Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΥ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΕΟΥ
 ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ
Κατά την Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Νέου Αργυρίου που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Δαφνούλας την 8η  Δεκεμβρίου 2011 παρευρισκομένου του Δημάρχου Αγράφων και Αντιδημάρχων, του Δημάρχου Καρπενησίου και τον Αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσίας,
τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Αγράφων και αρκετών δημοτικών συμβούλων αποφάσισε ομόφωνα να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας.
1.Μετά από την συνεχιζόμενη εναπόθεση των απορριμμάτων σε χώρο ανεξέλεγκτης χωματερής που βρίσκεται σε απόσταση 300 περίπου μέτρων από τον οικισμό της Δαφνούλας.
2.Σε απόσταση 300 περίπου μέτρων κατοικούν μόνιμα 150 άτομα καθώς επίσης και 20 παιδιά νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου.
3.Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν περίπου 5000 αιγοπρόβατα που βόσκουν ελεύθερα καθώς επίσης και μελισσοσμήνη.
4.Βρίσκεται η μεγαλύτερη πεδινή περιοχή της Δυτ. Ευρυτανίας και του Δήμου Αγράφων που καλλιεργούνται πάρα πολλά κηπευτικά και άλλα δημητριακά και
5.Λόγω της μορφολογίας του εδάφους ο υδροφόρος ορίζοντας ενδείκνυται ως ο πλέον ακατάλληλος για την υποδοχή αυτών των απορριμμάτων.
Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς
1.Την άμεση χρηματοδότηση του ΣΜΑ για τον Νομό Ευρυτανίας.
2.Να εφαρμόσουν τις προβλεπόμενες διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και να απομακρυνθούν τάχιστα τα απορρίμματα από την περιοχή μας.
3.Να εφαρμόσουν τις ρητές οδηγίες της ευρωπαϊκής ένωσης που ισχύουν για τα απορρίμματα σήμερα.
4.Να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν ο χώρος αυτός και διαμορφωθεί σύμφωνα με μελέτη που θα συντάξουν αρμόδιοι μηχανικοί για το σκοπό αυτό και
5.Σε περίπτωση που δεν προχώρησαν τα ανωτέρω μέτρα είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε ανάλογες κινητοποιήσεις με την συμμετοχή όλων των κατοίκων της περιοχής.