Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Αρχές φθινοπώρου ανακοινώνει το νέο κόμμα η Ντ.Μπακογιάννη

Στις αρχές φθινοπώρου αναμένεται να ανακοινώσει η Ντόρα Μπακογιάννη τη δημιουργία νέου κόμματος, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος- στο παρασκήνιο πυκνώνουν οι επαφές της για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

Ο αρχικός σχεδιασμός της πρώην υπουργού προέβλεπε την ανακοίνωση του κόμματος μετά τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς αρχική σκέψη της ήταν να επενδύσει πολιτικά σε ενδεχόμενη ήττα της ΝΔ. Στο επιτελείο της όμως φοβούνται έντονα το σενάριο των διπλών εκλογών και έτσι αποφάσισαν να επιταχυνθούν οι κινήσεις, ώστε το νέο κόμμα να έχει διάρκεια λειτουργίας τουλάχιστον δύο μηνών.

Ενδεικτική της αλλαγής του σχεδιασμού της είναι η επίθεση που εξαπέλυσε την περασμένη Δευτέρα στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, κατηγορώντας τον ότι οδηγεί το κόμμα σε συρρίκνωση και σε «απόκομμα τύπου Πολιτικής Άνοιξης».

Το νέο σχήμα θα έχει τη δομή των ευρωπαϊκών κομμάτων, ενώ έχει συζητηθεί το όνομα «Νέα Ελλάδα», χωρίς να επιβεβαιώνεται.

Προ ημερών, όμως, μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ακολουθεί «λογική πολιτικού οπορτουνισμού» και τόνισε με έμφαση ότι «αυτή είναι η παλιά Ελλάδα».

Ορισμένα στελέχη της ΝΔ δεν αποκλείουν η αντεπίθεση της πρώην υπουργού στην ηγεσία του κόμματος να κλιμακωθεί με την αποχώρηση τουλάχιστον ενός βουλευτή από την ΚΟ και αρκετών μελών της ΚΕ, τις παραμονές του συνεδρίου (25-27 Ιουνίου).

Η κυρία Μπακογιάννη έχει την ενεργό στήριξη του πατέρα της, πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη, που συναντά σχεδόν καθημερινά στελέχη και διάφορους παράγοντες της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής, ενώ ιδιαίτερα επιφυλακτικός είναι ο αδελφός της κ. Κυρ. Μητσοτάκης . Το επιτελείο της παραμένει το ίδιο, ενώ στους βουλευτές που τη στηρίζουν συγκαταλέγονται οι Έλσα Παπαδημητρίου, Κ. Κιλτίδης, Γ. Κοντογιάννης, ο ευρωβουλευτής Θ. Σκυλακάκης κ.ά.

Newsroom ΔΟΛ