Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Παρουσίαση Βιβλίου Συναπάντημα στη δύση




Οι Εκδόσεις Άθως σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου παρουσιάζουν το Βιβλίο του π. Βασιλείου Χριστοδούλου «Συναπάντημα στη δύση», το οποίο αποτελεί ματιά διεισδυτική και διερευνητική στη ζωή ενός απλοϊκού και ταπεινού ιερέα σε ένα ορεινό χωριό της Ι. Μ. Καρπενησίου, του π. Κωνσταντίνου Σκόνδρα, ο οποίος διακόνησε στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Κάτω Ποταμιάς Γρανίτσας για πάνω από μισό αιώνα.


Μέσα απ’ τα στιγμιότυπα ζωής που καταγράφονται δεν επιχειρείται η συγγραφή βιογραφίας, αλλά το μοίρασμα της έκπληξης του συγγραφέα, για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγει ο Χριστός να διέρχεται τις ζωές μας, αφήνοντας τα χνάρια Του σε βηματισμούς ιερατικούς.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 και ώρα 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου (αίθουσα Κοσμά του Αιτωλού), ακριβώς κάτω από τον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Καρπενησίου.
Θα προηγηθεί Όρθρος, αρχιερατική Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ του μακαριστού π. Κωνσταντίνου Σκόνδρα, στα οποία θα προστεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό και κατά την παρουσίαση του βιβλίου.
«Ο Θεός μας επισκέφτηκε και συνεχίζει να το κάνει χωρίς εμείς να το αντιλαμβανόμαστε , χωρίς να το υποψιαζόμαστε. Περπατά μέσα στη ζωή μας, χρησιμοποιώντας άπειρους διαφορετικούς τρόπους. Χρησιμοποιεί τους βηματισμούς των ανθρώπων για να αφήνει τα δικά του χνάρια. Επιλέγει απόμερα χωριατόσπιτα και ανθρώπους απλούς, υπεράνω «πάσης υποψίας», για να χτίσει τις νέες Βηθλεέμ Του. Και για εμάς ελλοχεύει ο κίνδυνος να αποτιμήσουμε αυτή την παρουσία πολύ λιγότερο από την πραγματική αξία της ενώπιόν Του:  «ένας καλός άνθρωπος», «ένας ευσυνείδητος κληρικός» και τίποτα παραπέρα. Για έναν τέτοιο άνθρωπο μας μιλάει το βιβλίο του π. Βασίλειου Χριστοδούλου. Για έναν απλοϊκό και ταπεινό ιερέα σε κάποιο απομακρυσμένο χωριό της πατρίδα μας. Τον άνθρωπο της διπλανής μας πόρτας. Έναν ιερέα που δεν σπούδασε σε θεολογικές σχολές, ούτε προλόγιζαν το όνομα του πηχυαίοι τίτλοι. Δεν επιτέλεσε κάποιο θαυμαστό σημείο. Επιτέλεσε ένα μόνο πράγμα:...παρέμεινε απλός, τρυφερός και πτωχός, σαν παιδί. Διανύοντας τη γη με βήμα παραδείσου.