την ανακαίνιση του ΣΑΛΕ και την κατασκευή δευτέρου ορόφου στο κεντρικό κτίριο. Μάλιστα το έργο, προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ,  δημοπρατείται στις 11/06/2013 και αμέσως θα ξεκινήσουν οι εργασίες. Άλλη μια σημαντική εξέλιξη στην περιοχή του Καρπενησίου και ειδικά στο χιονοδρομικό Κέντρο που είναι από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του τόπου μας.

*Είναι γάτα ο Πρίγκιπας και ας λένε μερικοί ότι θέλουν. Ο Δήμαρχος έχει ξεχωριστή δυναμική και το ότι οδηγεί τον Δήμο επιτυχώς δεν είναι τυχαίο. Ο άνθρωπος έχει τον τρόπο του, το πολιτικό του ταπεραμέντο αλλά και όλα εκείνα τα στοιχεία που τον κατατάσσουν στους πιο πετυχημένους αυτοδιοικητικούς της χώρας. Ο Κώστας Μπακογιάννης, λοιπόν, φίλες και φίλοι είναι συνεχώς στο τρέξιμο προς αναζήτηση πόρων για τον Δήμο. Προχτές όπως έμαθα συναντήθηκε ακόμη και με τον Πρωθυπουργό και συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν και τον Δήμο αναζητώντας λύσεις. Σε μια εποχή ιδιαιτέρως δύσκολη στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η παρουσία του Κώστα Μπακογιάννη στο τιμόνι του Δήμου Καρπενησίου, στέλνει σημαντικά μηνύματα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο αύριο.

*Ανάλογα καλά μαντάτα θα ήθελα να γράψω και για τον άλλο Δήμο, τον πολλαπλώς δοκιμαζόμενο το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν μπορώ, γιατί τέτοια δεν υπάρχουν. Κει πέρα λοιπόν στα Άγραφα όλα γίνονται με το στανιό και οι όποιες αποφάσεις παίρνονται δια πυρός και σιδήρου. Ο Προϋπολογισμός μετά βασάνων ψηφίστηκε προχτές και καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι τέλη Ιουνίου θα επιστρέψει στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να γίνουν πληρωμές και να λειτουργήσει ο Δήμος. Πέρα από αυτό αναμένονται και οι «διακοπές» του Δημάρχου με αποτέλεσμα, η κατάσταση να δυσκολεύει. Δεν ξέρω ποια θα είναι η συνέχεια, θέλω να πιστεύω όμως ότι μπορεί να περπατήσει ο Δήμος έστω και μετ΄ εμποδίων, γιατί είναι αρκετοί αυτοί που θέλουν να αγωνιστούν και να προσφέρουν και ευτυχώς είναι ελάχιστοι οι τουρίστες…