Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Ποταμιά -Φραγκίστα 2-1 Μεγάλη νίκη με ανατροπή

Τους τρεις βαθμούς της νίκης έστω και δύσκολα πήρε η Ποταμιά επικρατώντας της Φραγκίστας με σκορ 2-1. Το συγκρότημα του Σπύρου Κολόκα, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, μετά από μεγάλη προσπάθεια στην επανάληψη, κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πανηγυρίσει μια πολύ σπουδαία νίκη, για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. 
Έτσι η Ποταμιά με την 2η συνεχή νίκη της στο πρωτάθλημα ανέβηκε στην 6η θέση με 12 βαθμούς. Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ο Ντίνος Γιαννόπουλος που πέτυχε και τα δυο γκολ της ομάδας του, ενώ είχε και εξαιρετική παρουσία σε όλο τον αγώνα.
Από την άλλη μεριά η Φραγκίστα, που βρίσκεται στην 8η θέση με 9 βαθμούς, παρουσιάστηκε αρκετά καλή στο πρώτο ημίχρονο, όπου και προηγήθηκε στο σκορ με το γκολ του Τ. Γούλα. Στην επανάληψη η κατάσταση άλλαξε, με τους γηπεδούχους να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο και στο τέλος απόλυτα δίκαια να πανηγυρίζουν μια πολύ μεγάλη νίκη.
Την επόμενη αγωνιστική η Ποταμιά αγωνίζεται εκτός έδρας στο Ραπτόπουλο και η Φραγκίστα υποδέχεται την Κρέντη.
ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
Α΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις

13΄: Ο Γούλας εκμεταλλεύτηκε ασυνεννοησία των αμυντικών της Ποταμιάς, πρόλαβε την έξοδο του Χατζιράι και με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ της Ποταμιάς και άνοιξε το σκορ (0-1).
19΄: Ωραίο αριστερό μονοκόμματο σουτ του Μπισμπίκη Ι. λίγο έξω από την περιοχή έδιωξε όμορφα ο Χατζιράι στην δεξιά του γωνία.
20΄: Πάσα του Ζήκα στον Γούλα, το δυνατό σουτ του οποίου ελάχιστα έξω από την περιοχή έδιωξε στην δεξιά του γωνία ο πορτιέρο των γηπεδούχων.
30΄: Ο Μπισμπίκης εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας, μπήκε στην περιοχή από πολύ πλάγια θέση, έκανε ένα ωραίο έξυπνο σουτ, το οποίο κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού κάθετου δοκαριού της Ποταμιάς και έφυγε άουτ.
31΄: Ο Κουτούμπας σε μια αναταραχή της αντίπαλης άμυνας, κέρδισε την κεφαλιά, η οποία κατέληξε λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σάλτη.
40΄: Μακρινό σουτ του Ζήκα, που προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Χατζιράι, με τον τελευταίο να διώχνει πολύ ωραία σε κόρνερ.
Β΄ μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
61΄: Δυνατό σουτ του Γιαννακόπουλου λίγο έξω από την περιοχή μπλόκαρε ωραία στην αριστερή του γωνία ο πορτιέρο της Φραγκίστας.
63΄: Ατομική προσπάθεια του Γιαννακόπουλου από δεξιά, παράλληλη σέντρα για τον Γιαννόπουλο, το πλασέ του οποίου έδιωξε στην δεξιά του γωνία ο Σάλτης.
65΄: Ανατροπή του Γιαννόπουλου από τον Περούλα και πέναλτι για τους γηπεδούχους. Εκτέλεσε εύστοχα ο Γιαννόπουλος στην δεξιά γωνία του Σάλτη (1-1).
68΄: Λάθος εκτίμηση του Χατζιράι, ο Γούλας επωφελήθηκε, προσπάθησε να σουτάρει από πλάγια αριστερά, αλλά ο Κατής ανέκοψε σωτήρια σε κόρνερ με προβολή.
75΄: Μακρινή μπαλιά ακριβείας του Ζαγκότση στον Γιαννακόπουλο, ο οποίος σε θέση βολής απέναντι από τον Σάλτη πλάσαρε, με τον τελευταίο να αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία.
77΄: Εκτέλεση φάουλ από μακριά του Ζαγκότση, ο Γιαννόπουλος μέσα στην περιοχή με γυριστή έξυπνη κεφαλιά έστειλε στην μπάλα στην αριστερή γωνία του Σάλτη(2-1).
Συνθέσεις ομάδων
Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας): Χατζιράι, Μπούρας Σ., Μπούρας Α., Κατής, Κοσμάς(46΄ Σαπούνης), Ζαγκότσης Γ., Γιαννακόπουλος(90΄ Καλτσής), Μαντζιούτας Κ., Κουτούμπας, Γιαννόπουλος, Σφακιανάκης(70΄ Μπίκας)
Φραγκίστα (Βασίλης Παπαδήμος): Σάλτης Χ., Μακρής, Γερονίκος Π., Περούλας Γ., Καζάκος Γ., Λαθύρης, Μπισμπίκης Ι., Κατσαδούρος Κ., Γούλας Τ., Ζήκας, Καζάκος Π.(84΄ Σάλτης Α.)
Διαιτητής: Χριστόφορος Χατζηθεοδώρου(ΣΔΠ Φθιώτιδας) 1ος Βοηθός: Νεκτάριος Χρυσαφόπουλος(ΣΔΠ Ευρυτανίας) 2ος Βοηθός: Κώστας Νικολάου(ΣΔΠ Ευρυτανίας)