Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Επίκεντρο ο τουρισμός - Ο Δήμαρχος Καρπενησίου στο Λονδίνο για το World Travel Marke

Στα πλαίσια αυτού του γεγονότος, ο Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κυρίου Παύλου Γερουλάνου, με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ.  
Δεδομένης της προτίμησης που δείχνουν στο Δήμο Καρπενησίου οι Ισραηλινοί, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις υποδομές αλλά και τις δραστηριότητες που προσφέρει ο Δήμος στους επισκέπτες. Συζητήθηκαν ακόμη, τρόποι για περεταίρω προώθηση και τουριστική προβολή του Δήμου στην εν λόγω χώρα.

Με κεντρικό σύνθημα «Καρπενήσι: Αυθεντικός Τρόπος Ζωής», ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Κώστας Μπακογιάννης, στα πλαίσια του World Travel Market, έκανε μια σημαντική προσπάθεια να πείσει τη ξένη αγορά ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά της Ελλάδας.


Ο κ. Μπακογιάννης από τις 6 έως και τις 9 Νοεμβρίου 2011 βρέθηκε στο Λονδίνο για το World Travel Market, μία από τις σημαντικότερες διεθνείς διοργανώσεις στον τομέα του τουρισμού.

Για τέσσερεις ημέρες παρουσιάστηκαν τουριστικοί προορισμοί από όλο τον κόσμο, υπηρεσίες, υποδομές και προτάσεις εναλλακτικού τουρισμού.

Στα πλαίσια αυτού του γεγονότος, ο Δήμαρχος συναντήθηκε, παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κυρίου Παύλου Γερουλάνου, με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ.

Δεδομένης της προτίμησης που δείχνουν στο Δήμο Καρπενησίου οι Ισραηλινοί, η συζήτηση επικεντρώθηκε στις υποδομές αλλά και τις δραστηριότητες που προσφέρει ο Δήμος στους επισκέπτες. Συζητήθηκαν ακόμη, τρόποι για περεταίρω προώθηση και τουριστική προβολή του Δήμου στην εν λόγω χώρα.

Επιπλέον, ο Δήμαρχος πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις με ξένα ταξιδιωτικά πρακτορεία, ενώ τόσο ο ίδιος όσο και ο Υπουργός παρουσίασαν το Δήμο Καρπενησίου ως παράδειγμα για την προώθηση της ορεινής πλευράς της Ελλάδας.

Για την προσέλκυση τουριστών από το εξωτερικό, έπαιξε μεγάλο ρόλο και η πραγματοποίηση πτήσεων χαμηλού κόστους από και προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου στο Βόλο, γεγονός που αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια όλων των επαφών που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος.

Ακόμη, με αφορμή το ταξίδι αυτό, σχεδιάστηκε ένα εύχρηστο φυλλάδιο στην αγγλική γλώσσα, που δίνει εν συντομία το στίγμα του Δήμου Καρπενησίου, αναφέροντας βασικές πληροφορίες για το πώς θα φτάσει κανείς στο Δήμο, τί θα επισκεφτεί, τί εμπειρίες θα βιώσει κτλ, συνοδευόμενο από πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Το Καρπενήσι είναι ένα καλά κρυμμένο μυστικό της Ευρώπης και με το ταξίδι του αυτό ο κ. Μπακογιάννης προκάλεσε και προσκάλεσε τους Ευρωπαίους να το ανακαλύψουν.

Να ανακαλύψουν το άγριο και περήφανο, μυθικό και φιλικό Καρπενήσι, ούτως ώστε να γνωρίσουν τα σπάνια σε ομορφιά τοπία του, τα ήθη και έθιμα του, να απολαύσουν τη ζεστή φιλοξενία του και πάνω απ 'όλα να ξαναβρούν τον αυθεντικό τρόπο ζωής.

Ο Δήμαρχος δήλωσε: “Η τουριστική προβολή του Δήμου μας απαιτεί συστηματική δουλειά. Η ξένη αγορά είναι μια δύσκολη υπόθεση, αλλά θεωρώ ότι τόσο το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου που βρίσκεται σχετικά κοντά στο Δήμο μας και στο οποίο προσγειώνονται πτήσεις χαμηλού κόστους, όσο και το νέο σχέδιο τουριστικής προβολής που σταδιακά υλοποιείται θα αποφέρουν σημαντικά αποτελέσματα. Ο Δήμος μας έχει πολλές δυνατότητες και είναι στο χέρι μας να τις αξιοποιήσουμε όλοι μαζί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου, οι προσπάθειες τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και όλων των συμπατριωτών μας που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, θα αποδώσουν καρπούς”.