Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Συνάντηση κορυφής στο Μαξίμου - Ο Δημάρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης επισκέφτηκε τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

Την περασμένη Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης έγινε δεκτός στο Μέγαρο Μαξίμου, από τον Πρωθυπουργό της χώρας Αντώνη Σαμαρά.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Καρπενησίου αλλά και η Ευρυτανία στο σύνολό της, εστιάζοντας στο ορεινό ανάγλυφο και την απομόνωση που χαρακτηρίζει την περιοχή καθώς επίσης και τους υψηλούς δείκτες ανεργίας.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στο έργο που συντελείται στον τόπο μας, με στόχο την ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Καρπενησίου, επισημαίνοντας την υψηλή απορροφητικότητα των κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ, τα μεγάλα έργα υποδομής, την ανάπτυξη επιχειρηματικών κινήτρων για τους νέους αλλά και το ευρύ δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή.
Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε στο Αθλητικό Κέντρο και την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του. Ο Δήμαρχος, ανέφερε στον Πρωθυπουργό τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή προκειμένου να παραχωρηθεί στο Δήμο πέρα από τη διαχείριση και η κυριότητά του Κέντρου, τονίζοντας ότι μοναδική λύση για την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της ορθής λειτουργίας του, είναι η εμπλοκή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Ο κ. Μπακογιάννης ζήτησε να ξεπεραστούν οι σκόπελοι της ελληνικής γραφειοκρατίας και μαζί Δήμος και κεντρικό κράτος να δώσουν οριστικό τέλος στη διαιώνιση αυτής της υπόθεσης.
Αποτέλεσμα της επίλυσης του εν λόγω ζητήματος, θα είναι η δημοπράτηση του Αθλητικού Κέντρου, το οποίο θα αξιοποιηθεί στο έπακρο, θα διασώσει όλες τις υποδομές του που αυτή τη στιγμή παρακμάζουν και θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, ο Δήμος θα αποδεσμευτεί από το μεγάλο κόστος συντήρησής του.
Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του έδειξε μεγάλη ευαισθησία και έδωσε  προφορικές εντολές στα εμπλεκόμενα υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να εκδώσουν άμεσα τις απαραίτητες ΚΥΑ που θα οδηγήσουν στην παραχώρηση του Αθλητικού Κέντρου στο Δήμο Καρπενησίου.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε: «Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθεια που καταβάλουμε προκειμένου να επιστρέψουμε το Αθλητικό Κέντρο στους δημότες μας. Οι Καρπενησιώτες είναι αυτοί που έχουν τα περισσότερα να κερδίσουν και τα περισσότερα να χάσουν από την αξιοποίηση ή μη του Αθλητικού Κέντρου και των σημαντικών αθλητικών εγκαταστάσεων του. Γι’ αυτό κι εμείς επιμένουμε και διεκδικούμε το αυτονόητο: το Αθλητικό Κέντρο να ανήκει στους κατοίκους αυτού του τόπου. Άλλωστε, αποτελεί ένα σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο και με την ορθή αξιοποίηση του θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη στην τοπική κοινωνία. Μετά και από την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δοθεί επιτέλους η πολυπόθητη λύση».