Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Μέλη και φίλοι της ΑΛΑΚ στο Grand Prix της Τουρκίας


Την μεγάλη εμπειρία να παρακολουθήσουν ζωντανά ένα αγώνα της Φόρμουλα 1 έζησαν μέλη και φίλοι της ΑΛΑ Καρπενησίου. Ο Παναγιώτης Καραγιάννης με την σύζυγό του, ο Δημήτρης Κεφαλάς, ο Γιάννης Κουτρουμάνος, ο Κ. Γιαννακόπουλος, ο Κ. Χαλκιάς, ο Γ. Φραγκαλιός, ο Ι. Μαντζούφας, και ο φίλος της Λέσχης Βασίλης ο Μηχανικός, το διήμερο 29 και 30 Μαΐου 2010, βρέθηκαν στην Βασιλεύουσα, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από δια ζώσης τον έβδομο αγώνα της Φόρμουλα 1 στο Grand Prix της Τουρκίας τον οποίο νίκησε ο Lewis Hamilton οδηγός της McLaren. Το Σάββατο παρακολούθησαν τα δοκιμαστικά και την επόμενη τον εντυπωσιακό αγώνα.
Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Πόλη, οι Καρπενησιώτες εκδρομείς επισκέφτηκαν το Πατριαρχείο, πραγματοποιώντας προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι (φωτο) και σε άλλα σημεία της Κων/πολης.
Όπως μας είπε ο Δημήτρης Κεφαλάς, η συγκεκριμένη εκδρομή θα τους μείνει αξέχαστη για δυο λόγους. Πέραν του γεγονότος ότι είδαν από κοντά ένα τόσο συγκλονιστικό αγώνα της Φόρμουλα 1, το Σάββατο 29 Μαΐου, αποφράδα ημέρα για τον Ελληνισμό και το Βυζάντιο, είχαν την ατυχία να δουν πως γιορτάζουν οι γείτονες την ημέρα αυτή με πανηγυρισμούς και φιέστες σε όλη την Πόλη, ως Εθνική γιορτή.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Ο HAMILTON ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ GRAND PRIX Συναρπαστικός αποδείχθηκε ο έβδομος αγώνας της Φόρμουλα 1 στο Grand Prix της Τουρκίας τον οποίο νίκησε ο Lewis Hamilton. Ο Άγγλος οδηγός της McLaren εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την σύγκρουση των δύο πρωτοπορών – μέχρι εκείνο το σημείο – Mark Webber και Sebastian Vettel της Red Bull και κατάφερε και πέρασε μπροστά διατηρώντας την πρωτοπορία μέχρι τέλους παρά την επίθεση που του άσκησε ο συνοδηγός του Jenson Button. Ο αγώνας άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού οι δέκα πρώτοι δεν άλλαξαν θέσεις μετά και τον πρώτο γύρο. Μπροστά βρισκόταν ο Webber ακολουθούμενος από τον Hamilton από πολύ κοντά. Τρίτον ήταν ο Vettel ενώ την τέταρτη θέση είχε ο Button. Αυτά μέχρι την πρώτη αλλαγή ελαστικών όπου ενώ Webber και Hamilton μπήκαν μαζί για pit stop η ομάδα της McLaren καθυστέρησε με αποτέλεσμα η κατάταξη να αναδιαμορφωθεί με πρώτο τον Webber, δεύτερο τον Vettel και τρίτο τον Hamilton. Αυτό όμως κράτησε μέχρι τον 39ο γύρο καθώς ο πρωτοπόρος Αυστραλός ήταν πιο αργός με αποτέλεσμα ο Vettel να δοκιμάσει να τον προσπεράσει. Το προσπέρασμα ήταν πετυχημένο όμως όχι ολοκληρωμένο αφού ο Webber ακούμπησε τον πίσω δεξί τροχό του μονοθεσίου του Vettel και τον έβγαλε εκτός πίστας αναγκάζοντας τον να εγκαταλείψει. Ο ίδιος πλήγωσε το αυτοκίνητο του και αναγκάσθηκε να κατευθυνθεί στα pits για αλλαγή μπροστινής πτέρυγας. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι οδηγεί της McLaren οι οποίο και τερμάτισαν στις θέσεις 1-2 αν και παρατρίχα να υποπέσουν στο ίδιο λάθος καθώς ο Button έκανε κίνηση για να προσπεράσει τον Hamilton με αποτέλεσμα τα δύο μονοθέσια να ακουμπήσουν χωρίς όμως περαιτέρω προβλήματα. Το αποτέλεσμα του Τουρκικού Grand Prix δίνει τεράστιο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα αφού οι οδηγοί της McLaren μπαίνουν δυνατά στην διεκδίκηση του τίτλου και παράλληλα σίγουρα οι σχέσεις μεταξύ Button – Hamilton αλλά πολύ περισσότερο Webber – Vettel θα οξυνθούν επικίνδυνα. Κατά τα άλλα, οι δύο οδηγοί της Mercedes Schumacher και Rosberg τερμάτισαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση ακολουθούμενοι από Kubica με Renault και τις δύο Ferrari – Massa και Alonso – ενώ την βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι Sutil με Force India και ο Kobayashi με BMW Sauber.