Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Το ΚΠΕ Καρπενησίου πρόκειται να διοργανώσει τις παρακάτω δύο δράσεις που απευθύνονται στο πλατύ κοινό, μπορεί δηλαδή όποιος θέλει ελεύθερα να συμμετάσχει σε αυτές.

Γνωριμία με τον έναστρο Ουρανό: Τρίτη 29 Ιουνίου 2010, ώρα 08:30 μ.μ. το απόγευμα. Αίθουσα ΚΠΕ (εντός της Μαθητικής Εστίας Καρπενησίου)
Θα γίνει αρχικά μία θεωρητική ενημέρωση για τον Έναστρο Ουρανό: Μυθολογία-Αστερισμοί- Πλανητικό Σύστημα. Στη συνέχεια θα μετακινηθούμε με τα οχήματα των συμμετεχόντων σε μία σκοτεινή τοποθεσία πλησίον του Καρπενησίου. Εκεί θα αναγνωρίσουμε επιτόπου τους αστερισμούς, τους φωτεινότερους αστέρες και τους ορατούς πλανήτες. Στη συνέχεια με τηλεσκόπια θα δούμε τα πιο ενδιαφέροντα ορατά ουράνια σώματα. Απευθύνεται σε όλους, ανεξάρτητα ηλικίας. Προσοχή κάποιοι θα πρέπει θα πρέπει να φέρουν τα οχήματά τους για να διευκολύνουν και τους μη έχοντες όχημα.


Τουρνουά τοξοβολίας: Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010, ώρα 05:30 μ.μ. το απόγευμα. Κεφαλόβρυσο.


Απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 15 ετών και άνω, ερασιτέχνες, χωρίς απαραίτητα κάποια προηγούμενη ενασχόληση με το άθλημα. Το ΚΠΕ Καρπενησίου θα διαθέσει τα τόξα, βέλη και στόχους. Θα πραγματοποιηθεί πλησίον των γηπέδων τένις, στο Κεφαλόβρυσο. Η διεξαγωγή θα έχει καθαρά φιλικό χαρακτήρα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες, αλλά και χωρίς κάποια οικονομικά έπαθλα. Προσοχή δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν επιτόπου στις 5:30 μ.μ. Μετά θα ακολουθήσει ο αγώνας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μετακινηθούν μερίμνη τους, επίσης προτείνεται να φοράνε καπέλο για τον ήλιο, και μία μακρυμάνικη μπλούζα, όταν εκτελούν τις βολές τους.