Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ Π.Ε.Α.Ε.Α. – Δ.Σ.Ε. Καταγγελία για τον αποκλεισμό του ΚΚΕ από το Δ.Σ. του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης των Κορυσχάδων

Με μεγάλη αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε ότι οι εκπρόσωποι των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ. – ΔΗ.ΣΥ. και οι λεγόμενοι «ανεξάρτητοι», στο δημοτικό συμβούλιο του Καρπενησίου, απέκλεισαν ξεδιάντροπα από το Δ.Σ. του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης των Κορυσχάδων το Κ.Κ.Ε., το κόμμα που ίδρυσε, οργάνωσε και αιμοδότησε τον εθνικό απελευθερωτικό αγώνα μέσα από τις γραμμές των θρυλικών οργανώσεων Ε.Α.Μ. – Ε.Λ.Α.Σ. – Ε.Π.Ο.Ν., και οι αγωνιστές του ήταν εκείνοι που συγκάλεσαν την Εθνοσυνέλευση τον Μάη του 1944.

Επομένως αυτός ο αποκλεισμός ισούται με ωμή παραχάραξη της ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης, οι χρυσές σελίδες της οποίας γράφτηκαν με την καθοδήγηση του ΚΚΕ και με το αίμα κυρίως των Κομμουνιστών, Επονιτών και άλλων Λαϊκών αγωνιστών.
Οι εκπρόσωποι όμως αυτών των κομμάτων με αυτή την πράξη τους δείχνουν και την εμπάθεια που έχουν απέναντι στο ΚΚΕ και την Εαμική Εθνική Αντίσταση, γι’ αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαστρεβλώσουν την ιστορία και να αποκρύψουν από τις νεότερες την ηρωική, ανιδιοτελή και πρωταγωνιστική πορεία του ΚΚΕ με βαρύ φόρο αίματος, στον αγώνα για την απελευθέρωση της χώρας μας από τους ξένους φασίστες κατακτητές.
Απαιτούμε από τον δήθεν υπερκομματικό δήμαρχο, που διαλαλούσε ότι είναι έτοιμος να δώσει την θέση του προέδρου του Μουσείου στο ΚΚΕ, να καταλάβει ότι δεν είναι χωράφι του το Μουσείο, να ανασχηματίσει το Δ.Σ. με συμμετοχή εκπροσώπων του Κ.Κ.Ε., διαφορετικά θα τον ακολουθεί για πάντα το βαρύ στίγμα του αντικομμουνιστή και εμπαθή διαστρεβλωτή της ιστορίας.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΝΤΖΙΛΩΝΗΣ                              
 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΦΩΤΟΥ