Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πρόταση Καρανίκα για μετονομασία του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γρανίτσας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο «Λεωνίδας Μανωλίδης»

Με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Ευάγγελο Ξαρχά κατέθεσε την πρότασή του ο Ηλίας Καρανίκας για τη μετονομασία του Π.Π.Ι. Γρανίτσας σε Π.Π.Ι. «Λεωνίδας Μανωλίδης» προς τιμήν του ομότιμου Καθηγητή.
Συγκεκριμένα στην επιστολή του αναφέρει:

«Κύριε διοικητά,
Θεωρώντας ότι οι πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης, της ανιδιοτελούς προσφοράς και της επιστημοσύνης πρέπει να τυγχάνουν όσο το δυνατόν ευρύτερης αναγνώρισης, προτείνουμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο της μετονομασίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Γρανίτσας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο «Λεωνίδας Μανωλίδης», προς τιμήν του ομότιμου Καθηγητή που προσέφερε πολλά στους Ευρυτάνες και στην ιδιαίτερη πατρίδα του τη Γρανίτσα.
Ο Λεωνίδας Μανωλίδης είναι καθηγητής ωτορινολαρυγγολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η κοινωνική του δράση στην ιδιαίτερη πατρίδα του είναι εξαιρετικά σημαντική. Είναι γιος του ιερέα Σπυρίδωνος Μανωλίδη, ξεκίνησε από την Ευρυτανία και κατόρθωσε να ανέβει με επιτυχία όλη την κλίμακα της επιστημονικής του σταδιοδρομίας προσφέροντας πολλά τόσο στους ασθενείς που περιέθαλψε όσο και στην ίδια την Επιστήμη του.
Παραχώρησε στην Γρανίτσα το οικόπεδο στο οποίο βρίσκονται οι προτομές των επιφανών Γρανιτσιωτών, χώρος που σήμερα φέρει το όνομα του πατέρα του. Επίσης βοήθησε οικονομικά την ανέγερση της Μαθητικής Εστίας του ΕΙΝ στη Γρανίτσα, ενώ πολυποίκιλη είναι η δράση του τόσο σε πνευματικό όσο και κοινωνικό επίπεδο, με την παροχή σημαντικής αρωγής σε όσους Ευρυτάνες τον χρειάστηκαν, ενώ επί σειρά ετών, μεταξύ άλλων έχει διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Ευρυτάνων Βορείου Ελλάδος «Το Βελούχι».
Ευελπιστώντας ότι η πρόταση αυτή θα γίνει δεκτή, διατελώ με εκτίμηση”

Ο  Βουλευτής Ευρυτανίας
Ηλίας Καρανίκας