Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Αίολος-Άγραφα 0-1
Προβάδισμα τίτλου για τον ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ


Μικρό αλλά ιδιαίτερα σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος της Α΄ ΕΠΣΝΕ, πήραν τα Άγραφα μετά την νίκη τους εκτός έδρας επί  του Αίολου με 0-1. Σε ένα ματς που δεν παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο, το συγκρότημα του Δημήτρη Αντωνίου, καλύτερο στα σημεία, κατάφερε με γκολ του Κατσίκα να φτάσει στην νίκη και να βλέπει τώρα με άλλο αέρα τον δεύτερο τελικό που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο28 Απριλίου στο ίδιο γήπεδο.
Τα Άγραφα με νίκη η ισοπαλία κατακτούν για πρώτη φορά τον τίτλο στην ιστορία τους. Με 0-1 υπέρ του Αιόλου θα υπάρχει παράταση. Ο Αίολος παίρνει το πρωτάθλημα με νίκη με δυο τέρματα διαφορά η με νίκη με ένα τέρμα διαφορά, σκοράροντας ωστόσο δυο γκολ και άνω (2-1, 3-2).
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ…
Δυστυχώς για το έρμο ευρυτανικό ποδόσφαιρο, τα περιβόητα «μαύρα διαμάντια» δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν με την ομάδα του Αίολου. Μετά το παιχνίδι με την Κρέντη, οι κρατούντες της ομάδας του Αίολου, έχασαν τα ίχνη των έγχρωμων ποδοσφαιριστών και κάθε προσπάθεια για την ανεύρεσή τους απέβη άκαρπος. Σύμφωνα όμως με ασφαλείς πληροφορίες, οι εν λόγω ποδοσφαιριστές επιστρέφοντας από την Κρέντη στο Καρπενήσι και περί την 12η νυχτερινή ώρα (μεσάνυχτα), 4 περίεργοι τύποι, με παράξενες μουτσούνες, τεράστια αυτιά και κατακόκκινα μάτια, κατέβηκαν γρήγορα από ιπτάμενο φωσφοριζέ αντικείμενο, πλησίον της πλατείας Καρπενησίου, προς τα παλιά ΚΤΕΛ, έπιασαν τα ανυποψίαστα «μαύρα διαμάντια» τα οδήγησαν βιαίως στον ιπτάμενο αυτό δίσκο που πολύ έμοιαζε με αυτά που χρησιμοποιούν κατά καιρούς  τα ούφο και μετά εξαφανίστηκαν. Το όλο σκηνικό έγινε αντιληπτό από 5-6 περαστικούς που έμειναν άφωνοι, αλλά και από τον φακό του Ε.Π., που κατέγραψε συγκλονιστικές στιγμές (Στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου το σχετικό βίντεο!!!).
Την επομένη που οι κρατούντες του Αίολου αναζήτησαν τους έγχρωμους ποδοσφαιριστές τους, διαπίστωσαν ότι αυτοί έχουν γίνει άφαντοι και αμέσως ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου αναζήτησης, προκειμένου οι παίχτες να βρεθούν στην κρίσιμη απογευματινή προπόνηση. Ακολούθησε έκτακτη σύσκεψη και αποφασίστηκε το θέμα της ανεύρεσης των δυο ποδοσφαιριστών να το αναλάβει γραφείο γνωστού ντέντεκτιβ, που εδρεύει στην Βόρεια Ελλάδα και έχει τεράστιες επιτυχίες σε τέτοιου είδους έρευνες… Παρά την αισιοδοξία όμως των παραγόντων του Αίολου, μέχρι τον αγώνα με τα Άγραφα, οι εξαφανισθέντες έγχρωμοι ποδοσφαιριστές, δεν έδωσαν το παρόν σε μια πολύ δύσκολη αναμέτρηση για την ομάδα τους. Ωστόσο όμως οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πριν από τρεις ώρες, μέλος της ομάδας του γνωστού Ντέντεκτιβ, που είχε αναλάβει την έρευνα σε συγκεκριμένη περιοχή της Ελλάδας, βρήκε ίχνη από πατημασιές του ενός εκ των δυο ποδοσφαιριστών σε γήπεδο ομάδας που συμμετέχει σε αγώνες ανόδου άλλης ΕΠΣ και τα ευρήματα έχουν ήδη σταλεί σε ειδικό εργαστήριο για τα περαιτέρω…
ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΤΩΡΑ…
Παρότι έπαιζε χωρίς τους νιγηριανούς ο Αίολος, ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα αναζητώντας από νωρίς το γκολ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού. Μάλιστα στο διάστημα αυτό δημιούργησε δυο καλές φάσεις που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες για τους γηπεδούχους. Μετά το 20λεπτο τα Άγραφα ισορρόπησαν και το ματς έγινε πιο δυνατό με πολλές μάχες στο χώρο του κέντρου. Στο 28΄οι Αγραφιώτες απείλησαν με τον Γρηγοριάδη, όμως το σουτ που εξαπέλυσε απέκρουσε εύκολα ο Κόκκοτος.
Χωρίς καμία άλλη σημαντική φάση ολοκληρώθηκε το ημιχρόνιο. Με την έναρξη της επανάληψης τα Άγραφα πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Κατσίκα να στέλνει στο 51΄με ψαράκι την μπάλα στα δίχτυα του Αίολου. Μετά το γκολ και ενώ όλοι περίμεναν τα Άγραφα να επιβάλλουν το παιχνίδι τους και να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ, η ομάδα που ανέβηκε ήταν ο Αίολος, που άσκησε πίεση σε όλο το γήπεδο αναζητώντας την ισοφάριση. Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων γκολ δεν ήλθε και έτσι το τελικό σφύριγμα του κ. Κακουλίδη, βρήκε νικήτρια την ομάδα των Αγράφων, που έκανε ένα μικρό αλλά πολύ σημαντικό βήμα για τον τίτλο.
Αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι τον αγώνα παρακολούθησε ο τεχνικός του Αχιλλέα Δομοκού Σπύρος Λέντας που στις 13 Μαΐου θα αγωνιστεί στο Καρπενήσι με τον πρωταθλητή Ευρυτανίας, ο Αρχιδιαιτητής Νίκος Λαθύρης και γύρω στους 250 φιλάθλους που όμως δεν έμειναν ευχαριστημένοι από το θέαμα. Παράπονα εξέφρασε η ομάδα των Αγράφων για την διαιτησία του Κακουλίδη ενώ ο Αίολος διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 64ο λεπτό.
ΕΠΙΛΟΓΟΣ …
Ένας τελικός τελείωσε και σε λίγο ένας άλλος αρχίζει. Ελπίδα και ευχή όλων μας, ο γνωστός ντέντεκτιβ να κάνει το «θαύμα» του, όπως μόνο αυτός ξέρει και τα ούφο, να ξαναφέρουν τα «μαύρα διαμάντια» στο Καρπενήσι για να τα δούμε αγωνιζόμενα έστω στον 2ο τελικό. Μόνο έτσι και αφού τηρηθούν τα προβλεπόμενα σε τέτοιες περιπτώσεις, θα λυθούν οι απορίες όλων εκείνων που έλεγαν ότι οι παίχτες έφυγαν επειδή είχαν κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα… η έφυγαν επειδή ενεπλάκησαν στην υπόθεση παράγοντες άλλων ομάδων της τετράδας -προπονητής και μέλος Δ.Σ.- και έσκιαξαν τους ποδοσφαιριστές. Μόνο έτσι θα αποκαλυφθεί αρμοδίως η αλήθεια για το ποιοι πραγματικά δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα. 
Σε αντίθετη περίπτωση η αλάνθαστη κοινή γνώμη, όλων των υγιών ανθρώπων που ασχολούνται με το ευρυτανικό ποδόσφαιρο, μια κοινή γνώμη που πείστηκε ότι κάτι άλλο συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση, θα στείλει το εξής μήνυμα στους εμπλεκομένους στην υπόθεση: ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ… ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ!!!!
Α΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
4΄ : Ο Γραβιας πάσαρε μέσα στην περιοχή στον Κατσαρή που πλάσαρε αδύναμα με τον Καλύβα να μπλοκάρει εύκολα.
22΄ : Ο Κατσαρής έκανε έξοχη ενέργεια από δεξιά σέντραρε και ο Νούλας Μ. στο δεύτερο δοκάρι χωρίς πίεση έπιασε άτσαλα το σουτ από καλή θέση, που πέρασε αρκετά πάνω από το τέρμα των φιλοξενούμενων.
28΄ : Ο Γεωργιάδης ελίχτηκε από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, σούταρε διαγώνια, αλλά ο Κόκκοτος μπλόκαρε εύκολα στην δεξιά του γωνία.
Β΄ Μέρος - Οι καλύτερες φάσεις
51΄ : Ο Γεωργιάδης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, η μπάλα πέρασε από τον Κωστούλα, που δεν την βρήκε και έφτασε μέσα στην μικρή περιοχή και ο αμαρκάριστος Κατσίκας εύκολα με κεφαλιά-«ψαράκι» στο κέντρο του τέρματος πέτυχε το νικητήριο τέρμα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς (0-1).
63΄ : Ο Νικολάου εκτέλεσε ψηλοκρεμαστά φάουλ απευθείας από καλή θέση και λίγο πλάγια δεξιά,  ο Καλύβας έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.
75΄ : Απευθείας χτύπημα φάουλ του Νικολάου από δεξιά απέκρουσε με τις γροθιές ο γκολκίπερ του Κατσαντώνη.
84΄ : Εκτέλεση φάουλ του Κατσαρή από αριστερά απέκρουσε εκ νέου ο Καλύβας.
95΄ : Ο  Κορέντζελος γέμισε προς την περιοχή των Αγράφων, ο Τριανταφυλλόπουλος με κεφαλιά-πάσα τροφοδότησε τον Τσιλίκα, που σούταρε εξ  επαφής, βρισκόμενος απέναντι στον Καλύβα Γ., ο οποίος  απέκρουσε σε κόρνερ.
Συνθέσεις ομάδων
Αίολος (Νίκος Τριανταφυλλόπουλος) :  Κόκκοτος, Κορέντζελος, Νικολάου, Αζακάς, Τσουκαλάς, Τριανταφυλλόπουλος Χ., Μπούκας(74΄ Ράικος Γ.), Ράικος Ν., Νούλας Μ.(82΄ Τσιλίκας), Κατσαρής, Γραβιάς(96΄ Καρατσίκης)
Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Θεοχάρης, Σβερώνης(46΄ Καλύβας Τ.), Κατσίκας, Κατής, Μπισμπίκης, Μάρκης, Κόγιας, Κωστούλας(84΄ Τσιγαρίδας), Γεωργιάδης, Καλύβας Κ.(60΄ Γαλανός)
Διαιτητής : Νίκος Κακουλίδης(ΣΔΠ Ευρυτανίας) 1ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης(ΣΔΠ Ευρυτανίας) 2ος Βοηθός : Βασίλης Λάμπρου(ΣΔΠ Ευρυτανίας)4ος Διαιτητής : Γιώργος Δροσίνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)