Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Γιώργος Γεωργίου ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ: «Η συμμετοχή μου με την Ανόρθωση στο Champion League είναι από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα μου»

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την εφημερίδα μας να φιλοξενεί συνέντευξη ενός εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που ανέδειξε το ευρυτανικό ποδόσφαιρο και δη του Γιώργου Γεωργίου, ενός ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε σε μεγάλες ομάδες της χώρας μας, για 2 και πλέον χρόνια με την ομάδα της Ανόρθωσης στην Κύπρο ενώ τώρα αποτελεί ένα από τα βασικότερα στελέχη του ΟΦΗ, που φέτος θα αγωνίζεται και πάλι στην Α΄ Εθνική.



Ο Γιώργος Γεωργίου, που ως γνωστόν κατάγεται από το Κερασοχώρι, στην συνέντευξή του που παραχώρησε στον συνεργάτη μας Νίκο Μαρούλη, μιλάει για την προετοιμασία του ΟΦΗ στο Καρπενήσι, για τον Προπονητή του Νίκο Αναστόπουλο, για τους στόχους του ΟΦΗ την νέα αγωνιστική περίοδο, για το πέρασμά του από την Ανόρθωση και την συμμετοχή του στο Champion League και φυσικά για τα συμβαίνοντα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, το τελευταίο διάστημα.


Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα στην συνέντευξη που παραχώρησε στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, ο ευγενέστατος αυτός αθλητής και ο υπέροχος χαρακτήρας που ακούει στο όνομα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, που δικαιολογημένα για όλους τους Ευρυτάνες θεωρείτε ως ο πρεσβευτής του ευρυτανικού ποδοσφαίρου στην χώρα μας και όχι μόνο.

Πως πήγε η προετοιμασία του ΟΦΗ στο Καρπενήσι;


Λόγω των play off η ομάδα ήρθε λίγο καθυστερημένα στο Καρπενήσι για να πραγματοποιήσει την προετοιμασία της. Συνεχίζουμε κανονικά την προετοιμασία μας και θέλουμε να είναι η ομάδα έτοιμη στους τελικούς. Γίνεται πολύ καλή δουλειά, οι συνθήκες εδώ είναι οι πιο κατάλληλες και ευελπιστούμε να έχουμε καλά αποτελέσματα.

Τελικά τα καταφέρατε και ο ΟΦΗ επέστρεψε στα σαλόνια της Α’ Εθνικής; Πόσο δύσκολη ήταν η προσπάθειά σας και ποιος ο ρόλος του προπονητή στην επιτυχία αυτή;

Φέτος η ομάδα πέρασε πολλά, πήγαμε στα play off, δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι όσο θα έπρεπε, αλλά τελικά η ομάδα κατάφερε και στάθηκε αρκετά σοβαρή, λόγω των συνθηκών. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό το ότι πήραμε το εισιτήριο για την άνοδο. Όλοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, όπως έπαιξε και ο προπονητής μας, ο οποίος κρατούσε ενωμένη την ομάδα, μας τόνιζε στοιχεία τα οποία έπρεπε να αλλάξουν για να κάνουμε καλύτερη την ομάδα και η πείρα και η εμπειρία του μας βοήθησε στον αγώνα με την Λειβαδιά, όπου ήταν και ο καθοριστικός παράγοντας για την άνοδο της ομάδας.

Πιστεύεις ότι ο ΟΦΗ θα καταφέρει να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία και να έχει μια καλεί πορεία;

Είναι μια δύσκολη περίοδος για μας γιατί σε μικρό χρονικό διάστημα θα πρέπει να φτιαχτεί η ομάδα και να γίνει ανταγωνιστική. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πάμε καλά. Αυτό που ζητάμε και γι’ αυτό που προετοιμαζόμαστε είναι να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και θα προσελκύει κόσμο στο γήπεδο.

Ωστόσο στην ομάδα υπάρχουν προβλήματα διοικητικά που μπορεί να σας επηρεάσουν;

Η ομάδα έχει περάσει πολλά. Σιγά σιγά μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους. Από εδώ και πέρα θα υπάρξει μια ηρεμία, αφού η ομάδα ανέβηκε κατηγορία, θα λυθούν πολλά προβλήματα και θα βρει το δρόμος της αφού είναι υγιής, έχει πολύ κόσμο και είναι μια από της καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα.

Τι σημαίνει για σένα να παίζεις ποδόσφαιρο σ’ ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της Ελλάδας; Νιώθεις ότι στον ΟΦΗ είστε σε μια ομάδα όπου η προσέγγιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν είναι διαφορετική;

Η επιλογή μου, φεύγοντας από την Κύπρο, ήταν να πάω στον ΟΦΗ σε μια ομάδα με τόση μεγάλη ιστορία. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ποιος ήταν προπονητής στην ομάδα. Ο κ. Αναστόπουλος είναι ένας αξιόλογος προπονητής και ένας υπέροχος άνθρωπος. Θεώρησα ότι έκανα μια πάρα πολύ καλή επιλογή να πάω στον ΟΦΗ και νομίζω ότι είναι ευχής έργο να αγωνίζομαι και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στην ομάδα για να πραγματοποιήσει και τους στόχους της την νέα χρονιά.

Τι αποκόμισες από το πέρασμα στην Ανόρθωση, που είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Κύπρου;

Αγωνίστηκα εκεί για 2,5 χρόνια, έζησα καταπληκτικές στιγμές, σίγουρα όμως η συμμετοχή μου με την Ανόρθωση στο Champion League είναι από τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα μου. Το πρωτάθλημα στη Κύπρο είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό, η ομάδα πρωταγωνιστούσε και ήταν κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Έχω πάρει πολλές εμπειρίες από αυτή την ομάδα και σίγουρα ήταν ένα ωραίο πέρασμα για την καριέρα μου.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ ελληνικού και κυπριακού πρωταθλήματος;

Υπάρχουν διαφορές. Ο ανταγωνισμός είναι μεταξύ 5-6 ομάδων και αυτές φέρνουν ποιοτικούς παίχτες και είναι αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και δεν είναι καθόλου εύκολο. Πολλές ομάδες διεκδικούν θέση στο Champion League και αυτό δείχνει ότι το κυπριακό ποδόσφαιρο έχει ανέβει αρκετά.

Ένα σχόλιο για όσο συνέβησαν φέτος στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όλα αυτά που έγιναν ήταν αναπάντεχα. Οι συνθήκες που αγωνιζόμασταν δεν ήταν και οι καλύτερες. Θεωρώ πως πρέπει να μπει ένα τέλος. Το ποδόσφαιρο να παίζεται μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό.

Ποια η γνώμη σας για το ευρυτανικό ποδόσφαιρο;

Θέλω να πιστεύω ότι θα γίνει κάτι καλό και στην Ευρυτανία. Μακάρι να υπάρξουν κάποιοι άνθρωποι που θα ασχοληθούν πραγματικά με το τοπικό ποδόσφαιρο και να επενδύσουν σε νέα πρόσωπα. Υπάρχει το αθλητικό κέντρο που είναι ένα στολίδι για το τόπο μας. Φέτος ήρθαν 7 ομάδες από Α’ Εθνική κι αυτό είναι ένα κίνητρο για τους νέους μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να μείνουν μακριά από τις καταχρήσεις.

Τι υπάρχει στο μυαλό του Γιώργου Γεωργίου όταν κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια; Θα ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο ή με κάτι διαφορετικό;

Από τα 15 μου χρόνια ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο επαγγελματικά. Θα είναι δύσκολο να ασχοληθώ με κάτι άλλο. Σίγουρα θα ασχοληθώ με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο, αλλά θα δείξει από ποιο πόστο. Θα είναι ευχής έργο να μπορέσω κάποτε να γυρίσω στον τόπο μου και να προσφέρω στον τοπικό αθλητισμό και να βοηθήσω από την πλευρά μου τα νέα παιδιά.

Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά;

Να βάζουν στόχους και να ξέρουν ότι με πολλή δουλειά μπορούν να καταφέρουν τα πάντα.