Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Γρανίτσα, 03/08/2011


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ



Προς
1. Βουλευτή Ευρυτανίας

2. Περιφερειάρχη Στ. Ελλάδας 3. Αντιπεριφερειάρχη Νομού Ευρ/νίας

4. Δ/τη του Νοσοκομείου Λαμίας

5. Νοσοκομείο Καρπενησίου

6. Κέντρο Υγείας Δυτ. Φραγκίστας

7. Δήμαρχο Αγράφων



Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ένα περιστατικό που συνέβη την Κυριακή 31/7/2011 στην Τοπική Κοινότητα Γρανίτσας Ευρυτανίας του Δήμου Αγράφων.

Κάτοικος από κοντινό χωριό (απόσταση περίπου 25 χλμ) έφτασε στη Γρανίτσα όπου υπάρχει αγροτικό ιατρείο για επείγον περιστατικό. Ωστόσο, Το ιατρείο ήταν κλειστό, όπως επίσης και τα κοντινά ιατρεία της Βαλαώρας και του Ραπτοπούλου, τα οποία εξυπηρετούν περίπου 3000 άτομα της περιοχής. Ο εφημερεύον ιατρός βρισκόταν στο Κέντρο Υγείας της Δυτικής Φραγκίστας.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι τρία (3) ιατρεία με τέσσερις (4) αγροτικούς ιατρούς που εξυπηρετούν δύο (2) Δημοτικές ενότητες δεν εφημέρευαν όλο το Σαββατοκύριακο καθώς και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όπως πληροφορηθήκαμε και σε συνδυασμό με το ορεινό δίκτυο αλλά και τις αποστάσεις των Τοπικών Κοινοτήτων από το Κέντρο Υγείας της Δυτικής Φραγκίστας που φτάνουν και την μιάμιση (1:30) ώρα, προκαλείται αφάνταστη ταλαιπωρία, επιπλέον έξοδα μετακίνησης και καθυστέρηση παροχής ιατρικής βοήθειας με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος της σωματικής υγείας των κατοίκων.

Κατανοούμαι το δύσκολο έργο των ιατρών, πόσο μάλλον στις σημερινές συγκυρίες που ταλανίζουν την χώρα μας. Παρόλα αυτά, είναι αδικαιολόγητο να μην εφημερεύει ιατρός στις δυσπρόσιτες περιοχές της Δυτικής Ευρυτανίας, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο όπου ο πληθυσμός της περιοχής διπλασιάζεται.

Ζητάμε από όλους του αρμόδιους φορείς να λάβουν υπόψη τους το ανωτέρω πρόβλημα και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.



Ο Πρόεδρος

Μπαλτάς Αθανάσιος

Ο Γεν. Γραμματέας

Κοτρώνας Κωνσταντίνος