Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού η ετήσια εκδήλωση στον Άγιο Γεώργιο

Και φέτος, όπως κάθε χρόνο, την επόμενη μέρα της Παναγίας, μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου, ανταμώθηκαν στην πλατεία του χωριού, στην πανέμορφη αυτή τοποθεσία, στον λεγόμενο εξώστη με θέα την λίμνη Κρεμαστών και την φωταγωγημένη Γέφυρα της Επισκοπής, για να γλεντήσουν και να γιορτάσουν όλοι μαζί. Για άλλη μια χρονιά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ο Καθηγητής Γιώργος Καραντζούνης, ένας άνθρωπος, και το τονίζουμε για πολλοστή φορά, που έχει προσφέρει σημαντικό πολιτισμικό έργο στην τοπική κοινωνία, και το Δ.Σ, διοργάνωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την καθιερωμένη καλοκαιριάτικη αυτή εκδήλωση, που στέφθηκε και φέτος με απόλυτη επιτυχία.


Ο κ. Καραντζούνης αφού καλωσόρισε τους επισήμους και τον κόσμο και τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα του χωριού και ιδιαιτέρως στο πρόβλημα που ταλανίζει το τελευταίο διάστημα το χωριό και δεν είναι άλλο από την κατάργηση των δρομολογίων του ΚΤΕΛ.

Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Δημήτρης Τάτσης απαντώντας στα αιτήματα του Προέδρου, τόνισε πως θα δοθεί λύση για το θέμα του ΚΤΕΛ με ιδία μέσα, ενώ όσον αφορά τη λίμνη αναφέρθηκε στην απόφαση που πήρε προ ημερών το ΔΣ, σύμφωνα με την οποία θα ξεκινήσει ένας δικαστικός αγώνας εναντίον της ΔΕΗ, διεκδικώντας τα αντισταθμιστικά οφέλη, κάτι το οποίο έπρεπε να πράξουν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης αυτής ήταν για ακόμη μια χρονιά, η συμμετοχή των νέων, όχι μόνο του Αγ. Γεωργίου, αλλά και των γύρω χωριών, που συμμετείχαν ενεργά σε ένα κυριολεκτικά υπέροχο καλοκαιρινό γλέντι που κράτησε υπό το ημίφως της σελήνης μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Δημήτρης Τάτσης, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων Νίκος Φούκας και Θύμιος Μιχόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βάσω Φεγγούλη, Κλεάνθη Φουρλίγκα και Πάνος Γκορόγιας, ο πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας κ. Θωμάς Μπόνιας, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων Παλαιοχωρίου Κώστας Κοντοβάς και Επισκοπής Δημήτρης Καραντζούνης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατ. Φραγκίστας Κώστας Κουτσούμπας, η εκπρόσωπος της ΟΕΣ Μαρία Παπαδοπούλου, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Φραγκίστας Ειρήνη Φλέγκα, καθώς και εκπρόσωποι άλλων Συλλόγων.