Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ...

Αγαπητοί συνδημότες, με αφορμή την από 10/08/2011 δημοσίευση του πρώην δημάρχου Αγράφων Κύριο Χρήστο Μπούρα και στην προσπάθεια που κάνει με αυτά που δήλωσε για την αποκατάσταση της αλήθειας για τον πρώην Δήμο Αγράφων θα ήθελα ως Δημοτικός Σύμβουλος του σημερινού Δήμου Αγράφων να σας ενημερώσω ότι τα όσα ειπώθηκαν στην παραπάνω συνέντευξη είναι βάσιμα και να συμπληρώσω μερικά στοιχεία που και εγώ από την πλευρά μου γνωρίζω:

1) Ο Κύριος Τάτσης φρόντισε στους άλλους Δήμους, όπως και στον πρώην Δήμο Αγράφων να δίνει τα χρέη και μέσα σε αυτά να περιλαμβάνει και οφειλές από ΟΠΠΑΧ, ΘΗΣΕΑΣ, ΠΕΠ ενώ για τον Δήμο Απεραντίων που τυγχάνει να ήταν αυτός Δήμαρχος να ξεχνάει να ανακοινώσει αυτά τα αποτελέσματα που στο σύνολο τους είναι  1.419.635 ευρώ.
2) Σε συμβούλιο που είχαμε πριν 2 μήνες ανέφερα στον Κύριο Τάτση παράπονα συνδημοτών για χρήματα που τους οφείλει  ο Δήμος Απεραντίων και δεν εμφανίζονται στην παράδοση στο Νέο Δήμο Αγράφων. Ο Κύριος Τάτσης όμως μου απάντησε ότι δεν χρωστάει τίποτα (η παραπάνω συζήτηση είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά). Καλώ τους δημότες που είναι να λαμβάνουν χρήματα από τον Δήμο Απεραντίων να κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες γιατί φοβάμαι ότι στο τέλος θα χάσουν τα χρήματα τους. Επίσης, τους δηλώνω ότι θα είμαι συμπαραστάτης τους στην όποια νόμιμη διαδικασία ακολουθήσουν για να πάρουν νόμιμα χρήματα από τον Δήμο Αγράφων.
3) Πρέπει να θυμίσουμε σε όλους ότι ο Δήμος Απεραντίων αν τον Οκτώβριο ως αντιπολίτευση με επικεφαλή τον Κύριο Καρδαμπίκη δεν αντιδρούσαμε και δεν κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες να μην χρεώσουμε τον Δήμο Απεραντίων   με το ποσό του 1.500.000 ευρώ που με επανειλημμένα συμβούλια ο Κύριος Τάτσης προσπάθησε να δανειστεί από το Παρακαταθηκών Και Δανείων, σήμερα ο Δήμος Απεραντίων θα χρωστούσε πιο πολλά και από τον Δήμο Ασπροποτάμου και από τον πρώην Δήμο Αγράφων. Βέβαια 1.500.000 ευρώ είναι δελεαστικό ποσό γι' αυτό και ο Κύριος Τάτσης συνεχίζει να προσπαθεί να πάρει το παραπάνω ποσό και να επιβαρύνει τον Δήμο Αγράφων και με άλλα χρέη που στο μέλλον θα κινδυνεύει και η ίδια η λειτουργία του Δήμου. Ευτυχώς αυτή την φορά η παρέμβαση του Κυρίου Μπαμπαλή βρήκε ανταπόκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας καθώς η υπ' αριθμόν 71/2011 απόφαση που είχε παρθεί κατά πλειοψηφία στο συμβούλιο του Ιουλίου απορρίφθηκε.
Τέλος, χαίρομαι που σιγά - σιγά παράγοντες του τόπου μας που ασχοληθήκανε με την τοπική αυτοδιοίκηση αρχίζουν να γνωρίζουν πραγματικά τον άνθρωπο που στήριξαν και έχουν το θάρρος να κάνουν πέρα την φιλία και να ομολογούν την αλήθεια.

Ο Δ.Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ,
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ.