Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Τον Βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς γνώρισα την περασμένη εβδομάδα και μετά από την ολιγόλεπτη συνομιλία που είχα μαζί του κατάλαβα γιατί ο συγκεκριμένος πολιτικός χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από όλους τους πολιτικούς χώρους. Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη και το ενδιαφέρον του για πολλά ευρυτανικά θέματα, που με ερωτήσεις του έφτασαν στην Βουλή, τότε σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι η εκτίμηση στο πρόσωπό του είναι λογικότατη…

* Δεν ξέρω τι θα κάνει τελικά ο Τσιαμάκης και αν θα είναι τελικά υποψήφιος στον Δήμο Αγράφων, ξέρω όμως καλά ότι όποια κίνηση και να κάνει θα δημιουργήσει κατάσταση και μάλιστα πολύ μεγάλη.

* Συσπειρωμένο και πολύ δυναμικό ακούω ότι θα είναι το ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Καρφή. Πέρα του γεγονότος ότι στον Συνδυασμό του νυν Αντιδημάρχου θα συμμετάσχουν οι εν ενεργεία «πράσινοι» Δήμαρχοι, στο ψηφοδέλτιο θα μπουν και ονόματα που θα κάνουν αίσθηση, μόλις γίνει η επίσημη ανακοίνωση. Το σίγουρο είναι ότι στον Δήμο Καρπενησίου, η κατάσταση δείχνει να ισορροπείται και να πηγαίνουμε για ντέρμπυ που θα κριθεί στις λεπτομέρειες…

* Δεν είναι τίποτε οι «καμπάνες» που έπεσαν για το θέμα του παλιού ΚΤΕΛ, μπροστά σε αυτά που θα σκάσουν πολύ σύντομα για εν ενεργεία αυτοδιοικητικούς στο επόμενο χρονικό διάστημα. Μάλιστα λέγεται ότι θα δουν το φως της δημοσιότητας τέτοια συγκλονιστικά θέματα που θα κάνουν πολλούς να τρέχουν και να μην φτάνουν. Υπομονή και τα … καλύτερα έρχονται.

* Δεν βλέπω λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από την παύση λειτουργίας όλων των ΧΑΔΑ στο νομό. Η Περιφέρεια Στερεάς που έχει την συνολική ευθύνη, δεν κινείται όπως θα έπρεπε και επομένως … τίποτε.

* Την ετήσια γιορτή τσίπουρου θα διοργανώσουν και φέτος στην Δομνίστα Η γιορτή ξεκινά την Παρασκευή στις 22 και θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή 24 Οκτωβρίου. Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος και ο συνδιοργανωτής Σύλλογος υπόσχονται μια άψογη εκδήλωση που θα ικανοποιήσει όσους θα επισκεφτούν το ωραίο αυτό του τόπου μας.
* Την καθιερωμένη ετήσια γιορτή κάστανου θα διοργανώσει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου και ο Δήμος Κτημενίων. Με βάση την επιτυχία που σημείωσαν οι εκδηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια ανάλογη επιτυχία περιμένουμε από τους διοργανωτές και φέτος.

. * Στην Αιτ/νια περιόδευε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Κώστας Κοντογεώργος. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στο διάστημα της παραμονής του, ο Νομάρχης συναντήθηκε και με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αγρινίου και Βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Σταμάτη, με τον οποίο είχαν εγκάρδια συνομιλία και κουβέντιασαν για τις εκλογές και όχι μόνο.