Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Η Πρόεδρος της ΔΗΣΥ στη Λαμία Ντόρα Μπακογιάννη: «Θα είμαστε η έκπληξη των εκλογών»

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, βρέθηκε το βράδυ της Κυριακής 22 Απριλίου 2012 στη Λαμία, όπου στην αίθουσα του Ξενοδοχείου «ΣΑΜΑΡΑΣ», μίλησε στους Λαμιώτες, αλλά και σε αρκετούς Ευρυτάνες που βρέθηκαν στη Φθιωτική πρωτεύουσα, προκειμένου να ακούσουν την Πρόεδρο της ΔΗΣΥ.

Βασικό μήνυμα της ομιλίας της κ. Μπακογιάννης ήταν πως η ΔΗΣΥ δεν θα μπει μόνο στη Βουλή, αλλά θα είναι και η έκπληξη των εκλογών.
Στην ομιλία της η κ. Μπακογιάννη μεταξύ άλλων τόνισε: «Στις εκλογές αυτές δεν μπορούμε να πάμε μόνο με το θυμό. Πρέπει να πάμε κυρίως με τη λογική. Πρέπει να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα σε όλους, αλλά πρέπει και να σκεφτούμε θετικά. Και να ψηφίσουμε θετικά, κόμματα που μπορούν να βοηθήσουν να σταθεί η Ελλάδα όρθια».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας η Ντόρα Μπακογιάννη είπε: «Η απάντηση στους δύο αδιόρθωτους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να είναι η επιλογή των άκρων. Δεν μπορεί να είναι εκείνοι που επενδύουν στο λαϊκισμό, στη δημαγωγία, στα ψέματα. Που καλλιεργούν αυταπάτες, σπέρνουν την ένταση και υποθάλπουν τη βία. Εμείς δεν θα τάξουμε λαγούς με πετραχήλια όπως κάνουν άλλοι.
Είμαστε εδώ για να ξεμπροστιάζουμε τα ψέματά τους».
Αναφερόμενη κυρίως στις δυνάμεις που προτείνουν έξοδο από το ευρώ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας τόνισε πως η Ελλάδα χωρίς την χρηματοδότηση των εταίρων θα χρεοκοπήσει: «Η Αργεντινή χρεοκόπησε με έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών μόλις 1% του ΑΕΠ, ενώ εμείς έχουμε 9%», είπε χαρακτηριστικά.
Ενώ αναφερόμενη στην έμφαση που δίνει ο Αντώνης Σαμαράς (χωρίς να τον κατονομάσει) στην χάραξη ΑΟΖ για αξιοποίηση του ενεργειακού πλούτου, παρουσίασε την εξής εκδοχή: «Πρέπει να γίνει η ΑΟΖ, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Οι Κύπριοι ανακήρυξαν την ΑΟΖ το 1998, ξεκίνησαν τις αδειοδοτήσεις το 2007 και δεν περιμένουν το πρώτο ευρώ πριν το 2016. Έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε 18 χρόνια;».
Δηλώνοντας «υπερήφανη» που η ΔΗΣΥ δεν ακολούθησε το ρεύμα του λαϊκισμού αλλά τον δύσκολο δρόμο της σοβαρότητας και της αλήθειας, η κ. Μπακογιάννη διαβεβαίωσε ότι το κόμμα της δεν θα μπει απλώς στη Βουλή, αλλά θα είναι η έκπληξη των εκλογών.