Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Ο Ηλ. Καρανίκας στη Κυβέρνηση

Μάλλον επιβεβαιώνονται τα τελευταία δημοσιεύματα μεγάλων μέσων ενημέρωσης, της Αθήνας που κάνουν λόγο για επικείμενη συμμετοχή του Ηλία Καρανίκα σε περίοπτη θέση στο κυβερνητικό επιτελείο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, στην κυβέρνηση προγραμματίζεται να τοποθετηθεί πολύ σύντομα, ως Υφυπουργός, στο υπουργείο Μεταφορών ή Υγείας ο Βουλευτής Ευρυτανίας, ο οποίος μάλιστα αναφέρεται και ως φαβορί για τις θέσεις αυτές.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου, έχει εκτιμήσει την μέχρι τώρα παρουσία και προσφορά του κ. Ηλία Καρανίκα και γι΄ αυτό στην πρώτη διορθωτική κυβερνητική κίνηση θα τον συμπεριλάβει στην Κυβέρνηση.
Ο Γιατρός μπορεί να μην έχει κυβερνητική πείρα, ωστόσο όμως η μέχρι τώρα διαδρομή του στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, έχει πείσει τον Πρωθυπουργό να αξιοποιήσει τον κ. Καρανίκα και από μια κυβερνητική θέση καθότι πιστεύει ότι μπορεί να προσφέρει σημαντικό έργο και από αυτό το πόστο. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο τελευταίος και μοναδικός Βουλευτής που υπουργοποιήθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ στην Ευρυτανία, ήταν ο Κώστας Τσιγαρίδας, που διατέλεσε Υφυπουργός Γεωργίας.
Δεν αποκλείεται να έχουμε για το θέμα αυτό εξελίξεις μετά τον 15Αυγουστο, παρότι κάποιοι έγκυροι κύκλοι αναφέρουν ότι στην υπουργοποίηση Καρανίκα και ενός ακόμη Βουλευτή, που μάλλον θα αναλάβει θέση Υφυπουργό στο Οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, ο κ. Παπανδρέου θα προχωρήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου.