Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη Κώστα Μπακογιάννη στο Ίδρυμα ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ στην Αν. Φραγκίστα

Την ιστορική Ανατ. Φραγκίστα και πιο συγκεκριμένα το Ίδρυμα «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ» επισκέφτηκε την περασμένη Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011, ο Δήμαρχος Καρπενησίου. Ο Κ. Μπακογιάννης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο και στενό συνεργάτη του Ανατολικοφραγκιστιανό Νίκο Σουλιώτη, έφτασαν στην γενέτειρα του αειμνήστου Πρωθυπουργού της Ελλάδας,
γύρω στο μεσημέρι, όπου τους υποδέχτηκε ο Πρόεδρος και ψυχή του Ιδρύματος Κώστας Κωστόπουλος.
Στην συνέχεια οι κ.κ. Μπακογιάννης και Σουλιώτης, ξεναγήθηκαν από τον κ. Κωστόπουλο, τόσο στο υπέροχο Λαογραφικό Μουσείο που συστεγάζεται στο ίδρυμα, όσο και στο πάνω όροφο του κτιρίου όπου βρίσκεται ο κυρίως χώρος του Ιδρύματος καθώς και η μεγάλη βιβλιοθήκη.
Στην συνέχεια και πάντα μέσα στα πλαίσια της Αβραμιαίας φιλοξενίας που χαρακτηρίζει την Ανατ. Φραγκίστα, ο κ. Κωστόπουλος, προσέφερε κέρασμα στους επισκέπτες.
Ο κ. Μπακογιάννης, έμεινε ενθουσιασμένος από τα όσα είδε, μα πάνω απ΄ όλα εντυπωσιάστηκε από την τάξη και την εν γένει κατάσταση του Ιδρύματος.
Από την πλευρά του ο κ. Κωστόπουλος ενημέρωσε με κάθε λεπτομέρεια τον Δήμαρχο Καρπενησίου για το παρόν και το μέλλον του Ιδρύματος και ζήτησε την συνδρομή και την στήριξη του κ. Μπακογιάννη, έτσι ώστε το ίδρυμα να μπορέσει να σταθεί όρθιο στους δύσκολους καιρούς που περνάμε αλλά και να προσφέρει στην ιστορία και στα πολιτισμικά στου τόπου μας
Σύμφωνα με πληροφορίες  κ. Μπακογιάννης δεσμεύτηκε ότι θα κάνει από την πλευρά του κάθε κίνηση για να στηρίξει το Ίδρυμα με πρώτη απ΄ αυτές την δημιουργία μιας νέας βιβλιοθήκης σε υπάρχοντα χώρο του κτιρίου.
Ο κ. Μπακογιάννης προς τιμή του επισκέφτηκε και ενδιαφέρθηκε για το Ίδρυμα, ανάλογη κίνηση αναμένουμε και από τον αρμόδιος Αντιδήμαρχο του Δήμου Αγράφων.