Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Παράσταση διαμαρτυρίας στον Περιφερειακό Δ/ντή κ. Αργυρόπουλο

Την περασμένη Πέμπτη και ώρα 13.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην Λαμία στα γραφεία της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, παράσταση διαμαρτυρίας σχετική με το θέμα της αναγκαστικής μετακίνησης συναδέλφου εκπαιδευτικού από την Ευρυτανία
στην Εύβοια.
Στην διαμαρτυρία παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι και τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας. Επίσης ήταν μαζί μας ο Γ.Γ. της ΟΛΜΕ σφος Κοτσιφάκης Θέμης, ο Πατίδης Ηλίας μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και αρκετοί εκπαιδευτικοί από τους νομούς της Στερεάς δεδομένου ότι οι ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ πραγματοποιούσαν τρίωρη Στάση Εργασίας στη Στερεά Ελλάδα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Η ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην συνάντηση που είχαμε με τον Περιφερειακό Δ/ντή κ. Αργυρόπουλο ετέθη το θέμα της αναγκαστικής μετακίνησης του συναδέλφου και καταστήσαμε σαφές όλοι οι παριστάμενοι, ότι μια τέτοια απόφαση όχι μόνο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή αλλά αποτελεί και αιτία πολέμου για τον κλάδο. Η μετακίνηση αυτή ανατρέπει εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών, κουρελιάζει το αμετάθετο, καταρρακώνει κάθε έννοια εργασιακής ειρήνης, και μετατρέπει τον εκπαιδευτικό σε λάστιχο αφού στο μέσον της χρονιάς η υπηρεσία θα μπορεί να ξεσπιτώνει και να στέλνει τον συνάδελφο οπουδήποτε εντός Περιφέρειας αλλά και της χώρας, δηλαδή εκατοντάδες χιλιόμετρα  μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας και δουλειάς.
Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Δντής δεσμεύτηκε ότι 1. θα αναστείλει προσωρινά την μετακίνηση του σφου 2. Θα αναζητήσει λύση εντός του νομού της Εύβοιας και 3 ότι θα συγκαλέσει εκ νέου το Περιφερειακό Συμβούλιο για την επανεξέταση του θέματος.
Θεωρούμε ότι η εξέλιξη της υπόθεσης είναι μια πρώτη νίκη του μαχόμενου συνδικαλιστικού κινήματος που από την αρχή κατέστησε σαφές ότι δεν θα ανεχτεί πρακτικές που αποσαρθρώνουν και διαλύουν το δημόσιο σχολείο. Επίσης δηλώνουμε ότι είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε πιο δυναμικά και πιο μαχητικά απέναντι σε μεθοδεύσεις που στοχεύουν να ανατρέψουν δεδομένα και δικαιώματα δεκαετιών.
Τέλος θέλουμε να χαιρετίσουμε όλους εκείνους τους συναδέλφους που εκφράζοντας την συμπαράστασή τους στο συνάδελφο, πήραν μέρος στη στάση εργασίας, αναδεικνύοντας ότι  η αλληλεγγύη είναι ακόμα ένα πολιτικό, πρακτικό αλλά κυρίως ηθικό πλεονέκτημα που δείχνει τη γύμνια όλων αυτών που μας καλούν να βρούμε ατομικές λύσεις και που κάθε μέρα σπέρνουν την ηττοπάθεια και την κακομοιριά για να δικαιολογήσουν το δικό τους συμβιβασμό. Καλούμε κάθε συνάδελφο που αντιμετωπίζει ζήτημα αυθαιρεσίας από τη μεριά της Διοίκησης, να εμπιστεύεται το συλλογικό αγώνα και την αλληλεγγύη του κλάδου μας και να καταφεύγει στα συνδικαλιστικά του όργανα.
Ας μοιραστούμε λοιπόν τον αγώνα παρά την ήττα. Όλοι μαζί μπορούμε.     

        Ο Πρόεδρος                                            Η  Γ. Γραμματέας    

         Μαστροκώστας Κώστας                        Πανοπούλου Φωτεινή