Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Για το συμβάν στο Μαραθιά, ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου. Σήμερα το μεσημέρι ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρπενησίου ενώ για το θύμα παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή.


Σε τραγωδία εκτυλίχθηκε όπως προαναφέραμε το κυνήγι αγριογούρουνου για την επταμελή παρέα κυνηγών στην Βοϊλάδα Μαραθιά του Δήμου Αγράφων. Στο καρτέρι, όπου βρίσκονταν δύο φίλοι της παρέας, ένας 51χρονος και ένας 28χρονος, πέρασε ξαφνικά μπροστά τους ένα αγριογούρουνο.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα οι δυο κυνηγοί σήκωσαν βιαστικά τις καραμπίνες και το πυροβόλησαν.
Όμως εκτός από το αγριογούρουνο, τα βόλια του 28χρονου τραυμάτισαν και τον 51χρονο φίλο του, με ένα εξ΄ αυτών να τον χτυπάει στο μέτωπο και το άλλο να σφηνώνεται στο στήθος.

Ο θάνατος επήλθε ακαριαία και αμέσως το θύμα μεταφέρθηκε από τους φίλους του στο νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη αργά. Στο Καρπενήσι μια μέρα μετά το τραγικό αυτό συμβάν, είναι όλοι συγκλονισμένοι, αφού θύμα και θύτης ήταν γνωστοί επαγγελματίες και φίλοι.
Ο 51χρονος καταγόταν από τις Θερμοπύλες Φθιώτιδας, αλλά διέμενε στο Καρπενήσι, όπου διατηρούσε φανοποιείο, στην περιοχή του νέου Κόμβου.  

Όπως ήταν αναμενόμενο ο 28χρονος συνελήφθη χθες, (14-12-2011), το απόγευμα, στη περιοχή Μαραθιά  Αγράφων Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου που μετέβησαν στην περιοχή συνέλαβαν τον 28χρονο, ενώ επίσης κατασχέθηκε το κυνηγετικό όπλο του δράστη, το οποίο κατείχε νόμιμα και θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η σωρός του θανόντα μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, ενώ παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή.

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου ενώ σήμερα το μεσημέρι ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρπενησίου. 

Η κηδεία του άτυχου 51χρονου, θα γίνει το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011, στο Ιερό Ναό των Ευρυτάνων Αγίων στο Καρπενήσι.