Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Το μέλλον άρχισε!



Δύναμη προόδου, δύναμη αλλαγής, ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ για τον νέο Δήμο Καρπενησίου σηματοδοτεί η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη


ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ θα είναι το όνομα του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη στη μάχη των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης για τον νέο Δήμο Καρπενησίου. Ένα όνομα που στόχο έχει να τονίσει ότι η θεσμική αλλαγή που δημιούργησε τον νέο και διευρυμένο Δήμο Καρπενησίου μπορεί να είναι η αρχή μίας νέας εποχής που απαιτεί δυναμική στάση και νέες ιδέες σε κάθε επίπεδο.
Υπό αυτό το πρίσμα η ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ έρχεται να ταράξει τα νερά στις εκλογές της Ευρυτανίας με ανθρώπους που εκπροσωπούν τις νέες δυνάμεις που διαμορφώνονται στην κοινωνική και πολιτική ζωή της χώρα μας και επιθυμούν και επιδιώκουν την πρόοδο και την αλλαγή. Ένας συνδυασμός διαφορετικός που υπόσχεται να αποτελέσει
•δύναμη ανανέωσης στην πολιτική φιλοσοφία και νοοτροπία με ανθρώπους που ελεύθερα θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του τόπου τους και ζητούν την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών τους με ειλικρίνεια, πρόγραμμα και καθαρά λόγια.
•δύναμη ανανέωσης στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την ταυτότητά μας, τόσο τοπικά όσο και εθνικά δίνοντας περισσότερη σημασία στα πράγματα που μας ενώνουν, παρά στα πράγματα που μας χωρίζουν με αυτοπεποίθηση και εξωστρέφεια.
•δύναμη ανανέωσης για το νέο Δήμο Καρπενησίου με ένα πρόγραμμα δράσης ρεαλιστικό και σύγχρονο που προσβλέπει στην αξιοποίηση της ψηφιακής εποχής, της σύγχρονης σκέψης και των διαθέσιμων πόρων προς όφελος της ανάπτυξης της Ευρυτανίας.
Συμβολίζοντας αυτή την αισιοδοξία και την προοπτική ανάπτυξης, το σήμα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ απεικονίζει με όλα τα στοιχεία που το συνθέτουν τις αξίες του συνδυασμού. Τα χρώματά του είναι το μπλε και το πράσινο. Μπλε του καθαρού ουρανού, καθαρού όπως τα λόγια των ανθρώπων της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ, όπως ο ουρανός που σκεπάζει και ενώνει όλους τους Ευρυτάνες. Πράσινο, όπως τα καταπράσινα βουνά της Ευρυτανίας, συμβολίζοντας την ελπίδα και την αισιοδοξία με την οποία οφείλουμε να αντισταθούμε στην κρίση έχοντας ανοιχτό μυαλό και σύγχρονη φιλοσοφία.
Τα δύο χρώματα ενώνονται στην κορυφογραμμή που διαρκώς ανεβαίνει ψηλότερα συμβολίζοντας τον ιδιαίτερο τοπικό χαρακτήρα του νέου Δήμου Καρπενησίου και της Ευρυτανίας και τους υψηλούς στόχους που έχει θέσει η ομάδα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ για την ανάπτυξη του τόπου. Σαν γράφημα που απεικονίζει την αυξανόμενη πρόοδο, η κορυφογραμμή του σήματος φτάνει συμβολικά στη «μέγιστη τιμή» της όταν συναντά το όνομα του συνδυασμού, στις λέξεις «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ», στο μέλλον.
Με την ίδια πρωτοποριακή φιλοσοφία έχει σχεδιαστεί και η ιστοσελίδα της υποψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη www.dinamiananeosis.gr. Στην ιστοσελίδα μπορεί να βρει κανείς πληροφορίες για την περιοδεία του υποψηφίου, αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος και των υποψηφίων του συνδυασμού όταν ανακοινωθούν, καθώς και γενικές πληροφορίες για το νέο Δήμο Καρπενησίου σε έναν αναλυτικό χάρτη. Με άμεση ανανέωση, μοντέρνο σχεδιασμό και καινοτόμα στοιχεία όπως η ενσωμάτωση της σελίδας υποστηρικτών της υποψηφιότητας του Κώστα Μπακογιάννη στο facebook αλλά και η ευρύτερη αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων για πιο άμεση και προσωπική επικοινωνία με τον κόσμο, η ιστοσελίδα www.dinamiananeosis.gr έρχεται να αλλάξει το διαδικτυακό ύφος των φετινών εκλογών.
Στο νέο Δήμο Καρπενησίου, «το μέλλον άρχισε», όπως λέει το σύνθημα του συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ με τον Κώστα Μπακογιάννη να ηγείται μίας δυναμικής «ομάδας κορυφής» που έχει όραμα για το μέλλον του τόπου, αλλά κυρίως πρόγραμμα και βούληση στο παρόν για να κάνει αυτό το όραμα πραγματικότητα.
«Έχουμει ένα παράθυρο ευκαιρίας» είχε πει ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του. Ανοίγοντας αυτό το παράθυρο στο τόπο μας αντικρίζει κανείς την εικόνα που αναπαριστά το σήμα της ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ. Μία εικόνα που του δίνει δύναμη να αγωνιστεί για ένα μέλλον που δεν είναι αόρατο και μακρινό αλλά εφικτό και κοντινό. Το μέλλον άρχισε!