Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Θετικές εξελίξεις στα θέματα της Υγείας στην Ευρυτανία Κανένα πρόβλημα με το Κέντρο Υγείας Φραγκίστας, παραμένει ανεξάρτητο το Νοσοκομείο Καρπενησίου, ενώ σε καλό δρόμο βρίσκονται οι προσπάθειες για μόνιμη λειτουργία του Μαστογράφου και του Αξονικού Τομογράφου

Την δέσμευσή του ότι το Νοσοκομείο Καρπενησίου δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί παρά τις όποιες αλλαγές θα έχουμε στον χώρο της Υγείας εξέφρασε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Πέτρος Τομάρας κατά την επίσκεψή του στο Καρπενήσι.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο και στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Βασίλης Καραμπάς, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος του Γηροκομείου κ. Γιώργος Αθανασιάς, Διευθυντής του Ακτινολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καρπενησίου, ο κ. Κ. Τσιρώνης, το μέλος του Δ.Σ. κ. Θωμάς Μπόνιας και ο υποδιοικητής Δημήτρης Καρατσίκης, ο κ. Τομαράς διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες σε αυτή ότι το Νοσοκομείο Καρπενησίου θα παραμείνει ανεξάρτητο και θα έχει υποδιοικητή και συμβούλιο. Έτσι μετά από τις δηλώσεις – δεσμεύσεις του κ. Τομαρά  και με βάση το γεγονός της επέκτασης του νοσοκομείου με νέα πτέρυγα, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 2,1 εκατ. Ευρώ, μπορούμε να πούμε ότι οι εξελίξεις για το Νοσοκομείο Καρπενησίου είναι πολύ θετικές.
Προσπάθεια για
μόνιμη λειτουργία
    του μαστογράφου    
 Από την άλλη πλευρά σε καλό δρόμο βρίσκεται και το θέμα της μόνιμης λειτουργίας του Μστογράφου όπως δήλωσε ο κ. Τομαράς καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λειτουργήσει μόνιμα ο μαστογράφος στο Καρπενήσι, ο οποίος υπολειτουργεί με χειριστή που μεταφέρεται από το Κ.Υ. Μακρακώμης, αφού δεν υπάρχει μόνιμος υπάλληλος ενώ καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας είναι να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία του.
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΤΟΥ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ 
Για το μείζον θέμα που προέκυψε με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Φραγκίστας, για το οποίο ο Ε.Π. έδωσε τον δικό του ξεχωριστό αγώνα, ο κ. Τομαράς, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τα αποκλειστικά ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, τόνισε ότι θα παραμείνει ως έχει και θα γίνου προσπάθειες έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν με πρόγραμμα τα προβλήματα που υπάρχουν με κυριότερο αυτό με την πρόσληψη ιατρών και Νοσηλευτών.
Εδώ βέβαια θα πρέπει να τονιστεί ότι η δέσμευση του Υπουργού Υγείας στον Ηλία Καρανίκα, ότι το Κέντρο Υγείας δεν θα «πειραχτεί» έγινε πράξη.  
Ακόμη κατά την διάρκεια της σημαντικής αυτής σύσκεψης από τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, κ. Βασίλη Καραμπά τέθηκε το αίτημα η έδρα της κεντρικής διοίκησης των Ιδρυμάτων Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας να είναι στο Καρπενήσι, ένα αίτημα που υποστηρίζεται δυναμικά τόσο από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Γιώργο Αθανασιά όσο από τον βουλευτή Ευρυτανίας Ηλία Καρανίκα.
Τέλος να αναφερθεί ότι ο κ. Τομαράς κατά την επίσκεψή του στο Καρπενήσι είχε και ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο.